May 25, 2018

Best juga! sekali sekala datang ke air terjun chamang @ bentong

seawal 10 pagi, ko tak rasa semua vitamin D tu meresap masuk ke dalam wajah aku. 

kalau tak silap ini merupakan kali ke 2 aku bertandang di air terjun chamang ni, kalau korang nak tahu air terjun chamang ni terletak di daerah Bentong Pahang. Ok aku pun takde la masa banyak nak cerita pasal sejarah air terjun chamang ni. Apa yang aku tahu majoriti korang dah pernah datang ke sini kan? Siapa yang belum pernah datang tu aku suggest better datang sebab parking di sebelah dengan air terjun so family sesuai untuk berkelah.

May 21, 2018

Menikmati sunrise di Bukit Batu Putih @ Port Dickson

Betul kata orang kan? plan last minit sure semuanya menjadi kan, same goes to this one here. Plan nak go hiking di Bukit Batu Putih @ Port Dickson menjadi nyata. Thanks to my bff adyba jee sebab menjayakan plan last minit ni. 

May 8, 2018

Mesti dapatkan sehelai collection baju raya dari Prima Valet


Wahai semua pembaca blog kifli mally.com. Ini ada satu berita baik yang aku ingin kongsikan dengan korang semua di luar sana. Prima valet kali ni muncul dengan peragaan fashion show yang terbesar untuk tahun 2018, yelah mana tidaknya undangan para tetamu saja yang hadirkan diri seramai lebih dari  800 orang (terdiri daripada pelanggan setia PV / ejen / personal shoppers / kenalan media dan artis serta ramai lagi. Belum termasuk lagi dengan himpunan para model seramai 130 kesemuanya, dimana mereka ini di berikan peranan besar untuk memperagakan koleksi raya dari Prima Valet khususnya.

May 4, 2018

Meriah betul Selera Ramadan Buffet @ Taman Sari Brasserie Ramadan Review 2018

Kehadapan pembaca tegar blog kifli mally dot com, tak lama lagi kita semua akan menyambut bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan ini.  

Seperti biasa review demi review pun akan penuh di dalam blog ni, jadi apa yang korang boleh lakukan selain dari baca entry ni, korang boleh canang-canangkan dekat sesiapa yang berkenaan.

Apr 22, 2018

Jom bercuti ke Langkawi bulan September ni!

Minggu lepas baru aku terfikir nak melawat Langkawi, best juga tu kalau dapat spend time dekat Langkawi untuk beberapa hari. Mungkin lebih kepada weekend gateaway. BESTNYAAAA!!!!! Sebab last time masa aku pergi Langkawi zaman college dulu tu pun aku tak berkesempatan untuk naik cable car, sebab time tu angin bertiup kencang (T_T) sob~

Apr 17, 2018

Panama Dance di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur


Ok macam mana nak start eh?

al maklumlah dah terlalu lama aku tak buat entry macam ni, ok lah entry kali ni aku nak update pasal si fahmy masuk hospital hari tu sebab ada bisul sebesar #TelurMata kat punggung dia. Aiyoooo benda ni memang scary. I tak sanggup melihat telur mata melekat pada area pinggul aku, nasib baik kat area luar pinggul, what if dia tumbuh di antara celah punggung KAU??? CELAH BEDAH KAU??? jangan cari pasal ye, waktu tu hanya tuhan je tahu betapa peritanya sakit dia.

Apr 8, 2018

Sun burn di sungai kg pertak @ kuala kubu bharu

 yesss aku kena sun burn, ini sejarah dalam hidup aku dan ini first time aku mandi sungai balik tu je terus kulit aku merekah, mengelupas dan kemerahan. Baru aku dapat rasa macam mana peritnya bila kulit kita terdedah dengan sinaran UV yang melampau. Nasib baiklah ada gel aloe vera gel yang lembapkan kulit aku ni. 

Mar 31, 2018

Game siapa muka paling hodoh

serious aku rindu giler dengan korang semua, sebab korang semua jenis yang open to any possibilities, duhhhh nama pun budak bandar, LOL

Mar 14, 2018

Manisnya Johny's Ice Kepal Milo @ AU 3 Keramat

korang aku nak tanya Johny's Ice kepal MILO ni, dah lama viral atau aku baru tahu kewujudan dessert baru ni. Bukan apa semalam aku dengan zuzu pergi lah usha tengok apa yang menarik sangat dengan Ice kepal si Johny ni. Lepas buat research tu kita orang decided untuk terjah cawangan dekat AU 3 keramat. 

tak sampai 1/2 jam pun drive dari rumah aku ke keramat ni, sebab laluan utama dia ialah MRR2. Korang pun tahu kan hazab dia macam mana during peak hours. haha. Sesak dik non!!!

You give happiness to your parent, you'll get a pleasant life

malam ni aku rasa entah kenapa tiba-tiba tertarik untuk buat entry tentang keluarga. Biasanya aku paling ralat untuk menyentuh tentang isu keluarga, tapi hanya di sebabkan oleh malam ini aku lepak dengan someone yang baru je aku kenal. Dia terlalu selesa dan exited untuk bercerita tentang keluarga. Bila dia bercerita tentang keluarga terus membuatkan aku berfikir, umpama aku ni seorang anak yang tidak bertanggung jawab dan teruk perihal tingkah lakunya.

Mar 7, 2018

3 lagi menu baru ready-to-eat keluaran ayamas kitchen.

fuhhhh, ingat senang ke aku nak duduk depan laptop macam sekarang ni sambil meng-update entry. Tapi dah alang-alang aku ON laptop ni why not kalau aku bagi korang satu entry baru kan. Last week aku dapat lah jemputan dari Ayamas Kitchen untuk bersama-sama merasmikan pelancaran menu terbaru mereka yang kedua di pasaran.

Feb 26, 2018

Best Dress di Karnival Sukan Tahunan Puspanita 2018 @ Putrajaya

sebelum tu siapa sini tahu long term untuk PUSPANITA? 
Puspanita membawa maksud "Persatuan Suri & Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia (PUSPANITA)" dan ditubuhkan pada 1 Mac 1983 oleh Penaung PUSPANITA yang pertama, Tun Dr. Siti Hasmah Binti Haji Mohd Ali

Feb 19, 2018

pucuk daun ubi simpan overnight

oh gosh what a terrible entry kali ni, haha sorry my mak sayang if this entry di tujukan khas untuk you mom. Indirectly relate to you lah (^_^)

actually my all time favorite yang mak selalu masak ialah pucuk daun ubi atau dalam Bahasa indon nya ialah daun singkong. But why I do always relate to Bahasa indonesia haha well both of my parents are Indonesian and I was born and raised in Malaysia which is bumi bertuah or Malaysia yang bertuah sebab dapat melihat kelahiran anak cantik ni LOL…

Feb 16, 2018

Selamat pengantin baru Zana, dan tak puas makan di Terengganu.

this time around ke terengganu lagi yer kita, apa yang bestnya selain dari dapat attend wedding office mate beloved aku sorang ni, Terengganu is one of the kind yang korang boleh cari makanan yang sedap2, dan orang dia pun boleh tahan juga sedapnya LOL

Tahun baru cina 2018 adalah tahun bertuah Shopee

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.