May 4, 2018

Meriah betul Selera Ramadan Buffet @ Taman Sari Brasserie Ramadan Review 2018

Kehadapan pembaca tegar blog kifli mally dot com, tak lama lagi kita semua akan menyambut bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan ini.  

Seperti biasa review demi review pun akan penuh di dalam blog ni, jadi apa yang korang boleh lakukan selain dari baca entry ni, korang boleh canang-canangkan dekat sesiapa yang berkenaan.

Hotel Istana dari Taman Sari Brasserie turut tidak ketinggalan untuk mempamerkan semua jenis juadah bersempena dengan  Ramadan 2018 yang bakal menjelang tidak lama lagi, pelbagai jenis menu tradisi seperti kuih-muih, pencuci mulut, masakan melayu, ala arab (Middle East),  Portuguese dan juga Western Style turut di hidangkan. Segala juadah dan hidangan ini di ketuai Chef Al Fitri Al Bakri dibantu oleh kru chef yang lain.

Ok tanpa membuang masa jom tengok senarai menu yang terdapat pada review tempoh hari.

Gulai Tulang Rusuk kambing
Tulang Rusuk Dagin Masak Kicap
Ayam masak Kasturi
Istana's Siganture Fish Head Curry
Station-station lain yang penuh dengan berlainan juadah.
Sayur Masak Oyster Sauce dan Garlic White Rice
Fried Fish Filler with Fresh Red Chili
Butter Prawn
live cooking show dari chef
Chicken Kabsa Rice
chicken Shawarma

Dengan berpandukan citarasa tekak asli aku, Masakan melayu tetap menjadi pilihan utama, terutama sekali bila di hidangkan oleh chef berpengalaman. 
Selain dari itu ruang solat juga turut di sediakan selepas berbuka kepada mereka yang ingin mengerjakan solat. 

"Selera Ramadhan" buffet ni start harga pada RM155 nett seorang dan RM 78 nett untuk kanak-kanan (4-11 years old). Selain dari itu mereka juga ada promotion untuk mereka yan early book. 

Segala info korang boleh bertanyakan pada number contact ini : 03-2141 9988

selamat beramal eh!!! haha Di atas kesempatan ini aku nak wish in advanced selamat menyambut ramadhan 2018 :)

No comments :