Tiada lagi kulit wajah sensitif dengan Gillette Mach3 Turbo

Di fahamkan Semua lelaki di Malaysia ni memang ada masalah dengan pemilihan menggunakan alat pencukur, ada yang jenis berkira tu sampai sanggup beli jenis pencukur pakai Buang (Disposable Razor). Murah memang lah murah tapi interms of quality dan juga keberkesanan memang di ragui, serious memang di ragui sebab aku pun sendiri pernah menggunakan pencukur jenis pakai buang ni. 
Pernah sekali tu aku dalam rush nak keluar untuk meeting, end up terluka pada bahagian kulit sebab pencukur jenis pakai buang ni memang tak tahan lama berbanding dengan pencukur Gillette Mach3 yang baru ni. 
Thank you Gillette sebab invite untuk product launching korang tempoh hari, siap dengan Duta Gillette Mach 3 turun padang turut serta sekali menjayakan event ni, tak lain tak bukan Fahrin Ahmad uols. 

Fahrin datang dengan sedikit rush pagi ni, boleh nampak lah yang raut wajah beliau tak properly shaved that morning. Jadi dengan kesesuaian tema mereka Great Shave Great Skin with Gillette Mach 3, Fahrin sendiri membuat quick demonstration macam mana hasil dan kepuasan menggunakan Gillette Mach 
3 Manfaat Utama Gillette Mach3 Turbo
  • Bilah pencukur yang lebih tajam yang menggunakan daya potongan yang lebih rendah
  • Teknologi salution bilah pencukur yang maju (TUT - Thin Uniform Telomer Technology)
  • Bar gel yang di pertingkatkan sebanyak 30% lebih
7 ciri-ciri Utama New Gillette Mach3 Turbo yang perlu korang tahu:
  • 3 Bilah berbanding 2 bilah pencukur
  • Bilah yang di sambung dengan spring
  • Pelindung Kulit yang lembut
  • Pansi Papan - pergerakan pencukur yang flexible
  • Binaan Terbuka - membolehkan pembilasan and pembersihan yang meduah
  • Pemegang Ergonomik membolehkan kawalan yang kukuh
  • Sistem cantuman tunggal menyambung pemegang ke kartrij dengan mudah
Hanya dengan Satu Gillette korang boleh cukur 10 kali lebih berkuasa berbanding dengan pencukur pakai buang biasa

Jadi, aku sendiri pun tak nak ketinggalan untuk merasa sendiri keunggulan Bilah Pisau yang super tajam ni. Hanya dengan sekali cukur je. Memang tak perlu nak cukur pada bahagian muka dengan berkali-kali.
Lebih licin berbanding dengan sebelumnya. Kala korang nak lebih berkesan pastikan korang menggunakan Shaving Foam ini sekali gus membantu bilah pisau Gillette Mach 3 Turbo mencukur dengan lebih berkesan.

untuk info yang bergunung please pergi ke link Facebook Official mereka dan korang boleh bertanyakan soalan jika ada. 

Official Website: http://m.gillette.com.my

Pokemon pertama yang berjaya di tangkap di rumah.

Aku adalah salah seorang yang tak sabar nak tunggu Pokemon Go release dekat malaysia, ok hari sabtu yang lepas memang sangat mengembirakan sebab google notification bagi tahu yang game pokemon ni dah release officially. awal tu terasa tercengang juga umpama seperti mimpi. Tapi bila aku search dekat app store. Danggggggg there you go girl. 

Siapa yang ada baca tentang artikel aku buat khas untuk Pengumuman Go Malaysia. For sure akan dapat the update notification of when Pokemon Go ni release dekat malaysia kan? hehe

Dengan excited nya aku terus bangkit dari katil dan terus round sekitar rumah, untuk apa lagi kalau bukan hunting Pokemon lah. During that time aku punya excited memang tak boleh di gambarkan dengan jeritan kegembiraan haha,
tengok la apa aku dapat bila pertama kali on POGO ni, Terus budak 3 ekor ni munculkan diri aku tak tunggu lama semua aku terus bagi pokeball. Actually tips dia untuk dapatkan pikachu pada awal2 macam ni apa yang korang perlu lakukan ialah, bila nampak 3 pokemon di atas tu korang perlu berjalan jauh dan ignore je mereka. nanti bila mereka muncul semula untuk kali kedua atau ketiga Pikachu confirm akan muncul. 
Ini adalah tips bagi mereka yang freshie baru nak start memang boleh gunakan tips ni, tapi siapa yang terlepas tu korang sure dah tahu nak cari pokemon kat mana kan? Taman Tasik Jaya.
tak cukup dengan pokemon di dalam rumah aku keluar ke level rumah aku, dan ini yang aku dapat. 
Pada awalnya tu memang aku tak berapa familiar dengan semua icon yang terdapat di dalam apps ni, jadi research dan juga hasil dari pengalaman aku serba sedikit dapat tahu apa kegunaan setiap dari item yang terdapat di dalam pokemon go ni.

nanti untuk next entry aku akan cuba untuk kumpulkan semua tips yang aku tahu tentang pokemon go ni. Tapi ni hasil dari research dan experiment yang aku buatlah, walaupun pokemon yang aku jumpa ni tidak lah sehebat poke player yang lain ataupun level player aku sendiri. 
ok till next time.

Fitting suit dengan Sarto Di Moda Tailor tersohor Thailand.

previously kan i had posted over my social media berkenaan dengan collaboration aku bersama dengan Tailor yang super famous di terbangkan khas dari Thailand. haha Takde lah actually Tailor ni on business trip so kita orang di beri peluang untuk design at our own suit. Yup tailor yang originally based dari Sukhumvit Road Bangkok, Thailand.
Rambang mata di buatnya sebab terlalu banyak wana dan material yang cantik. Semuanya berkualiti tinggi. 

Tak sabar rasanya nak tunggu bila agaknya Suit pilihan Kifli Mally ni nak siap kan? For real aku sendiri pun menunggu hari je. Apa yang pasti minggu depan estimation suit aku ni sampai. Seperti yang di janji kan suit Kifli Mally akan siap pada awal munggi depan August. 
Nak tahu Kifli ni jenis berisi atau tak, korang tengok sendiri ukuran tu. Haha janganc carut taw.

ALAMAKKKKK!!!! aku baru teringat wei dulu last fitting aku di Eastin Hotel Kuala Lumpur measurement aku pun sekarang ni dah tak sama, Sebab time fitting tu bulan puasa, then lepas puasa haruslah makan tanpa bersempadan kan? hurmmmm tawakal je lah kalau aku tak muat suit aku nanti tu.
Ok muka excited dapat layanan istimewa dari salah seorang Tailor Professional. Ok guys nama dia Vik. Dia lah yang melayan karenah segala requirement dan design yang kita orang dah plan siap2. Atas nasihat Vik yang berpengalaman di dalam industri ni aku pun ikutkan saja. Tak sabar nak jadi wak doyok haha, #Berangan #LalatHijau haha
Seperti kebanyakan mereka yang menggayakan Suit dengan pemilihan warna gelap/hitam, Dimana mereka boleh recycle dengan mix and match, Tapi aku berani untuk pilih warna yang berlainan. Kerana aku nak suit aku tu kelihatan lebih casual berbanding terikat dengan formalities. 
 
 ok warna di atas adalah final choice yang aku pilih. Warna dia live memang cantik. Tapi entah lah dalam camera tak berapa nak bright. 
hew hew, tak sabar rasanya nak tengok apa result dia lepas ni. Kalau longgar boleh di alter  kan tapi kalau sendat ketat, perumpamaan anak gajah nak sarungkan mini skirt.  Ok bai...

3 negara di dalam satu restoran di campur campur kitchen @ Dpuzle Shopping Mall Cyberjaya

 
kepada korang yang masih tercari-cari di mana tempat untuk berehat dan makan di sekitar cyberjaya, korang boleh singgah dekat Campur-Campur kitchen, ianya terletak di Dpuzle Shopping Mall Cyberjaya. Ini adalah saranan saya.

Menu Restorang Campur-Campur Kitchen ni, adalah inspirasi dari 3 resepi masakan negara Indonesia, Thai dan China. Jadi kepada korang yang teringin nak makan 3 menu dari berlainan negara di sini lah tempat yang paling sesuai dengan anda semua. Apa yang pasti setiap masakan ada cara dia yang tersendiri, apa yang membuatkan aku tertarik dengan review dari Campur-Campur Kitchen ni adalah rasa masakan yang di hidang. Perghhhh serius aku cakap dengan korang Best seller dia memang aku kena dengan taste aku. 
 
ok sekarang ni aku nak belanja korang beberapa menu yang akan membuatkan korang terliur. Selain dari itu juga di hujung entry ni aku akan highlight kan menu mana yang di recommended kan oleh kiflimally.com

Menu @ campur campur kitchen
Korang boleh tengok senarai harga dan menu terlebih dahulu. (Klik untuk besarkan image)

 
 
 
 
 
 
 
Hiasan Dalaman Dan Dekorasi:

 

 
 Dari sudut hiasan dalaman restoran ni, korang boleh tengok gambar di atas seperti berkonsepkan modern kontemporari. Di mana setiap hiasan dinding di beri sentuhan yang berbeza mengikut etnik dan juga item klassik. Di mana barang lama seperti ni hanya boleh di lihat sekitar tahun 80saja. Which reminds me during my childhood.
Sinonim dengan trend masa kita di mana penerapan orang yang suka untuk mengambil pada sudut dinding hiasan adalah perkara wajib. Haha semua benda kalau boleh di jadikan kenangan. Betul kan? ini kepada mereka yang giler camera ^_^.

Menu Makanan & Minuman. 
 ini adalah di antara menu minuman yang aku dah rasa, korang mesti tertanya minuman apa yang di dalam bekas bulb tu kan? 
tadaaaaaa...ini lah dia kalau korang semua nak tahu minuman yang super unik tu,
Kiri: Lemonade Blue RM 8.90
Kanan: Icy Green Mint RM 8.90
jadi aku prefer belah kanan hehe, Icy Green Mint. Sebab rasa yang fresh. Lebih kurang macam green tea lah uols.

Chicken Boxing RM 12.90
 Chicken Wing 3 Rasa: RM 12.90

 Indo Mee Goreng with Seafood RM 8.90

French Toast with honey RM6.90
 

Curry Fish Ball RM8.90 
 Bangkok Jazz Crabmeat Fried Rice In Lotus Leaf RM11.90
 Egg Salad Thai Style RM10.90
 
Ayam Bakar Rice Set (RM14.90)
 
Indo Friend Rice with Flying Fish (RM16.90) 

Campur Belacan Chicken Fried Rice RM11.90
 

 Petai Scrimp Rice Set (RM14.90)

Flying Fish yang korang boleh order dalam bentuk set. Lepas tu makan dengan Kicap Cili.
boleh refer menu ok.

 Buttermilk Chicken Rice Set RM14.90

 Chicken with Salted Egg Yolk Rice RM 14.90

Menu recommended dari KifliMally.com
  • Chicken with Salted Egg Yolk Rice RM 14.90  
  • Bangkok Jazz Crabmeat Fried Rice In Lotus Leaf RM11.90
  •  Thai Ice Tea & Hong Kong Ice Tea.
  •  Icy Green Mint RM 8.90
Wow, panjang betul entry untuk review kali ni kan? Anyways kalau korang nak drop by or pass by or memang ada plan nak datang ke cycber jaya, jangan lupa untuk singgah sendiri ok. Korang boleh tengok detail selebihnya di bawah ni:
No phone: 03-8322 4848
Alamat : Campur-Campur Kitchen  Lot UG 18, Upper Ground Floor,  DPulze Shopping Centre,  Persiaran Multimedia,  63000 Cyberjaya 
Facebook pgae: Campur-campur kitchen