Nov 18, 2015

Hello, do you know where is Saidina Othman Mosque?


Hi uols,

Hello Sir (sedikit lantang), do you know where is Saidina Othman Mosque? suara seorang lelaki dan wanita yang ingin bertanyakan di mana terletaknya Masjid Saidina Othman area Bandar Seri Permaisuri ni. 

nak di jadikan cerita, tadi sekitar pukul 8 malam KM sedikit bergegas ke kereta, malam tu hujan renyai jadi untuk mengelakkan dari basah KM berlari anak2. Lepas tu terdengar suara seorang lelaki bercampur dengan suara sorang wanita memanggil KM, 

"Hello Excuse me Sir!"

adalah dalam 3 kali dia panggil KM, baru KM sedar panggilan itu memang ditujukan kat KM. Si lelaki bukan orang local, rasanya dari middle east berkulit gelap nama beliau Abdul dan si wanita pula seorang local berasal dari Serawak bernama Khatijah

KM tak berapa alert dengan kawasan area permaisuri ni, KM cuma tahu Masjid Najihin jer betul2 terletak sebelah rumah KM. Lepas Khatijah memberi kan alamat menerusi telefon bimbitnya KM pun mula lah google dan search kat Waze, mana lah tahu boleh dapat tengok lokasi Masjid Saidina Othman tersebut. 

cuba korang bayangkan dengan hujan time tu, basah dan sedikit kalut KM bertegas untuk menolong mereka google lokasi masjid tersebut. Bila KM buntu pasangan tu pun dengan ramah ucap "Its Okay my friend we can ask someone around here." nampak sangat mereka ni tak familiar dengan tempat ni, nanti makin sesat dorang dibuatnya. Time tu mereka meneruskan perjalanan menuju ke mini market bersebelahan Masjid Najihin area sini. 

KM bernasib baik sebab ada informer dan sumber yang sangat relevan, haha cuba teka KM call siapa? Kalau bab nak tanya tempat kat malaysia ni KM akan refer kat sorang je, EJ. Mamat ni je lah yang mampu memberikan lokasi dengan penuh details. 

"EJ kat mana Masjid Saidina Othman tu?"
"Alaaaaa are bandar tun razak tu, ada satu masjid sebelah Kiri jalan"
"Ya rabbi, macam mana aku boleh tak ingat kewujudan masjid tu kat situ" - nampak sangat kalut tak pernah jejakan kan diri ke masjid tersebut. 

Di pendekkan cerita, dengan pantas KM mengejar pasangan tersebut dan offer untuk KM hantar mereka untuk tinjau Lokasi Masjid Saidina Othman tu, sebab kebetulan KM memang lalu arah yang sama. Tak salah kalau KM tumpangkan mereka. Dengan segan silu mereka akur sebab KM insist nak tolong mereka. Kalau berjalan kaki memang jauh juga tu, at least kena ada teksi atau bas.

Di dalam kereta, KM sempat lah menemu bual kenapa mereka nak ke Masjid tersebut. 
"Ouh we are getting to marry, and as advised from the Imam we should seek someone person in charge at Masjid Saidina Othman" berbunga nya bila KM dengar mereka berdua ni nak berkahwin tak lama lagi. "Congratulation in advance my dear brother" ucap KM

KM tak nak lah bertanya lebih2 karang kena label pula busy body. Cuma apa yang KM tahu mereka berdua ni still lagi further study. Abdul study master di USCI, dan khatijah dalam Ijazah. Dalam tak sedar dah pun sampai kat Masjid tersebut. Mereka setuju untuk turun di Bus Stand kerana mereka nak tahu di mana lokasi masjid tersebut. yeah Alhamdulillah Mission Accomplished!

Rupanya mereka berdua ni datang dari Taman Connaught dan pertama kali jejak kan kaki ke Bandar Seri permaisuri ni. Abdul dah berada di Malaysia selama 10 tahun. Apapun KM pasti doakan yang terbaik buat pasangan ni hingga ke Jannah!!!

maaflah entry kali ni terpanjang pula, sebab KM suka melihat orang di sekeliling KM senang dan dipermudahkan segala urusan. ^_^
Haippp korang jangan ingat KM nak show off pula yer! ni semua ikhlas KM nak tolong setakat mana yang termampu!. Siapa tahu di kemudian hari turn KM pula yang mengalami kesusahan dan orang2 ni lah yang akan tolong KM as in returned. Kita tak tahu sebab dunia ni kecil je ye.!!!

1 comment :

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam