lense baru kuH!!!



pagi ni QIef mmg bangun awl walaupun masuk keje kul 7 pm karang.....ngantok mmg tak terhingga la...sampi mata Qief pown dah naik lebam + itam....mana tak nyer balik keje jer tak sah klu tak on9 chatting sampi kul 4 pagi....haish apa nak jadi la dgn Qief ni heheeh :P peace

tiba2 phone Qief merengek menandakan ader msg masuk....rupanye msg tu dari mmber Qief "SYA" nama dia...kata Sya dia nak jumpa Qief kat station star sentul timur coz nak bagi "sumthing" kat Qief hehehe.....actually dari ari tu lagi Qief dah tunggu sampai naik mengidam nak guna mende tu hhehheh....kita orang plan dalam kul 12 tgh hari jumpa kat sana.....so QIef pown siap2 la apa yg patut maklumla baru bangun banyak peta asia merata2 tmpt Qief wat mlm tadi.....




tadaaaaa
ni tngah *mandrem depan cermin....)$#@#$%^&*()



dah nak gerak ni.....tata



ni still dalam
--> packaging...belah kanan tu sya kata "Qief mintak maaf wat ko tertunggu2...aku tak dapat wat yg terbaik utk ko walauapa pun ko tetap vouge" wakakak terlebey sudahhh (^_^)



comel tak botol dia ni....hurm sory terpaksa cover power dia...heheh sensored...



ni time Qief tak guna lense.....natural sahaja....



ni lense yang selalu Qief pakai time g memana jer....
(Mystical Black)


tadaaaaa ni la lense baru tu....(brownish)
suka la...




p/s = ingt klu nak pakai tu boleh tapi kenala jaga kebersihan luar dalam lense tu k.....chiao la dolce....btw thanx to "SYA"

My Precious


pagi ni QIef on9 bersama roti telur terbang n milo ais kaw2....dalam menikmati breakfast tu Qief tetiba jer teringat pasal souvenir n hadiah yang mmber penah haidahkan kat Qief suatu ketika dahulu...hehehhe :P motif kan tu pown nak bagi tau bukan apa ni je la rasanyer yg dapat Qief lakukan untuk appreciate all their gives to Qief....at least kembang tak kuncup2 juga dorang dibuat hehehe :P....




ok yang ni budak mmber QIef yg bagi nama dia CMa(budak kechik)




ni plk time QIef joined citrawarna....kak pah yang bagi kat Qief akak tu mmg baik hehhhe :p peace no war kakak




yang ni mmber kelas aku...emei nama budak ni...time tu dia g thailand wat lawatan kat universiti chulalongkorn...klu tak silap time tu ader krisis kat thailand cian kat dorang kena tahan...wakakkak anyway thanx emei....




yang ni baru lagi...sebb kita orang kenal kat tempat lepas "utama" adaer laaaa....time tu dia baru balik dari bandung so dia pown bagi souvenir kat Qief n da geng....thanx bonda :P ko juga la sentiasa masuk air hehehhe




hehehe yang ni plk dari abg kechik (aizoul).....




yang ni plk dari ma cousin "aim" souvenir ni dari sandakan ari tu Qief jemput dia kat airport...n skang ni dia smbung study kat unisel....



yang ni plk dari mmber2 UTP time tu kita orang ader bengkel tarian kat UTP....hurm klu tak silap nama tarian tu "Mek Muluh" agak unik juga tarian tu kih kihkih



yang ni plk hadiah daripada seseorang yang Qief sayang bangatttttttt....Qief kangen sama dia tapi nak wat mcm mana dia lebih penting kan kerjaya nyer....apa pun Qief always remember u A....



p/s : thanx u guysss....luv u sooo much


taG From Oshie


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

  • aku suka panggil dia aus....kenal masa strt orientasi july 2006 kat morib...(DSN)....
  • dia ni banyak "cable" taw..cakap je "cable" mana yg dia takde...
  • orang nyer mmg full dgn knowledge...klu Qief ader informasi yg kurang jelas "budak" tu je jln penyelesaiannya...boleh kannn wakakak
  • dia ni tegas, biasa n tegas budaknya....tapi aku heran pompuan keliling pinggang...wakakaka
  • huhu klu tak silap aku ader janji kat aus dah dekat 3thun....nak blanja dia n bob...kita smbung time degree erk (^_^)

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya..

  • asal budak borneo......
  • suka purple n benda2 chumel....
  • tak suka kena paksa....Qief akan wat atas kerelaan Qief sendiri hehehe :p
  • sngt enjoy shopping, tngok movie, lepas tasek, makan, tido,
  • negara idaman Qief ialah japan....sabar japan am coming soon.. :p
  • walupun masih ader sikap "childish" tu...Qief rasa dah makin matang skit....sebb apa entah la????
  • 1st dari 4 org adik beradik....inginkan tampak muda selalu hehehe :p
  • jenis yang tetap pendirian...hari ngomong lain esok ngomong lain lagi....tu r banyak org marah kat Qief...marah tanda cayang kannn....
  • dah dekat 4 thun kat kl ni....mmg sronok n have fun sngt....
  • walupun skang ni demam tetap gigih gak wat tag award ni.....

Sahut cabaran abg Kecik b'lesung batu (^-^)

haish terasa bosan plk mlm ni...tambah2 dingin plk tu...mcm mana tak dingin klu sehelai benang pown tak melekat kat badan sambil update blog huh????....isk2 sejak bila aku mcm ni nie....wakakak takde la u guyssss just kidding ok don't take it seriously....ok la sebenarnya mlm ni baru Qief rasa berpuas hati skit....bukan sebb apa lama gak la Qief figth dgn menatang ni (challenge dari aizoul) fast typing katanyer....walupun dapat 55 patah perkataan SAHAJA dlm seminit kira okla tu heheheh... :p u guys plk tunggu apa lgi try r nak tngok brapa korang dapat.... jgn nak men tipu plk tukar coding tu tau sesungguhnya perbuatan u guysss dilihat heheh.....

p/s = sendiri mau ingtla yer.....btw uit budak a.k.a abg kecik mana hadiah aku.....


55 perkataan

Speed test


Tele-Tele McD *FINAL

hye u guysss.....tak sangka call centre McD tu still perlukan part time worker so that's y la Qief terpilih skali dlm mmberi khidmat kat call centre tu....ingt kan tmpt tu tak meriah taw pasal apa Qief penah keje kat situ once....so disebbkan ramai yang agak kekwat terkena plk Qief ni ala2 malu kucing mmg tak tau nak wat apa BOSANNNNNNNN sesangt....nasib baik la Qief come back kali ni meriah skit sebb apa budak2 umah Qief ader skali.....

Slamat pagi...boleh saya amik order sayang eh silap "Encik".... kih kih lebey kurang mcm tu la


Rhap Qief n Budak Itam
mereka ni la budak umah Qief....


so u guysss tunggu apa lagi klu bosan2 tu order la McD ye nanti kita orang anta dgn secepat yg mungkin heheheh *smpt lagi aku mempromote :P No Tel (1300131300)

p/s = hah u guys sesapa nak keje part time of full time just inform kat Qief....coz keje tu still vacant algi tau....so klu korang nak carikkk duit lebey tu takkan nak lepaskan peluang ni kannnnn chiao :p

Tele-Tele McD


pagi2 buta lagi mmber Qief kejut bangkit dari mimpi indah....semata2 nak teman dorang g interview kat "TELE DYNAMICs" tue ingin ku caci cerca jer tapi takle sebb dorang dah janji nak treat me for lunch....tapi ok la tu dorang kejut bangun pagi klu tak smpi bersawang aku tido :p ....dgn nak tak nak tu Qief kena akur dgn dorang berdua ni....



kiri tu Budak Itam n kanan tu Rhap.... ni la budak2 yang nak interview kat TELE DYNAMICs tue....dan hasilnyer geust what??? on the spot dorang dpt gak keje kat situ....lepas tu tetiba je perut Qief b'bunyi 'kruuuuukkkk'.....terus Qief meroyan ajak dorang g tibai McD kat area masjid jamek.....dah la keje kat McD lunch pown kat McD baru package hehehhe....



Qief suka mamam SPM = Spicy Chicken McDeluxe


dia ni la ma best cousin kat KL ni.....walupun aku selalu bengang tahap dewa dgn dia



lepas dah kenyang kita org g melilau kat semua tmpt....pose sana pose sini.....ni je yang smpt Qief upload yg selebihnyer plk kat MS hahaha :p



1st entry aku....



Tuesday
9 Jun 2009
5.30 am
living room

hye u guys....ini adala blog pertama aku...so aku sendiri pown tak tau nak letak apa kat blog aku ni heheheh....tapi takye risau sebb maybe lepas ni aku ader banyk plan yg aku sumbatkan kat blog aku ni....plus klu aku bosan2 aku letak la informasi2 terkini :p. ker mcm2 la....haish klu aku tau la dari dulu lagi aku start wat blog ni best gak tngok mmber asyik2 update dorangnyer blog hehehhe...ni pun sebb aku dah tekad yang aku kena ader blog B4 aku smbung degree. july ni.....*sambil termenungkan masa depan hahahha.....k la u guys smpi sini je la kot mukadimah aku ni....nak touch up benda lain plk....chiao