Sep 20, 2020

Menu terbaik di bawah satu bumbung @ RAF PJ x The Fennels

Hi korang, 

Kepada semua penduduk di area Petaling Jaya, kini korang boleh lah berkunjung ke restoran Raf.PJ x The Fennels. Di mana korang boleh dapatkan semua menu terbaik di bawah satu bumbung. Yes, memng betul, sebab aku sendiri rasa mcam rambang mata juga di awal pemilihan tu.

Korang tengok lah, salah satu sub restorang yang terdapat di RAF.PJ ni adalah pemilik brand shoshedap yang tengah famous sekarang ni, Salted egg bukan saja berlemak tapi kepada mereka yang suka spicy oh my god. Aku sendiri tak berani nak makan sebab berapi wei. :) korang boleh je tengok instagram dia kt sini @ShoShedapOnTheGo atau @ShoShedap. 

Waktu operasi mereka korang boleh start datang untuk breakfast di awal pagi bermula dari pukul 7pagi - 12tengah malam. Jangan risau, SOP untuk dine in memang di kawal rapi.  

di antara menu yang sempat aku rasa sewaktu berada di RAF.PJ di antara menu mereka seperti, Satay perut, satay lemak, Nasi Dagang, Nasi Ayam Goreng kunyet, Char Kuey Teow, The Gorpis, Salted egg shoshedap, Bakso, otak-otak dan macam2 lagi. Manakala minuman beraneka jenis Panas dan sejuk korang boleh dapatkan juga di The Fennels cafe. ouh ya, lupa menu westerns juga turut tersedia dia The Fennels. Boleh di katakan kolaborasi mereka ini sangat sempurna di mana memenuhi kehendak para pengunjung. 

di Raf.PJ juga mereka juga mempunyai service food delivery yang di percaya sudah pun beroperasi. Jadi kepada mereka yang berada di sekitar petaling jaya boleh lah order. Bagi yang nak walk in korang boleh search alamat mereka yang bertempat di No 23, Jalan SS5A/11PJ

untuk info yang lebih lanjut korang boleh tengok pada social page mereka di bawah ini:

outlet terbaru realme di Sunway Pyramid, kini lebih besar dan berbaloi

Hi Korang,

19/9/2020 - semalam aku adalah singgah di outlet terbaru @realme yang terletak di sunway pyramid. Yes ni adalah grand opening mereka yang sangat awesome. So jom aku share dengan korang apa aktiviti yang menarik sepanjang aku berada di realme sunway pyramid ni. 

Sep 14, 2020

Ciri-ciri menarik yang terdapat pada Mesin Jahit brother JK17B baharu.

Hi Korang, 

kepada mereka yang pernah nampak posting aku di Facebook/Instagram korang mesti perasan di mana aku buat satu posting berkenaan dengan Mesin Jahit warna Baby Blue yang comel tu. Ianya bukan saja comel guys, ianya juga di penuhi dengan ciri-ciri di mana aku yakin sangat menepati kepada mereka yang suka menjahit ni. 

Aug 31, 2020

Menikmati citarasa masakan Asli Vietnam @ Rasa Viet - The Sphere Bangsar South (HALAL)

Hi korang,

kali ni aku nak bawa korang untuk rasa masakan Vietnam Asli tanpa perlu ke luar negara. Sebab ianya terletak di area Bangsar South. Sebenarnya lokasi sebenar nama Restoran Rasa Viet ni terletak di The Sphere Bangsar South. Seperti sedia maklum Bangsar South merupakan lokasi yang sangat strategik di mana waktu kemuncak dia untuk terima para pelanggan semasa Lunch Hour. 

Aug 4, 2020

Daftar perniagaan online di Mecan Trade secara Percuma, buat duit sampingan di mana sahaja

Hi Korang,

Seperti yang kita sedia maklum, kawalan pergerakan seiring dengan penyakit pandemik ini masih lagi berleluasa, bukan saja kerajaan malah semua orang sentiasa perlu di ingatkan untuk menjaga SOP yang di tetapkan, namun begitu segala aktiviti kita masih lagi tersekat dan masih ada lagi di antara mereka di luar sana yang risau untuk keluar sepenuhnya. 

Jul 15, 2020

20 Menu yang patut di rasa di Restoran Sana Sini @ DPULZE Shopping Centre

Hi Korang, dah ready ke nak tengok hasil tatapan yang bakal menyegat selera korang. Seperti yang korang nampak dekat title tu yes, lebih dari 20 menu yang terdapat disini. Cuma kali ni aku nak share Menu best highlight dari Restoran Sana Sini ini. 

