Selamat Hari Jadi adik Anggun & Qaiser @ Jungle Gym Playland (Atria)

Barisan animal yang tak berapa menjadi, lol

Best juga ada event yang comel macam ni, siap ada tema lagi.
Dulu kalau kalau event yang ada tema sure kita orang akan berhabisan wang ringgit untuk attend event tu, seriously if aku imbas balik kenangan tu sure memang #Legend & #Win.

Tapi kali ni dengan bertemakan animal in the safari, aku pun tak tahu nak jadi binatang apa yang nampak simple dan comel. Haha statement always nak menang kan diri kan?
Siapa yang pernah bawa adik / anak buah / anak jiran / anak pinjam untuk bermain dengan tempat yang penuh binatang di rimba ni? ini pun kali pertama aku attend. Tempat ni sangat hectic, di penuhi dengan tawa riang kanak-kanak.
baby girl sorang ni sangat pemalu, waktu blow candle dan potong cake pun dia "shy" haha menangis uols...
haha aku sebagai bad bunny yang comel
dan zuzu pula feeling jadi rusa, ko ghaser rusa ni kalau dapat panggang sedap ni.
Ms Emma, happy go lucky bah, ah yasss she's sister from sabahan as well. 
Buli Bah kalau Kau haha


Jadi Volunteer lawat adik-adik di Pediatrik @ Hospital Kuala Lumpur

pertama sekali nak ucap syukur alhamdulillah, sebab siapa sangka sekali lagi aku dapat berkhidmat serta menyumbangkan sedikit sebanyak tenaga dan masa untuk spend time bersama dengan adik-adik kita yang berada di Institut Pediatrik ni. Kalau korang nak tahu dekat HKL ni ada satu bangunan or section khas untuk merawat pelbagai jenis penyakit kanak-kanak pada peringkat awal dan juga rawatan permulaan bagi pesakit dalam.
Actually company aku yang buat organized kan event ni, jadi aku sebagai seorang pekerja yang menitik beratkan nilai murni dalam diri, memang seharusnya tak akan lepaskan peluang untuk turut serta. hahahahahahaha
Seawal pukul 9 pagi kita orang dah kena berkumpul di bilik meeting, selepas sarapan, person in charge memberikan sedikit taklimat dan penghargaan di atas kehadiran kami untuk menceriakan hari adik2 kita di Hospital ni.
tu diaaaa acik2 marhaban uols. hahahha
sebelum kami start tour ke bilik adik2 ni, kami plan untuk sambut hari jadi mereka yang lahir pada bulan september atau yang terdekat. Nampak lah betapa gembiranya mereka kan. 

Section kami terbahagi kepada dua, lepas tu kita orang ada sewa service clown sepasang. Jadi setiap group akan ada sorang clown untuk buat balloon dan juga cheerkan adik2 ni.

objective kita orang senang je, pass kan Goodies kepada setiap pesakit dan kemudian berborak bertanyakan khabar. Nampak simple kan? tapi inilah nilai yang aku tak akan lupakan ^_^
Time ni kecoh lagi dengan incident yang menimpa adik2 Tahfiz kita. Sungguh terkilan bila terkenang balik cerita doctor yang menjaga adik tahfiz time tu.

Banyak cerita yang memang aku tak dapat nak luahkan di dalam blog aku ni, apa yang aku harap satu hari nanti bila korang terbelek blog ni, harap korang pun dah merasa pengalaman untuk jadi volunteer disini.
staff, nurse dan kaki tangan kat HKL ni ya Allah, betapa ramahnya dorang semua. Menjaga adik2 kita yang tengah sakit ni. Terharu sangat bila baca comment dari facebook page mereka tak henti2 memuji staff HKL di Institute Pediatrik ni.
kalau korang sendiri nak jadi volunteer kepada adik2 ni, boleh lah tengok kat LINK facebook mereka di bawah ni:


ok lah adik2 semua, apa yang penting abam sentiasa doakan kesihatan adik di samping keluarga tercinta. Harap adik tabah dan cekal untuk teruskan hidup, bila dah sihat tu jangan lupa berkhidmat kembali kepada masyarakat. InsyahAllah....Amin....

