Food Review: Makan Salmon Raw di The Fish Bowl Malaysia @ Bandar Sunway

food review kali aku begitu excited, sebab apa? sebab my dad came along during the food review di The Fish Bowl @ Bandar Sunway last week. 

So since my dad is joining, aku gerak dari kajang all the way ke Bandar Sunway. Banyak juga la kita orang berborak sepanjang perjalanan tu. Kita orang plan nak gerak awal sebab risau nak cari parking space, maklum lah kan hari sabtu, peak season pula tu. 
Bila sampai kat area The Fish Bowl ni, takde lah crowded sangat nak cari parking space tu boleh je.

Jadi tunggu apa lagi? LET'S MAKAN!!!!
ok nampak tak pamphlet di atas?
The Fish Bowl dah bagi korang option untuk memudahkan korang buat pilihan, kalau korang jenis yang tak tetap pendirian tak tahu nak makan apa haha (common Problem)
so kami decide untuk custome made, untuk my dad, aku pilihkan protein Chicken bersama dengan Honey Herbs,

lepas isi ni korang bawa borang ni ke kaunter dan buat payment serta merta, korang boleh tengok macam mana mereka siapkan menu korang. Clean and clear.
kekerapan untuk mereka replenished semua protein tu bergantung kepada permintaan dari customer.
Selain dari itu mereka ada juga sediakan fresh fruit, pati buah yang di extract terus dari buah. So korang boleh minta atau request pada bar menu.

biasanya mereka yang suka jenis Shashimi, memang sesuai makan kat sini sebab Salmon dia memang raw. Pergh penggemar Salmon sure suka dengan portion dia yang sangat banyak.
 Tu dia, my dad cakap sungguh banyak dan sedap sampai dia nak habiskan pun ambil masa haha. Slow down dad semua portion tu untuk daddy :)
 and as for my self, memang tak boleh nak di bendung lagi. Aku memang salah seorang penggemar Soft Shell Crab, rasa dia yang sungguh fresh membuatkan aku kekenyangan sampai tak mampu nak order kali ke dua haha.
 Tadaaaaaaaaaaaaaa, my dad siap nak tapau kan untuk my mom. Sebab my dad suka gile rasa dan portion dia yang banyak ni. Dan of course la my mom suka...
Outlet The Fish Bowl korang boleh lawati di 

@ One Utama
@ Bandar Sunway
@ Pavilion - coming soon-

Operation Hour:
0:30AM - 10:00PM


contact03-5612 9992

ok jumpa korang semua dalam next event....daaaaaaaaaaaa

Jadi Dulang Boy Last Minit

actually takde lah pun sebagai dulang boy, just dapat invitation dari kawan aku sorang ni suruh replace member yang lain waktu hari jumaat, sebab dia kerja during friday, kebetulan pula time tu aku ni tengah cuti alternate friday. So i don't see any big deal kalau pergi meriahkan majlis orang kan. orang senyum sampai telinga lagi adalah. 
Baju pun dah disediakan just bawa diri je,
then soalan aku? apa function aku dalam wedding member kau ni?
Alaaaaa u datang just cantik kan diri dalam gambar photoshoot wedding dorang je. 
oh macam tu pun boleh yer? haha

dengan berbekal kan kurta Jakel inspired by Aaron Aziz, nampak segak sikit bila aku pakai walhal walaupun ianya tidak menyerupai duta jakel ni. #gelaksensorang 

kalau bab nak berphotoshot sakan, tiap minggu pun aku sanggup jadi bidan terjun haha. 

jadi bila semuanya dah selesai lebih kurang sebelum 1 petang, majlis pun bersurai dan seperti biasa aku kalau tak dapat berOOTD tu bukan kifli mally lah namanya. haha Peace Yoo!!!
 kepada Faizul dan Diana, congrats aku ucapkan untuk korang  berdua.
Pray holds till jannah #Amin.
last but not least dapat hari cut baru haha. 
ok tu je nak bagi tahu :)
Ok bai

Meet & Greet bersama izzue islam di Shopee event.

hari ni aku dapat invitation dari Shopee sempena dengan sesi "beramas" mesra dengan Izzue Islam, since aku pun dah lama menyepi dari attend event kebanyakan ni, apa kata kali ni aku buat sedikit come back.

Izzue pun Izzue lah uols janji dapat haha, korang tahu kan me n izzue takde beza. Hampir sama je haha #SilaMuntahDarah.

bertempat di Zawara Coffee - first time aku jejakkan kaki kat sini.

kehadiran aku ke event ni bukan lah semata untuk nak meet & greet, tapi nak bagi tahu dekat korang semua yang Izzue Islam sekarang ni ada keluarkan Product dia di Shopee, kali ni dia jual contact lense pula uols,

Habislah, sure ramai lagi yang #lookalike seperti izzue islam lepas ni, sumpah wei contact lense yang dia jual tu aku berkenan gila nak try, tapi buat masa ni contact lense tu tidak support power, jadi orang kurang upaya daya penglihatan macam aku ni kena bersabar, sebab nak tunggu izzue release contact lense boleh support power.

Power mata aku ni tahap minachi juga, "4.5" tak cukup buta ke level aku ni kalau di ikutkan haha.

https://shopee.com.my/izzueislam
bersama dengan Zamrina Zamrim

the sensational beauty gurus. hah gitu...anak didik keluaran youtube ok. ko hado?

kalau korang nak tengok kesemua 7 koleksi lense izzue ni, korang grab je link aku provide kat atas tu. Jangan banyak cekadak pulak kau PM aku tanya pasal product ni, kelebihan kat Shopee sambil membeli tu korang boleh berchatting dengan vendor thru apps dia. Serious time aku purchase barang mudah gila. 
Me, Kimi, Adyba Jee & Paris Ashiqin
Sweet thanks to you my lovely sister, event yang simple dan best. 
next event jangan lupa shout out dekat KifliMally.com ok. 
nah kita belanja OOTD untuk kali ni, wah suka betul monyet betina tu kena peluk kan?
sampai berair mata dia terhari hahaha... 
ok now #PleaseMuntahDarah 

ok bai...