Feb 19, 2018

pucuk daun ubi simpan overnight

oh gosh what a terrible entry kali ni, haha sorry my mak sayang if this entry di tujukan khas untuk you mom. Indirectly relate to you lah (^_^)

actually my all time favorite yang mak selalu masak ialah pucuk daun ubi atau dalam Bahasa indon nya ialah daun singkong. But why I do always relate to Bahasa indonesia haha well both of my parents are Indonesian and I was born and raised in Malaysia which is bumi bertuah or Malaysia yang bertuah sebab dapat melihat kelahiran anak cantik ni LOL…

haha this entry totally dah lari tajuk. Well semalam my mom prepared lunch which is pucuk daun ubi. Aku ni jenis yang jarang balik ke kajang where my parents stayed. So whenever aku muncul kat rumah tu my mom sure akan supply kan aku bekal untuk balik ke rumah bujang yang aku sewa di cheras.

So concept cerita dia ialah tengah hari ahad tu mak dah sediakan bekal bersama dengan menu yang lain. The whole day I was worried cos takut pucuk ubi tu basi, sebab pucuk daun ubi ni di masak sekali dengan santan duhhh the major ingredient in the making of pucuk daun ubi.

Well basically although aku letak dalam peti sejuk aku just risau benda tu mudah basi, so today aku balik kerja baru lah panaskan for my dinner. Alhamdulillah, aku dah kenyang bedal semangkuk daun pucuk ubi dengan jayanya. Takde lah rasa masam or basi. Hehe well super dramatic je.

Ok basically the point that I’m trying to say is, aku jenis yang tak pernah membazir or sisa kan makanan especially masakan mak. for me Mom’s cook is the best. Tahap international ok. For an example if aku dah kenyang sekali pun if mom offer I will try hard to finish it off or at some point to ada lauk yang dah sejuk pun aku sure akan habiskan sebab aku tahu air tangan ibu is the BEST!!!!

3 comments :

zzyytt said...

nike polo
michael kors
ray ban
yeezy shoes
nike air zoom pegasus 32
prada eyeglasses
golden goose superstar
nike zoom
air max 2017
ferragamo belt

520abc said...

0806jejeLorsque l'entreprise asics gel lyte v noir homme a commencé, ils ont utilisé le bleu marine et le noir Air Jordan 7 soldes comme deux couleurs principales pour les combinaisons de travail, new balance running homme soldes principalement parce que les couleurs plus sombres masquaient New Balance 009 homme mieux la saleté que les couleurs plus nike air max 1 essential noir claires. Les ophtalmologistes, même ceux qui exercent déjà leur air jordan 11 low femme profession, sont mis au courant des recherches récentes nike air huarache prix algerie et avancées sur la thérapie des maladies oculaires de leurs clients. nike basket homme noir

520abc said...

0806jejenike air trainer huarache basketball Les muscles asics bleu lacet rose de certaines personnes ont fini asics kayano 21 pas cher par être serrés nike air max 1 youth gs pas cher en raison du Nike Air Huarache Baskets jogging fréquemment, en particulier le air jordan femme fluorescente mollet. Obtenir un asics gel cumulus femme pas cher ensemble d'abdos déchirés ne valait nike air max 1 essential homme baskets basses bleu marine tout simplement pas le nike air max 90 junior noir risque de destruction asics gel kinsei 4 homme interne que causeraient ces baskets asics fluo produits.