Oct 28, 2017

Saya bagi awak lebih satu ye

cerita dia macam ni uols, semalam dalam kol 630pm macam tu aku kat office lagi tengah nak settlekan keje. Kemudian aku pun terhidu lah bau KFC, rupanya department jiran sebelah tengah bantai KFC bucket beramai2, aku pun apa lagi tak leh nak focus terus pergi mid valley work out kejap. 


balik dari work out biasanya aku tak prefer makan malam, mungkin dapat makan roti pun dah memadai. <<<<<< dan kau percaya statement aku ni ???? hahaha memang tidak yer, paling common aku kena makan nasi goreng kampung double dan telur mata plus Ayam sekor. 

boleh mati wei kalau tak makan malam. Ok berbalik pada cerita kita.

lepas work out tu aku terlintas dah kat kepala ni nak makan KFC lah, sebab dah lama sangat aku tak makan. Plus dia ada flavour baru siam sawadekap menda tu kan. Jadi aku pun pergi lah catwalk kat Ground Floor area food court tu.

operation hour last 10pm dan alhamdulillah i still make it for the queue pukul 9.45pm.

Aku: ahkak saya nak take away Snack Plate lepas tu nak tukar air kepada MILO NO ICE - order ala mamak gitu"
Ahkak: sorry dik ni dah dalam pakej tak le nak tukar, tapi drinks boleh no ice.
Aku: Sedihhhh

ahkak bukan tak nak kasik ko milo ais tapi ahkak pun keje sini dik...#menongkatdagu sedih

time dia tengah prepare tu aku selak wallet nak keluarkan duit, dalam tengah tunggu dia nak siap kan aku ternampak tabung sumbang ikhlas depan cashier tu "Sumbangan Anak Istimewa" jadi aku pun keluarkan duit gulung dan selit masuk dalam tabung. 

Sebab aku always percaya, rezeki yang aku dapat ni tak salah kalau share sedikit sebanyak kepada mereka yang lebih memerlukan. Rasa tenang sangat malam tu, eh tibaaaa terfeeling emosi pula malam tu. Kan kalau buat baik akan di balas baik dengan pelbagai cara. 

Ahkak: Nah adik dah siap, tapi ahkak bagi satu extra ayam untuk adik. - woah tuhan bayar cash.
Aku: SENYUMMMMM....
jadi moral of the story tu jangan pernah berhenti dari melakukan kebaikan ok :)
cuba senyum sikit, hah kan comel tu?
Babai!!!

p/s: lepas tu esok nya aku citer dekat colleague aku, punye excited cerita end up dia cakap, dia kesian kat ko kot, tak pun dari dia buang baik dia bagi kat kau, paling tidak pun benda tu dah jatuh kat lantai, jangan membuang membazir baik bagi kat kau. hahahahaha 

apa la nasib dapat colleague macam dorang ni.  :)

No comments :