ramai yang mengecam di facebook KPDNKK.

hi anak anak,

huh panas tak title entry kita?
mana tak panas dik non oiiii, masyarakat ni memang feveret dorang tunggu update dari official facebook page KPDNKK. Umpama satu facebook update tu merupakan makanan untuk di ratah oleh masyarakat, dimana segala caci maki luahan perasaan, di ludahkan kat wall comment facebook tu.

korang tengok lah sendiri kat wall mereka ni. Bila aku scroll satu2 komen tu banyak yang meng-kondem habis habisan macam tiada hari esok dibuatnya. Tapi kan, dalam banyak komen yang penuh dengan rasa benci dan kecewa, aku tertarik dengan sorang ni. Dia komen di mana GST dah imposed, Harga barang semua dah naik, makin susah dia nak tanggung keluarga anak bini dan adik beradik yang lain. Gaji menteri dan para parlimen dan seumpamanya bakal di revise dan gaji mereka tetap naik. Tapi gaji pekerja seperti kita orang ni RM50 pun tak naik. Aku yang baca comment tu terfikir sejenak. Memang sedih uols.!!!!
ahkak sangat sedih sekarang ni.....

Berkuatkuasa pukul 12.01 minit pada 1 Jun 2015, harga runcit petrol dan diesel bagi bulan JUN 2015 adalah seperti berikut:RON95 : RM 2.05/literRON97 : RM 2.35/liter (termasuk GST 6%)DIESEL : RM 2.05/liter
Posted by KPDNKK on Sunday, May 31, 2015

para peniaga ni untung lah kan, walaupun harga minyak dah turun atau berubah, tapi harga kat barang tetap maintain. Haha

Sabahat, Perwatakan dan Sesuatu!

hi anak anak,

aku tak taw kenapa aku pilih tajuk ni? tapi aku rasa macam sesuai je kalau aku nak coret segala buah otak aku kat dalam blog ni.

semalam balik dari lepak kat castle kg baru, lalu kat depan Q bistro bila aku tengok sekumpulan budak remaja, sebaya dengan aku lewat 20an. Bukan main lagi uols lenggang mak minah, lepas tu berjalan sambil gelak ketawa, berceloteh sambil tangan menepuk2 macam Seal gitu bahasa sakainya Anjing Laut. Woof woof gitu.

Happy sangat bila kita tengok mereka happy dengan kawan kawan dorang, kita macam tumpang gembira rasanya dan aku rasa bersyukur sebab aku di kelilingi dengan kawan yang sangat ramai. Dari aku kenal rapat hinggalah yang tak berapa nak rapat. 

Tapi KM apa yang kau maksudkan dengan sesuatu?
alaaaa permbawaan maksud "sesuatu" tu terjebak apabila kau melihat sekumpulan lelaki tapi dari 10KM nampak lenggang kangkung nya.
duduk posing sexy cenggini?

Contoh bila kau makan dekat mana2 restoran/cafe lepas tu di satu meja ni kau nampak susuk tubuh jantan sado yang amat menjadi gilaan wanita zaman sekarang. Tak ketinggalan juga lelaki gitu. Hello sekarang ni market meluas lelaki perempuan semua nak merasa.

Kau pun feeling mengintai, jeling kearah tempat jantan sado tu dengan harapan dia sedar akan kehadiran kau. Kebiasaannya Jantan yang sesuatu ni bila keseorangan sifat maskulin dia tu lebih terjaga dan teratur. Tapi bila kawan-kawan sado jantan tu datang dari situ kau perhatikan segala ciri2 maskulin tu terus bertukar sedikit demi sedikit menjadi ikan duyung versi perempuan.
Bila mereka bergurau, tangan naik dengan pakej jari melentik2 mencucuk kawan mereka sesama sendiri. Ada yang siap feeling rambut sanggul mustika, kau rambut asalnya askar tapi entah macam mana kau boleh dapat aura untuk selak rambut kau dari depan ke belakang, siap dengan ekpresi kepala yenna gitu.

jadi kesimpulan nya disini. Kau pun terus berkata Eh! mamat sado tu macam "sesuatu" je? hahaha nampak tak permainan nya disitu
 ok lah akak nak sap kok lu!

Vlog KM: Chubby Bunny Challenge versi malaysia

hi anak anak,

Jumpa lagi kita yer. wahhhh macam berpuluh tahun tak jumpa kan? rindu kita tak? kalau rindu jom tengok aku buat video game Chubby Bunny challenge ni.

