Semangat Melompat di Pantai Cermin, Pulau Sasaran @ Kuala Selangor.

Hi Uols,

During weekend ni atau cuti panjang, korang ada plan nak pergi bercuti dekat mana2 tak? kalau takde apa kata korang pergi sahut cabaran ni untuk lawat pantai cermin, pulau sasaran @ kuala selangor. Confirm korang semua akan rasa teruja. Percayalah!!!

Siapa yang pernah makan Aroma Ikan Bakar Pantai Jeram Kuala Selangor tu, korang sudah dekat dengan jetty ke pantai cermin tu. 
ini adalah Jeti untuk korang di angkut ke pulau sasaran.


Organizer yang handle kita orang hari tu adalah Uncle Lim, dia yang uruskan dari segi pengangkutan "Boat" pergi dan balik, dari jetty ke pantai cermin tu.

Berapa Bayaran di kenakan setiap orang?
Seorang di kenakan RM 75/kepala termasuk dengan insurance.
Pakej photographer pro yang berpengalaman 
lebih kurang 2 jam masa yang di peruntukan untuk berada di pantai cermin 
aktiviti bebas (bergambar Semata)

JADUAL PERJALANAN TRIP KAMI
Package : Half day trip
11.00 am – Starting journey point. Please waze "Burger King Jeram" depends where the organize want to assemble.  
12.30 pm – Depart from temporary jetty, a tour leader to accompany you throughput the trip.
1.00 pm – Arrive at the “Sky Mirror”, black sand beach.
2.30 pm – Tour around “Pulau jeram” & the nearby ocean.
2:45 pm – Back to temporary jetty; shop for freshly captured seafood near the jetty.
3:00 pm – Lunch at Sasaran (self-paid)
3:30 pm – Tour leader to arrange for visit to Sasaran Art Park and murals viewing. 
End of the trip.

TIPS dan PERINGATAN
Reminder: Remember equipped with sunscreen, sandals, umbrella, hat, camera, backpack, VCR, prop island to play, it is best to wear shorts and long-sleeved clothes to avoid sunburn, and down the ship is also convenient, on the beach will definitely dirty clothes can also be a set of clothes ready to go back for replacement. Last but not least, all of you are require to wear bright color shirts in order to make the photo be more attractive:) See U

Aku menyaran kan untuk korang semua pergi pada pukul 12 tengah hari, confirm di antara kalian rasa taknak berkorban menjadi sotong salai di bawah terik matahari kan? Tapi jangan risau kerana keadaan 12 tengah hari di sana berangin dan sewaktu team kami ke sana, ianya mendung dan sejuk. Waktu ini adalah yang terbaik untuk dapatkan shoot gambar menarik. 

Perjalan dari Jeti ke pantai cermin memakan masa selama 1/2 jam. Dan korang akan melewati dua pulau seperti dibawah. Di ingatkan untuk bawa bekal makanan sendiri kerana di sana tiada service untuk menjual makan dan minum.
pulau angsa
pulau ketam

OK NOW ENJOY SEMUA KOLEKSI GAMBAR KAMI DI SANA YEAH!!!!!!
sebelum air surut dengan penuh. Time ni paras masih di buku lali.
 
 
 after editing 
Sebelum air surut 
 
Untuk info yang lebih korang boleh gunakan khidmat dari 
Uncle Lim : +6019-266 6665
Selamat melompat di pantai cermin!!!

1 comment :

mama tisya said...

mmg cantik..nk2 ramai2 pegi...kemain aksi melompat ye