Nak Kahwin! Jom tengok The Venue Shah Alam @ Seksyen 15 Shah Alam

Sudah menjadi lumrah kepada masyarakat kita pada edaran yang serba pantas ini, kalau boleh semua benda nak cepat, servis tiptop, efficient, cantik dan berkualiti. Dan yang paling penting MURAH kan haha. Begitu juga kepada pasangan pengantin yang di luar sana ingin mendirikan rumah tangga. Kalau boleh sure dorang tak nak saratkan kepala untuk memikirkan segala persiapan. 
Jadi semua di serahkan kepada pihak penganjur / wedding planner. Jadi sempena dengan Open Day yang di anjurkan oleh The Venue Shah Alam, jom ikut aku untuk review sepanjang berlangsungnya event mereka pada 24 september 2017 yang lepas bertempat di Seksyen 15 Shah Alam. Apa yang membuatkan The Venue Shah Alam ni menarik, seperti yang aku katakan mereka sediakan segala persiapan dari A - Z. 

Pasangan pengantin hanya perlu siapkan Kad Undangan dan Goodies Bag sahaja kepada para tetamu. Memang itu janji yang di berikan The Venue Shah Alam, sebab mereka mempunyai ramai vendor yang bernaung di bawah mereka, jadi process untuk menjalan kan kerja itu nampak mudah pada mereka.
Hiasan dan decoration adalah berganutung kepada tema dan kehendak si pengantin.
Dari solekan dan tatarias mereka juga bertanggungjawab untuk sediakan.




dalam perihal makanan dan sajian aku paling berkenan dengan set masakan dia, terutama Daging Baghdad.
Di dalam package mereka ni, termasuklah Nasi Beriani, Nasi Putih, Ayam Masala, Daging Baghdad, Filet Ikan Masam Manis, Dalca Sayur, Acar Rampai & Papadom

jangan risau di dalam package ni semuanya boleh di aturkan mengikut citarasa masing2.




Apa yang korang tengok pada collection di atas merupakan busana dan baju-baju pengantin yang sedia terpamer mengikut trend masa kini, dah nama pun all in one dalam pakej, dari solekan dan pakaian telah pun di sediakan sendiri oleh The Venue Shah Alam. Seperti biasa kelonggaran sentiasa di buka kepada pasangan pengantin yang ingin memakai koleksi pakaian mereka sendiri. 
Apa yang korang lihat ini hanyalah separuh dari koleksi mereka yang sebenar. Kalau nak di ikutkan memang tak cukup tempat untuk membuat pameran nanti. Kita orang bertuah pada hari tu sebab dapat menyaksikan sendiri dari awal hingga ke akhir pelancaran Open Day mereka tempoh hari. 

di antara nama selebriti yang mengabadikan kenangan mereka bersama The Venue Shah Alam. 

nampak tak telatah kami yang tak nak lepaskan peluang untuk mencuba sendiri service yang di sediakan. 

The Venue Shah Alam juga boleh memuatkan seramai 2500 pengunjung, serta persekitaran yang di penuhi dengan penghawa dingin, selain untuk atucara/majlis persandingan The Venue Shah Alam juga boleh di jadikan sebagai satu tempat majlis corporate dan Annual Dinner. 
Ok lah, selebihnya korang boleh contact atau pergi ke profile mereka ye. 
Kepada yang bakal bersanding tu, saya nak ucapkan in advance. Semoga berkekalan ke anak cucu dan jannah (^_^)
Emel : thevenueshahalam@gmail.com
Contact: 6019 - 8585825
Alamat : No 15, Jalan 15/22, Tiong Nam Park, Seksyen 15, 40200 Shah Alam,Selangor.