Game ni sebenarnya dah lama like 3 4 5 6 tahun yang lepas.
Game ini hanya memerlukan sepaket Marsh Mellow dan juga sebuah mulut yang lohong atau lobos.

cara main game Chubby Bunny Challenge: 
1. setiap sebijik marsh mellow yang korang sumbat ke dalam mulut kena ada ayat keramat ni. 
"chubby bunny 1"
2. kemudian pass kat semua orang dan makesure mereka semua dapat makan "chubby bunny 1" 
3. ulang step 1 & 2 sampai berapa bijik boleh masuk ke dalam mulut korang. 

tips: makin besar ruang mulut uols makin banyak marsh mellow yang boleh di sumbat haha 
so have fun guys ^_^


Memang Puas menjamah Potato di US POTATO CULINARY FESTIVAL KUALA LUMPUR 2015 @ Villa Danieli


 hi anak anak

US POTATO CULINARY FESTIVAL
KUALA LUMPUR 2015 – 14 Chef Malaysia menggoda dengan juadah makan istimewa. Semalam KM dapat jemputan untuk bersama review event US Potato di Villa Danielli Sheraton Hotel.
Bagi korang yang amat meminati kentang amatlah bersesuaian untuk menu diet korang. Baru KM tahu yang kentang ni takde ada kolestrol langsung dan rendah kalori.

Senarai dibawah antara Restoran dan Hotel yang turut menyertai US Potato ni:
1. Best Western Hotel, Petaling Jaya
2. Big Hug Burger
3. Burger Factory
4. Jibby & Co.
5. La Bo Ca Latino
6. La Risata
7. Maria’s Steakcafe
8. Naughty Nuri’s
9. Rendezvous Steak Garden Restaurant
10. Secret Of Lousinana
11. Sheraton Imperial Hotel, Kuala Lumpur
12. The Daily Grind
13. The Roulette Bar
Seperti yang korang sedia maklum potato boleh di jadikan bahan utama di dalam menu masakan kita seharian, kalau korang perhatikan di malaysia ni Potato/kentang merupakan makanan rutin harian bagi penduduk malaysia.
amboiii kemain lagi wajah chef kita yang bertungkus lumus menyediakan segala resepi mereka.Mereka selayaknya di beri penghargaan.

Ok sekarang tanpa membuang masa jom kita tengok hidangan yang disediakn oleh semua chef terhandal kita ni:
 Stuffed US potato croquette
 Crispy US Potato Milkshake
Dog's Dinner 
 Pizza with US Potatoes and Lamb
 US Potato Cnocchi in Crispy Parmesan Cracker and Creamy Tomato Sauce

Smoked  Wagyu Beef with US Potato Confit

 US Potato Crawfish Pie
 Shrimp Etouffee US Potato Boat

 US Potato Espuma

 Cajun US Fries Chili Octopus
 
 US Potato Cake

 Wood Oven Baked Cheesy US Potato with Smoked Duck Breast

 US Potato Nachos Fries

US Potato Chili Con Carne
 US Potato Macaroon Bars with Chile Ancho Chocolate


 Spiced US Potatoes with Smoked Lamb Bacon and Saffron Aioli


 Parisian US Mashed Potatoes with Sumac Spiced ChickPeas and Basil Pesto Sauce


 Crisp US Potatoes and Shredded Duck with Spicy Onion

 English Curry US Fries

 Mont Blanc Pudding

 TBF Trio US Potato Platter

 US Potatoes with Seafood

 Crispy Fried US Potato with Ginger Flower & Sweet Chili Dip
 
 Kerabu US Potatoes

 Japanese Curry Spaghetti with Potato


 Cheesy Layered Beef in US Potato Pocket

 Mashed US Potatoes with ssmoke Salman % Beef Bacon

Shepherd's Pie

US Potato & Pear Soup

Bali-Bali Curried Beed Hamburger with US Curly Fries

Char-Grilled Bali-Bali Spring Chicken with US Potatoes

Tok Kamir Style Braised Beef Brisket with US Mashed Potato

US Potato Skin

Cheese Fondue with US Potatoes

Curry Mashed Potatoes
Golden US Wedges

Chicken Potato Canape

Fusion Potatoes Salad

disebalik daput, di mana semua makanan dari semua jenis di sediakan di dalam dapur ni, 
jadi kepada korang semua yang ingin tahu tentang lanjut berkenaan event ni sila hubungi mereka di bawah: 

For Further Media Enquiries please contact 

Anne Lourdes M: 019 465 2169  Email: annelourdes@nextdor.com.my 

Fiona Lim M: 012 619 3338  Email: fionalim@nextdor.com.my