Feb 26, 2018

Best Dress di Karnival Sukan Tahunan Puspanita 2018 @ Putrajaya

sebelum tu siapa sini tahu long term untuk PUSPANITA? 
Puspanita membawa maksud "Persatuan Suri & Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia (PUSPANITA)" dan ditubuhkan pada 1 Mac 1983 oleh Penaung PUSPANITA yang pertama, Tun Dr. Siti Hasmah Binti Haji Mohd Ali

Setiap tahun mereka akan mengadakan pelbagai aktiviti sukan indoor dan di mana semua Wanita Perkhidmatan Awam dari setiap negeri akan turun padang untuk mengambil acara masing2. Contoh: Futsal Wanita, Futsal lelaki, Bola Jaring, Congkak, Batu Seremban & Karom.
Kemudian atucara yang di beri perhatian penuh ialah Aerobikthon (beraerobic tanpa henti) secara individual dan berkumpulan (kira ni macam acara kemuncak lah sebab korang akan tengok energy dan custome mereka yang super duper unik.) 

Habisss korang ingat team aku ni nak biarkan macam tu saja tanpa menyahut cabaran haha. Oh tidak yer. Ahli kumpulan aku ni memang mempunyai tenaga binatang buas ye. So heartbreaker out there you better watch out Cumi cumi cumi cumi .....
Alhamdulillah, rezeki memihak pada kami hari tu.

mungkin dengan kelainan yang group kita orang present ni memang lain dari semua peserta, tu yang dapat title best dress untuk tahun ni, aku sendiri pun tak sangka yang team wanita ni semua memang super sporting dan all out. Malah yang menjadi best di dalam akitiviti ni kita orang dapat berkenalan dengan ramai orang. The moment je kita orang jejak kan kaki ke dalam hall semalam, satu dewan dah terkena histeria menjerit lepas tu boleh pulak kita orang ni kena duduk kat depan haha #BanyakRagam betul
Kepada semua para pemenang aku ucapkan tahniah, aku respect gila kat korang semua macam mana lah korang boleh non stop 2 jam ber-aerobic tanpa rasa lelah. Aku syak korang ni amik heroin kan sebelum join hahahah LOL #JustKidding. Pemenang top 3 ni sememang nya rutin berzumba non stop macam ni dah menjadi makanan harian mereka.

Instructor dan crowd juga memang awesome. Tak henti2 bersorak. Well am honored to be part in this organization. Therefore in future aku berharap mereka akan teruskan aktiviti dan event seperti ini. 

last but not least. I nak melompat dulu 
yehaaaaaaaaaaaaaa, bye

No comments :