Nov 28, 2020

LULU SUPER FRIDAY - Juala Hebat Setiap Hari Sehingga 6 Disember 2020

Hi korang,

Agak lama juga kita tak bercerita dengan Lulu Hypermarket semenjak PKPB ni kan? So kali ni aku kembali dengan berita gembira buat penggemar Lulu Hypermarket yang terletak di Capsquare KL ni. 

Nov 20, 2020

Minuman Beras Perang Mayang Untuk Seisi Keluarga

Hi Korang, 

Ni nak cakap sikit. pada zaman serba moden ni kan, pasti semua inginkan kesihatan seimbang dengan aktiviti harian yang padat di rumah dan di pejabat. Memiliki kesihatan yang baik juga semestinya menjadi idaman semua. Oleh kerana itu, pengusaha  minuman Kopi Beras Perang telah berusaha untuk mengeluarkan dan memasarkan jenama Mayang yang mana objektifnya adalah untuk pelopor pengeluar produk minuman berasaskan beras perang.
kalau korang nak tahu Beras Perang Mayang ni diedarkna oleh Era D Mansion Sdn Bhd Seja tahun 2018. Di ketua oleh seorang ibu tunggal yang cekal dan berhati waja, Puan Zainab Binti Sidek selaku Pengarah Urusan Percaya minuman sampingan Beras Perang Mayang.
Sebenarnya selain dapat membantu memberi tenaga selepas penat berkerja di rumah dan di pejabat seharian, Minuman beras perang ini juga amat sesuai membantu mengurangkan berat badan yang berlebih. Kalau korang nak tahu manfaat yang korang boleh dapatkan dari beras perang sebahagian besarnya di sebabkan ianya adalah bijiran penuh. Serat berat perang ni boleh membantu merendahkan paras kolestrol, menggerakkan sisa melalui saluran penghadaman. 
Minuman beras perang ni korang boleh minum pada bila-bila masa dan sesuai di jadikan hidangan wajib untuk seisi keluarga. Korang minum sebagai pelengkap sarapan, tengah hari dan makan malam anda. Ianya terdapat dalam 2 perisa Kopie Perang & Perisa Berry. 

Korang boleh dapatkan dengan harga seperti di bawah: 
1. Kopie Perang RM 25
2. My Berry RM 27.50 
Macam mana nak dapatkan Minuman Sihat Beras Perang Mayang ni? Korang boleh dapatkan di rangkaian talian seperti Facebook, Lazada atau Shopee. 

Info selebihnya seperti tertera: 
Email : infomayangbp@gmail.com
Whatsapp Link : http://www.wasap.my/60146604247/mayang
Telegram Group : https://t.me/joinchat/AAAAAFT6URxUXAkutjUS9Q
Instagram / Facebook : minumanberasperangmayanghq
Hotline : + 6014 6604247

Oct 29, 2020

RAKYAT MALAYSIA AKAN MALA-TUP DENGAN AYAM GORENG MALA MARRYBROWN!

Hi Korang, 

Siap sedia warga Malaysia untuk letupan rasa yang mengejutkan! Rangkaian Restoran Perkhidmatan Pantas Halal milik anak tempatan No.1 di Malaysia, Marrybrown kini memperkenalkan menu terbaharu mereka yang bakal memikat citarasa anda: MB Mala Fried Chicken! Bermula dari 28 Oktober 2020 hingga 13 Disember 2020, menu terbaharu Marrybrown ini menjamin kepuasan terutama kepada penggemar rasa pedas.  

Oct 24, 2020

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya

 Hi Korang,


RUPANYA dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.



“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video.

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

 


Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.


KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).


Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari


Facebook Page :

Oct 11, 2020

Penggemar Seafood boleh menikmati kepuasan maksimum di Kontiki @ The Faderal Bukit Bintang

Hi korang, 

Apa khabar semuanya, harap dengan keadaan pandemik covid-19 ni semua masih lagi mematuhi SOP dan sentiasa peka dengan persekitaran anda ye. Ok kali ni aku nak membawa korang ke satu tempat yang sudah cukup lama juga aku tidak menjejak kan kaki di tempat yang mewah ini. Bukan saja mewah terletak di tengah pusat bandar tapi mewah dari segi hidangan makanan yang di sediakan. 

Cik Manggis Duta Kepada Xorra Body Wash, berita baik bagi mereka yang terkesan dari Covid-19ni.

Hi Koarang, 

Perasmian dan pelancaran Xorra Body Wash telah pun berlangsung dengan jayanya pada 6 Oktober 2020 yang lepas. Seiring dengan pandemik covid-19 pelancaran di jaga dengan rapi bagi memastikan semuanya mengikuti SOP yang bersesuain. Jadi kita semua kenalah sentiasa berjaga dan sentiasa peka dengan keadaan sekeliling kita. 

Sep 25, 2020

Ini Rupanya Rahsia Kekal Muda dan jelita dari Maria Farida

Hi Korang,

Siapa yang tak kenal dengan Model dan Pelakon terkenal Maria Farida ni uols, sebut saja nama beliau confirm orang akan terbayangkan wajah awet muda Maria yang tak di mamah usia tu. Memang menjadi perbualan ramai selepas aku sendiri melihat wajah Maria Farida secara live semasa Majlis Pelancaran Lucol-s di Royale Palace Cyberjaya semlam 24/9/2020.

Sep 24, 2020

MALAYSIA!!!!! REALME 7 SERIES SUDAH DILANCARKAN HARI INI

Hi Korang,

PETALING JAYA, 24th September 2020 – Sekarang ni realme Malaysia telah pun melancarkan dua smartphone terbaru mereka realme 7 & realme Pro. Model terbaru ni di tingkatkan dari segi charging power dan juga feature camera yang terbaru. So memang feature yang ini lah orang Malaysia perlukan. Bateri kena tahan ok!!! Itu wajib haha

Sep 20, 2020

Menu terbaik di bawah satu bumbung @ RAF PJ x The Fennels

Hi korang, 

Kepada semua penduduk di area Petaling Jaya, kini korang boleh lah berkunjung ke restoran Raf.PJ x The Fennels. Di mana korang boleh dapatkan semua menu terbaik di bawah satu bumbung. Yes, memng betul, sebab aku sendiri rasa mcam rambang mata juga di awal pemilihan tu.

outlet terbaru realme di Sunway Pyramid, kini lebih besar dan berbaloi

Hi Korang,

19/9/2020 - semalam aku adalah singgah di outlet terbaru @realme yang terletak di sunway pyramid. Yes ni adalah grand opening mereka yang sangat awesome. So jom aku share dengan korang apa aktiviti yang menarik sepanjang aku berada di realme sunway pyramid ni. 

Sep 14, 2020

Ciri-ciri menarik yang terdapat pada Mesin Jahit brother JK17B baharu.

Hi Korang, 

kepada mereka yang pernah nampak posting aku di Facebook/Instagram korang mesti perasan di mana aku buat satu posting berkenaan dengan Mesin Jahit warna Baby Blue yang comel tu. Ianya bukan saja comel guys, ianya juga di penuhi dengan ciri-ciri di mana aku yakin sangat menepati kepada mereka yang suka menjahit ni. 

Aug 31, 2020

Menikmati citarasa masakan Asli Vietnam @ Rasa Viet - The Sphere Bangsar South (HALAL)

Hi korang,

kali ni aku nak bawa korang untuk rasa masakan Vietnam Asli tanpa perlu ke luar negara. Sebab ianya terletak di area Bangsar South. Sebenarnya lokasi sebenar nama Restoran Rasa Viet ni terletak di The Sphere Bangsar South. Seperti sedia maklum Bangsar South merupakan lokasi yang sangat strategik di mana waktu kemuncak dia untuk terima para pelanggan semasa Lunch Hour. 

Aug 4, 2020

Daftar perniagaan online di Mecan Trade secara Percuma, buat duit sampingan di mana sahaja

Hi Korang,

Seperti yang kita sedia maklum, kawalan pergerakan seiring dengan penyakit pandemik ini masih lagi berleluasa, bukan saja kerajaan malah semua orang sentiasa perlu di ingatkan untuk menjaga SOP yang di tetapkan, namun begitu segala aktiviti kita masih lagi tersekat dan masih ada lagi di antara mereka di luar sana yang risau untuk keluar sepenuhnya. 

Jul 15, 2020

20 Menu yang patut di rasa di Restoran Sana Sini @ DPULZE Shopping Centre

Hi Korang, dah ready ke nak tengok hasil tatapan yang bakal menyegat selera korang. Seperti yang korang nampak dekat title tu yes, lebih dari 20 menu yang terdapat disini. Cuma kali ni aku nak share Menu best highlight dari Restoran Sana Sini ini. 

Jul 8, 2020

Jadi Pemenang bertuah dengan menangi Voucher Tunai RM 12,000 ringgit di Lulu Hypermarket

Hi Korang, 

well dah lama rasanya aku tak update story pasal Lulu hypermarket kan? kalau dalam entry yang sebelum ni kemain kan update sana sini pasal Lulu ni, even dekat office pun orang  bertanya dah jadi ambassador lulu ke sekarang ni? haha macam-macam.

Ni aku nak share dengan korang semua memandangkan kita semua dah boleh keluar seperti biasa untuk kembali ke routine asal, apa kata korang singgah di lulu sebab aku nak share dengan korang dua agenda yang menarik. 

Jun 26, 2020

Menikmati juadah baru di Hotel Maya Kuala Lumpur (Norma Baharu)

 
Hi Korang,
setelah lama aku mendiam kan diri, kini kembali lagi kita dengan review di datangkan khas dari Hotel Maya Kuala Lumpur. Seperti yang kita semua sedia maklum, di mana impak dari pandemic covid 19 yang melanda dunia telah memberi kesan yang sangat dalam terhadap semua business ekonomi negara, dan hotel industri juga turut menerika impak yang dalam. Rata-rata yang kita dengar ramai yang telah shut down company kerana tidak dapat menjaga pendapatan.

May 30, 2020

Kemeriahan raya tetap di sambut meriah dengan Kismis California

 Hi korang,

Seperti sedia maklum di mana Perayaan Hari Raya Aidilfitri 2020 kali ini memang berbeza dari tahun yang sebelumnya, kemeriahan dan sambutan kita terbatas di dalam fasa PKP ini.
Semua aktiviti sosial dan kemasyarakatan yang biasa dilakukan perlu dihentikan bagi mencegah wabak COVID-19 merebak.

May 5, 2020

Kini segalanya mudah dengan PLATS (Platform E-Bazar Selangor)

Hi Korang,


Apa khabar? Harap korang semua sihat di dalam menjalankan ibadah puasa seperti biasa. Seperti kebiasaan, di dalam kita menghadapi wabak Covid19 banyak kesukaran yang kita hadapi nak pula di dalam bulan puasa ni kan? PKP menyukarkan kita untuk keluar mencari juadah berbuka dan kepada para peniaga pula sukar untuk mereka nak teruskan perniagaan seperti biasa. Jadi semua aktiviti kita terbatas akan tetapi ianya adalah untuk kebaikan bersama. Justeru itu, disini aku nak share dengan korang berkenaan dengan Bazar online.

APA ITU PLATS e-Bazar?

PLATS adalah satu inisiatif kerajaan negeri dalam membantu peniaga bazaar Ramadan yang tidak dapat menjalankan aktiviti berniaga di kawasan terbuka ekoran penutupan bazaar Ramadan di seluruh Malaysia pada tahun ini. 

Jadi dalam erti kata lain, PLATS memberikan kelebihan kepada para peniaga untuk membolehkan para peniaga untuk berniaga di sepanjang bulan ramadhan ini secara online. PLATS telah di lancarkan oleh Menteri Besar Selangor sendiri (MBI) sebagai langkah inisiatif membantu para peniaga khusunya. 

Ianya mula beroperasi di 12 kawasan sekitar Selangor. Pada masa ini (30 April 2020), dan untuk makluman tambahan korang, PLATS sudah pun beroperasi di Bangi, Shah Alam, Salak Tinggi, Semenyih, Bandar Utama dan Ampang

Menu Online yang Tersedia?
efraerfef Pilihan juadah yang terdapat di PLATS ini sememangnya sama seperti yang terdapat di Bazar ramadhan yang biasa kita kunjungi. Cuma membezakan sekarang ini ianya melalui online / di atas talian



● PLATS menubuhkan konsep e-Kitchen yang hanya berfungsi sebagai platform bagi pengumpulan pesanan tempahan sahaja. Tiada sebarang aktiviti memasak akan dijalankan melalui platform ini. Pembelian secara terus ( walk in ) juga sama sekali tidak dibenarkan.

● Semua e-Kitchen akan mematuhi jarak sosial yang telah ditetapkan kerajaan dan amalan kebersihan yang ketat sementara peniaga juga perlu mendapat suntikan pelalian tifoid seperti yang digariskan dalam Prosedur Operasi Standard (SOP) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).

● E-Kitchen PLATS beroperasi di 12 kawasan sekitar Selangor. Pada masa ini (30 April 2020), PLATS beroperasi di Bangi, Shah Alam, Salak Tinggi, Semenyih, Bandar Utama dan Ampang. Pengumuman akan dibuat apabila PLATS beroperasi di lokasi-lokasi lain (ada lagi 6 lokasi lain).

CARA MEMBUAT PESANAN?
Pesanan boleh dibuat melalui laman web PLATS ( https://www.plats.com.my/ ) 

WAKTU PESANAN?
Bermula dari 9.00 pagi hingga ke 4.00 petang dan penghantaran akan bermula pada jam 3.30 petang hingga 7.00 malam


KAEDAH PEMBAYARAN?


Berkenaan dengan Kaedah pembayaran, korang boleh membuat pembayaran menerusi PLATS atau pun GRAB pay. Ianya serba mudab bukan?


RIDER YANG BERDAFTAR DI BAWAH PLATS?

Pesanan tempahan ini akan dihantar oleh rakan penghantaran seperti Grab, Mr. Speedy, Zepto Express dan MatDespatch. Jangan risau, kerana rider list yang korang nampak di atas sama seperti rider yang korang selalu perchase dari rumah. Jadi ianya bukan sesuatu yang baru bagi anda semua.


Kalau korang perlukan info lebih lanjut, sila lah layari info seperti di bawah:

Website Official: https://www.plats.com.my/

Facebook : https://www.facebook.com/platformselangor/


May 3, 2020

Resipi khasiat Kentang A.S dan Tips Pakar Pemakanan Diet

Hi Korang,

Di dalam kita menjalani Bulan Ramadhan yang mulia ini, ianya bukan saja untuk kita mengamalkan diri dari berpuasa semata, tapi sebenarnya ianya juga mengajar kita untuk menjaga pemakanan kita dengan seimbang dan teratur.

May 1, 2020

MCO/PKP Berpanjangan? Kekal aktif berhibur dengan Promo mobile data Yoodo!

Hi korang,

Macam mana dengan fasa ke 4 PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) yang akan berakhir tak lama lagi? Tapi aku sendiri yakin dimana perintah kawalan ini akan berterusan hingga keadaan negara kita betul-betul stabil. Itu yang kita dapat lihat sepanjang musim PKP ramai yang banyak menghabiskan masa di social media bagi mengisi masa mereka yang terluang. 

Apr 20, 2020

CTOS kini menawarkan Laporan Skor Kredit MYCTOS secara PERCUMA kepada semua Rakyat Malaysia

Hi Korang, 

Harap dengan anjuran dari kerajaan untuk kekal berada di rumah (#StayHome & #StaySafe) ni korang patuhi agar Negara kita segera bebas dari Covid19 yang durjana ini. Begitu jugalah dari segi keselamatan korang harus lah sentiasa di awasi. 

Feb 24, 2020

Kini tiada lagi kecurian Data Peribadi melalui Dark WEB dengan CTOS Secure ID.

KUALA LUMPUR, 18 Februari, 2020 – CTOS melancarkan CTOS SecureID, iaitu khidmat perlindungan penipuan dan pemantauan kredit untuk memerangi pencurian dan penipuan identiti yang kian meningkat, selain membantu memantau kesihatan kredit pengguna. Perkhidmatan pemantauan dark web adalah yang terulung dilancarkan oleh agensi pelaporan kredit di Asia Tenggara.

Jan 29, 2020

Keenakan Kismis California, Resepi istimewa bersama Chef Emmanuel Stroobant bertaraf antarabangsa

Kuala Lumpur, 9 Jan, 2020 – Jawatankuasa Pentadbiran Kismis (RAC) menyambut tahun baharu dengan sentuhan manisan berasaskan resipi yang dicipta khas menggunakan Kismis California di majlis ‘Samplings On the Fourteen Restaurant’ di Berjaya University College malam ini. 

Jan 20, 2020

Perubahan terserlah Dina Nadzir dengan program Pelangsingan SSSLIM


Petaling Jaya, 14 Januari 2020 - Duta SSKlinic, Dina Nadzir sehingga kini telah berjaya menurunkan  berat badansehingga enam kilogram dalam tempoh empat minggu selepasmenjalani rawatan pelansingan signatur SSSlim di SSKlinic

Jan 19, 2020

realme Buds Air Pembuka tirai 2020

PETALING JAYA, 14 Januari 2020 - realme Malaysia sebagai salah satu jenama yang semakin pesat
berkembang hari ini mengakhiri tanda tanya peminat realme seluruh negara dengan melancarkan dua
produk yang amat dinantikan iaitu produk audio realme Buds Air dan telefon pintar realme 5i sebagai
ahli baharu keluarga siri kelima realme. Selain pelancaran pengenalan bagi tahun ini, realme Buds Air juga merupakan produk IoT pertama realme.