Jul 8, 2020

Jadi Pemenang bertuah dengan menangi Voucher Tunai RM 12,000 ringgit di Lulu Hypermarket

Hi Korang, 

well dah lama rasanya aku tak update story pasal Lulu hypermarket kan? kalau dalam entry yang sebelum ni kemain kan update sana sini pasal Lulu ni, even dekat office pun orang  bertanya dah jadi ambassador lulu ke sekarang ni? haha macam-macam.

Ni aku nak share dengan korang semua memandangkan kita semua dah boleh keluar seperti biasa untuk kembali ke routine asal, apa kata korang singgah di lulu sebab aku nak share dengan korang dua agenda yang menarik. 

Jun 26, 2020

Menikmati juadah baru di Hotel Maya Kuala Lumpur (Norma Baharu)

 
Hi Korang,
setelah lama aku mendiam kan diri, kini kembali lagi kita dengan review di datangkan khas dari Hotel Maya Kuala Lumpur. Seperti yang kita semua sedia maklum, di mana impak dari pandemic covid 19 yang melanda dunia telah memberi kesan yang sangat dalam terhadap semua business ekonomi negara, dan hotel industri juga turut menerika impak yang dalam. Rata-rata yang kita dengar ramai yang telah shut down company kerana tidak dapat menjaga pendapatan.

May 30, 2020

Kemeriahan raya tetap di sambut meriah dengan Kismis California

 Hi korang,

Seperti sedia maklum di mana Perayaan Hari Raya Aidilfitri 2020 kali ini memang berbeza dari tahun yang sebelumnya, kemeriahan dan sambutan kita terbatas di dalam fasa PKP ini.
Semua aktiviti sosial dan kemasyarakatan yang biasa dilakukan perlu dihentikan bagi mencegah wabak COVID-19 merebak.

May 5, 2020

Kini segalanya mudah dengan PLATS (Platform E-Bazar Selangor)

Hi Korang,


Apa khabar? Harap korang semua sihat di dalam menjalankan ibadah puasa seperti biasa. Seperti kebiasaan, di dalam kita menghadapi wabak Covid19 banyak kesukaran yang kita hadapi nak pula di dalam bulan puasa ni kan? PKP menyukarkan kita untuk keluar mencari juadah berbuka dan kepada para peniaga pula sukar untuk mereka nak teruskan perniagaan seperti biasa. Jadi semua aktiviti kita terbatas akan tetapi ianya adalah untuk kebaikan bersama. Justeru itu, disini aku nak share dengan korang berkenaan dengan Bazar online.

APA ITU PLATS e-Bazar?

PLATS adalah satu inisiatif kerajaan negeri dalam membantu peniaga bazaar Ramadan yang tidak dapat menjalankan aktiviti berniaga di kawasan terbuka ekoran penutupan bazaar Ramadan di seluruh Malaysia pada tahun ini. 

Jadi dalam erti kata lain, PLATS memberikan kelebihan kepada para peniaga untuk membolehkan para peniaga untuk berniaga di sepanjang bulan ramadhan ini secara online. PLATS telah di lancarkan oleh Menteri Besar Selangor sendiri (MBI) sebagai langkah inisiatif membantu para peniaga khusunya. 

Ianya mula beroperasi di 12 kawasan sekitar Selangor. Pada masa ini (30 April 2020), dan untuk makluman tambahan korang, PLATS sudah pun beroperasi di Bangi, Shah Alam, Salak Tinggi, Semenyih, Bandar Utama dan Ampang

Menu Online yang Tersedia?
efraerfef Pilihan juadah yang terdapat di PLATS ini sememangnya sama seperti yang terdapat di Bazar ramadhan yang biasa kita kunjungi. Cuma membezakan sekarang ini ianya melalui online / di atas talian



● PLATS menubuhkan konsep e-Kitchen yang hanya berfungsi sebagai platform bagi pengumpulan pesanan tempahan sahaja. Tiada sebarang aktiviti memasak akan dijalankan melalui platform ini. Pembelian secara terus ( walk in ) juga sama sekali tidak dibenarkan.

● Semua e-Kitchen akan mematuhi jarak sosial yang telah ditetapkan kerajaan dan amalan kebersihan yang ketat sementara peniaga juga perlu mendapat suntikan pelalian tifoid seperti yang digariskan dalam Prosedur Operasi Standard (SOP) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).

● E-Kitchen PLATS beroperasi di 12 kawasan sekitar Selangor. Pada masa ini (30 April 2020), PLATS beroperasi di Bangi, Shah Alam, Salak Tinggi, Semenyih, Bandar Utama dan Ampang. Pengumuman akan dibuat apabila PLATS beroperasi di lokasi-lokasi lain (ada lagi 6 lokasi lain).

