Apr 23, 2016

Patah balik semata untuk berikan budak-budak ni makan malam.

last weekend yang lepas KM on the way patah balik ke kajang, korang pun tahu kan kalau KM ke kajang sure nama dah kena seru untuk balik mengadap family. Selama tak kena seru selama tu lah akan duduk kat rumah bujang.

ok nak di jadikan cerita di dalam perjalanan nak ke kajang tu, KM singgah kejap kat area pasar besar kajang tu sebab nak withdraw cash. Bila KM park depan bank islam kat parking tu ada banyak sangat kucing jalanan yang terbiar, Tapi yang menarik perhatian KM bukan sekor dua je taw. Ada lebih dari 10 ekor semuanya. 

Waktu KM keluar dari Kereta tu adalah sekor ni suspect di percayai sekor betina yang sarat mengandung. Dan KM sendiri memanggilnya putih. KM sempat melayan karenah mereka sebelum melangkah ke Bank.

Sebelum KM tinggalkan mereka, KM dah round sekitar area tu untuk memberikan mereka makanan, tapi sayangnya KM kesuntukan masa dan tiada kedai pet yang berdekat mahupun store market yang berdekatan waktu tu. Apa yang KM buat, KM berjanji untuk membeli makanan selepas KM dinner dengan family. 
The best part bila malam tu sekitar pukul 9 malam KM all the from kajang nak balik ke Cheras dan korang cuba bayangkan KM dah half way through nak sampai ke rumah. So sudden KM teringat janji KM kat budak2 di bank kajang. Dengan kerana mengenangkan nasib budak-budak tu KM terus patah balik dah rush ke Giant untuk belikan mereka pallet.

Tapi kenapa time tu KM tak terfikir untuk belikan budak-budak ni wet food. KM hanya sempat grab pallet food je, Ok lah tu next time kalau KM visit mereka KM akan bawa wet food.

Bahagia je rasa nya bila KM dapat tengok budak-budak ni berkumpul. Dan yang pastinya si Putih masih lagi setia menunggu di tempat yang sama.  
 
 
 
 
 
 
 
yang bestnya si putih ni dengan gigihnya nak skodeng kereta kita, mungkin dia nak ambil bau owner kereta ni dan mark her territory. Lepas tu mungkin dia akan kenal untuk my second visit dekat merekan ni. Tapi apa yang KM dapat rasakan bukan KM seorang je yang datang untuk berikan budak-budak ni makanan. Mungkin ada juga orang lain yang drop by untuk hantarkan mereka makan pada waktu malam.
untuk next time ye budak-budak

1 comment :

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam