Jul 12, 2022

Servis Lori Sewa Murah Oleh Mover2U


Adakah anda sedang mencari perkhidmatan lori sewa yang profesional dan murah? Mover2U adalah jawapannya. Dengan pasukan mereka, proses pemindahan anda pasti dapat dijalankan dengan lancar kerana mereka mempunyai pekerja-pekerja yang berpengalaman dalam bidang ini.

Jun 10, 2022

Selamat Ulangtahun Pertama Buat Meat Cartel TTDI!!


 Hi Korang,

Minggu lepas sempat juga aku berkesempatan ke restoran Meat Cartel cawangan TTDI yang terletak di Jalan Aminuddin Baki. 

May 16, 2022

I'Dahlia Corner adalah tempat terbaik untuk Open House 2022

Hi korang,

Selamat Hari Raya aku nak ucapkan dekat semya pembaca blog aku ni. Tahun ni kita sambut raya dengan gilang gemilang. Selepas 2 tahun ini beraya dalam keadaan yang serba sederhana dek kerana Covid-19. Tahun ni kita semua confirm beraya sakan (^_^)

May 1, 2022

Kekal Sihat dan Cantik bersama BEAUSITI | Siti Nurhaliza Inspirasi Wanita Asia 2022


Hi Korang, 

Terlafaz saja nama Dato' Sri Siti Nurhaliza siapa saja yang tidak mengenali beliau. Dengan lebih mesra di gelar dengan gelaran Tok Ti sudah semestinya terkenal dengan pengaruh beliau sebagai seorang artis dan usahawan yang berjaya. an yang begitu berjaya.

Apr 21, 2022

HARLEY RAYA BERSAMA HISENSE OFFERS DISCOUNTS UP TO RM6,000

Hisense Malaysia Celebrates Raya With A Whole-Lot Of Deals, Gifts And Prizes To Be Won  


PETALING JAYA, 14th April 2022 - With Raya just around the corner, it may be time to give your home the upgrade it deserves. Hisense Malaysia will be launching one of their biggest promotion campaigns, Harley Raya Bersama Hisense. There will be a variety of deals, gifts and prizes to be won from 15th April till 31st May 2022. 

Apr 10, 2022

Perkenalkan Koleksi Tudung Cotton Turki Raya 2022, Cantiknya Wany Hasrita x Bidadari House.

Hi korang, 

Seperti sedia maklum, di dalam bulan Ramadan ni selain kita fokus pada puasa. Mesti kita dah tak sabar nak beraya kan? Suasana yang meriah pada 2022 ni cukup bermakna buat kita semua ini kerana tahun ni kita boleh beraya bersama dengan orang yang tersayang. Jadi persiapan raya kita semestinya kena meriah kan?

Apr 8, 2022

Jom Buffet Ramadhan di Lugar De La Boda, Puchong 2022

Hi Korang, 

Untuk entry kali ni, aku nak share dengan korang pengalaman berbuka di Lugar De La Boda, Puchong. Bagi mereka yang pernah berkunjung ke sini sudah semestinya korang tahu akan kecantikan tempat ni. Selain dari menghidangkan beraneka jenis, spot OOTD pun boleh tahan.

Apr 7, 2022

Berbuka puasa di Ombak Kitchen @ IOI City Mall Putrajaya 2022

Hi Korang,

Untuk hari ni aku nak bawa korang berbuka puasa di Ombak Kitchen, yer kali ni kita makan seafood pulak ye, kita tukar mood untuk berbuka pula ye, asyik buffet je. Kali ni kita nak try sesuatu yang berbeza. So jom tengok apa yang aku boleh share dengan korang dalam entry dibawah

Apr 3, 2022

“Ala-Ala Warung” - Ramadan Buffer di Melia Kuala Lumpur

Hi korang, 

Bulan Ramadan ni selain kita tahu di mana bulan yang suci di mana kita sambut sekali setahun. Di bulan ini lah orang ramai berlumba-lumba nak lakuakn amal kebajikan. Di samping itu bulan ramadan juga merupakan bulan yang penuh dengan juadah berbuka puasa. Melia Kuala Lumpur tidak ketinggakan di dalam menyajikan makan enak berbuka puasa. 

Apr 2, 2022

Ramadan Review - Bufet Citarasa Zaman Berzaman @ Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur 2022

Hi Korang, 

Kali ni aku nak share dengan korang di mana Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur menyediakan ramadan buffet yang bertemakan Citarasa Zaman Berzaman yang terletak di Zende Restaurant. Tanpa membuang masa mari kita tengok hidangan beraneka jenis dari Seri Pacific Hotel KL ni. Tapi sebelum tu korang tengok lah betapa bahagianya kita berposing sakan dengan menu ni semua. Aku yakin korang yang tengok ni confirm rasa tak tahan dengan keenakan menu yang ada ni.

Ramadan Review bertemakan - Kampunglicious Di Palm Garden Hotel Putrajaya a Tribute Portfolio

Hi Korang, 

Entry kali ni aku nak bawa korang untuk review di Palm Garden Hotel, Putrajaya, sebuah Hotel Tribute Portfolio. Dengan bertemakan 'Ramadan Kampunglicious' 2022, semestinya menggamit kenangan berbuka di kampung halaman. 

Boleh dikatakan, Palm Garden Hotel ni di antara Hotel yang aktif juga membuat promosi. Di bulan Ramadan yang menjelang tidak lama lagi ni Palm Garden Hotel di turut ketinggalan untuk mempamerkan hidangan masakan yang enak. 

Mar 27, 2022

Ramadan Mubarak Iftar Platter & Mubarak Iftar Nate-Box di seluruh Cawangan Me'Nate Steak Hub 2022

Hi Korang, 

Tanpa kita sedari, tidak lama lagi kita bakal menyambut Ramadan 2022. Sudah semestinya industri F&B kita bakal meriah dengan promosi yang di tawarkan. Entry kali ni aku nak share dengan korang promosi dari Me'nate Steak Hub Shah Alam. 

Mar 26, 2022

Jom tengok 5 Produk Terbaru RTE LengQuas, Perasmian & lawatan kilang di Kopetro

Hi Korang, 

Bertarikh pada 25 Mac 2022, Kopetro Food Sdn Bhd telah menganjurkan program Hari Terbuka LengQuas yang terletak di Dapur Setempat Kopetro @ Taman Bukti Serdang. Secara tidak langsung bukan saja aku berpeluang untuk rasa 5 keluaran product baru dari mereka. Malah aku juga sempat untuk melawat kawasan dapur mereka. Terasa teruja kejap, sebab dah lama tak buat aktiviti seumpama ni kan? Lawatan Sambil belajar haha. 

Mar 6, 2022

Putrajaya Marriott Hotel memperkenalkan Ramadhan Buffet "Pentas Citarasa" 2022

Hi Korang, 

Kali ni aku nak bawa korang ke Buffet Ramadhan Review 2022 di datangkan khas dari Putrajaya Marriott Hotel. Untuk tahun ni mereka dengan bangganya mempersembahkan Pentas Citarasa sebagai tema Ramadhan 2022, Chef Zulkifli atau di kenali sebagai Waklan semestinya akan tampil bila Bulan Ramadhan menjelma. Ini kerana setiap tahun Waklan pasti akan memberikan konsep menu yang menarik perhatian para tetamu yang berkunjung terutamanya bagi mereka yang menjalani ibadah Puasa ni. 

Sajian Istana & Nusantara Tarikan Buffet Ramadan Ummis Hijau Kasturi 2022 @ Sentul Village

Hi korang, 

Tahun ini, restoran dan syarikat katering tempatan Ummir Hijau Kasturi mengalu-alukan kedatangan orang ramai untuk menikmati aneka hidangan lazat sepanjang bulan ramadhan yang bakal menjelma tak lama lagi. 

Mar 3, 2022

Lulu Hypermarket Mengajurkan Festival Makanan Sedunia '22 (Bermula dari 24 Feb Hingga 9 Mac 2022)

Hi Korang,

sekarang ni Lulu Hypermarket ada menganjurkan Festival Makanan Sedunia 2022 Musim 1. Ianya berlangsung dari 24 Feb 2022 sehingga 9 Mar 2022. Korang datang untuk merasai sendiri tawaran menarik sepanjang karnival ni terutama di section Fresh market, barangan runcit dan lain-lain.

Jan 20, 2022

INSIGHT Rebalancing Sebum Control Hair Shampoo, Set Penjagaan Rambut Yang Bebas Paraben

 

Hi Korang,

Korang sendiri pun tahu yang di mana Rambut merupakan salah satu asset terbesar bagi seseorang tu, lebih lagi kepada mereka yang jenis suka berdandan dengan rambut ataupun kepada mereka yang jenis suka mengambil gambar tu, mestilah nak pastikan rambut tu always Nampak terletak dan anggun. Tapi bagi aku penjagaan rambut ni sangat memainkan peranan yang penting sebab bukan senang tahu nak manage rambut jenis macam aku ni kering dan kerinting.

Jan 17, 2022

Alami sensasi Sizzling Barbecues Di Palm Garden Hotel Putrajaya a Tribute Portfolio

 Hi Korang, 

Pastinya hujung minggu korang yang lepas akan lebih menarik apabila anda singgah untuk Makan Malam Barbeku Sizzling di Hotel Palm Garden, Putrajaya, a Tribute Portfolio Hotel. Untuk pengetahuan korang, nama hotel ni telah pun di berikan nafas baru dan ianya merupakan hotel yang pertama di Malaysia dan mereka teruja untuk mempamerkan barbeque pertama untuk tahun ini.