CARA MEMBUAT PESANAN?
Pesanan boleh dibuat melalui laman web PLATS ( https://www.plats.com.my/ ) 

WAKTU PESANAN?
Bermula dari 9.00 pagi hingga ke 4.00 petang dan penghantaran akan bermula pada jam 3.30 petang hingga 7.00 malam


KAEDAH PEMBAYARAN?


Berkenaan dengan Kaedah pembayaran, korang boleh membuat pembayaran menerusi PLATS atau pun GRAB pay. Ianya serba mudab bukan?


RIDER YANG BERDAFTAR DI BAWAH PLATS?

Pesanan tempahan ini akan dihantar oleh rakan penghantaran seperti Grab, Mr. Speedy, Zepto Express dan MatDespatch. Jangan risau, kerana rider list yang korang nampak di atas sama seperti rider yang korang selalu perchase dari rumah. Jadi ianya bukan sesuatu yang baru bagi anda semua.


Kalau korang perlukan info lebih lanjut, sila lah layari info seperti di bawah:

Website Official: https://www.plats.com.my/

Facebook : https://www.facebook.com/platformselangor/


May 3, 2020

Resipi khasiat Kentang A.S dan Tips Pakar Pemakanan Diet

Hi Korang,

Di dalam kita menjalani Bulan Ramadhan yang mulia ini, ianya bukan saja untuk kita mengamalkan diri dari berpuasa semata, tapi sebenarnya ianya juga mengajar kita untuk menjaga pemakanan kita dengan seimbang dan teratur.

May 1, 2020

MCO/PKP Berpanjangan? Kekal aktif berhibur dengan Promo mobile data Yoodo!

Hi korang,

Macam mana dengan fasa ke 4 PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) yang akan berakhir tak lama lagi? Tapi aku sendiri yakin dimana perintah kawalan ini akan berterusan hingga keadaan negara kita betul-betul stabil. Itu yang kita dapat lihat sepanjang musim PKP ramai yang banyak menghabiskan masa di social media bagi mengisi masa mereka yang terluang. 

Apr 20, 2020

CTOS kini menawarkan Laporan Skor Kredit MYCTOS secara PERCUMA kepada semua Rakyat Malaysia

Hi Korang, 

Harap dengan anjuran dari kerajaan untuk kekal berada di rumah (#StayHome & #StaySafe) ni korang patuhi agar Negara kita segera bebas dari Covid19 yang durjana ini. Begitu jugalah dari segi keselamatan korang harus lah sentiasa di awasi. 

Feb 24, 2020

Kini tiada lagi kecurian Data Peribadi melalui Dark WEB dengan CTOS Secure ID.

KUALA LUMPUR, 18 Februari, 2020 – CTOS melancarkan CTOS SecureID, iaitu khidmat perlindungan penipuan dan pemantauan kredit untuk memerangi pencurian dan penipuan identiti yang kian meningkat, selain membantu memantau kesihatan kredit pengguna. Perkhidmatan pemantauan dark web adalah yang terulung dilancarkan oleh agensi pelaporan kredit di Asia Tenggara.

Jan 29, 2020

Keenakan Kismis California, Resepi istimewa bersama Chef Emmanuel Stroobant bertaraf antarabangsa

Kuala Lumpur, 9 Jan, 2020 – Jawatankuasa Pentadbiran Kismis (RAC) menyambut tahun baharu dengan sentuhan manisan berasaskan resipi yang dicipta khas menggunakan Kismis California di majlis ‘Samplings On the Fourteen Restaurant’ di Berjaya University College malam ini. 

Jan 20, 2020

Perubahan terserlah Dina Nadzir dengan program Pelangsingan SSSLIM


Petaling Jaya, 14 Januari 2020 - Duta SSKlinic, Dina Nadzir sehingga kini telah berjaya menurunkan  berat badansehingga enam kilogram dalam tempoh empat minggu selepasmenjalani rawatan pelansingan signatur SSSlim di SSKlinic

Jan 19, 2020

realme Buds Air Pembuka tirai 2020

PETALING JAYA, 14 Januari 2020 - realme Malaysia sebagai salah satu jenama yang semakin pesat
berkembang hari ini mengakhiri tanda tanya peminat realme seluruh negara dengan melancarkan dua
produk yang amat dinantikan iaitu produk audio realme Buds Air dan telefon pintar realme 5i sebagai
ahli baharu keluarga siri kelima realme. Selain pelancaran pengenalan bagi tahun ini, realme Buds Air juga merupakan produk IoT pertama realme.