Sedap nya Chicken Rice Ball @ Melaka Raya

Hi korang, lebih kurang dalam dua minggu lepas aku pergi dengan kawan yang lain pergi jenjalan sekitar Bandar Melaka, trip ni over spent untuk habis weekend ni di melaka. 

Selain dari tu juga aku datang melaka sebab nak tangkap pokemon, yes itu adalah main purpose aku datang ke melaka. 
Super comfy stay dua malam di Novotel Melaka.
Makanan yang paling aku cari dekat sini adalah Asam Pedas, tapi hari ni aku tak kesah pun kalau tak dapat sebab nanti aku akan visit melaka untuk food tour. Haish tak sabar nya...
 Kita orang tahu Chicken Rice Ball ni pun sebab sangat berdekatan dengan hotel kita orang, jadi uols jalan kaki saja dah sampai.

Apa yang special nya di restoran Ee Ji Ban ni? 
for sure lah yang uniknya adalah bebola nasi dan menu ayam, Serius sedap wei aku tak tahu lah dia pakai minyak apa tapi memang sedap. takde minyak oink oink kan? haha
Menu kita orang mix chicken roasted dan stim
standard sup fish ball, untuk small portion boleh makan dalam 3-4 orang.
Dan inilah rice ball dia, minimun orang order 5 bijik setiap sorang, tapi kalau kau jenis tong besar boleh amik 20 bijik, apedehal...

so total makan kat sini RM 45+ untuk 3 orang termasuk dengan minum. eh lupa nak cakap sambal dia pun sedap. Alaaaa standard sambal untuk nasi ayam. Tapi memang sedap. Nnti pasti akan datang lagi.
 dua ekor ni tak termasuk dalam menu, depa ni boleh tangkap kan pokemon untuk korang je, cuba teka level berapa dah bangsat ni? hahah 30 ok!!!! by now mungkin 40 hhaha

ok till next time, ramai yang cakap blog aku dah jadi fosil berjuta tahun, sebab dah lama tak berupdate. 
Kimak lah lu orang, aku tengah busy sikit nak uruskan masa depan. nanti dah settle skit aku kembali lah aktif meroyan buat video macam dulu ok.

1 comment :

Mahamahu said...

Yakin ker Noq makan kat sini hehehe...