Ma cousin AIM....

hye smekum semua....pasal entry ke Pangsun tu tak update lagi coz certain pix still ader kat mmber so lepas amik semua pic tu baru Qief released erk....Untie anis mmg tak sabar nak perli QIef lagi kan hhehehe nakallll.....

ni lain citer plk....ari tu Qief g amik cousin Qief yang study kat unisel....maklumla lama dah tak jumpa dia since sambung study.....AIM nama cousin QIef tu.....mcm anugerah "AIM" plk dah kannn....



ni la dia AIM.....tembam2 berisi je orangnye ahahahah



ni otw nak g amik dia....time tu syok sendiri hahahah



nak sumthing sweet g la McD heheheh



yang ni NO COMMENT....Qief fetish kat suar merah dia hahahahh


P/S = huhuhu malas nyer nak update blog....biar kan bersawang untuk seketika je la heheh tc u guysssss dada.....



Planning ke PANGSUN part 2




smekum u guyssss.....time Qief ader banyk masa terluang ni la nak masukkan semua aktiviti2 menjelang weekend ni....hari ni jumaat so be the last day preparation nak gerak ke Pangsun esok (sabtu)....time tu Qief and Zhuf otw nak ke rumah Adam coz ader hal sikit yang nak di discuss utk esok huhuhuhuh tak sabar rasanya....otw nak ke rumah Adam, Zhuf ader buat simple cupcake khas untuk Adam....not bad la rasa cupcake tu mmg sweet....tak taw plk Zhuf ni pandai wat cupcake chomel jer mcm tuannya....

so bermula la episode kat umah adam.....~~~~~



ni la zhuf yang bertanggungjawan buat cupcake yang chomel tu....tngok dia chomel kannn :P


heheheh tada.....ni cupcake tu.....


wahhhhh adam suka sngt....lebey2 lagi ader nama dia kat cupcake tu :P


masa makan bersama Qiefly heheheh....nyum2


heheheh.....orang pertama rasa cupcake tu.....mmg gelojoh wakakak.....


kena la amik pic dgn Baker gak kan....kang kecik ati Zhuf hehhehe

Qief nak citer skit kat korang pasal adam nie.....dia ni keje full time wat hantaran kahwin n andaman....so sesapa yang rasa berminat dan teringin rasa sentuhan kreatif dari Adam jgn segan silu drop msg kat Qief k.....Qief sempt amik hantaran yang dia tgh wat time kita orang datang melawat dia huhuhuh.....


~Hijau mewakili hantaran lelaki~


~Merah mewakili hantaran perempuan~


hurm....ok tak....Qief mmg suka cara Adam buat mmg kreatif...ni hanya sebahagian jer...actually banyak lagi ini jer Qief sempt snap untuk u guysss.....


heheheh dorang ni dtg secara mengejut.....hijau tu Hafiz n biru itu Kimi.....chomel tak hahah :P
so sweet.....n yang penting dua2 ni still single.....


-->
P/S = hurm....tu je la sebahagian citer Qief sambil2 nak tunggu hari esok nak ke Pangsun bersama dgn geng K2R.....luv u guys so muchhhh TC

Planning ke PANGSUN....

kurasa seperti dahagakan kehijauan alam semula jadi....daku redah hutan belantara untuk menemuinya...akhirnya kutemui jua....

wakakakak saje je nak wat ayat yang related to alam smulakadi coz Qief n the Geng KKR nak plan this weekend spent time with the other kat Pangsun Hulu Langat...bagi Qief ni 1st time nak g dgn2 mmber KKR ni....u guys semua dah ader yang penah sampi dulu dari Qief ker??? klu dah share la...bagi Qief excited sngt time otw nak ke pangsun tu hehhehehe....klu xsilap ahli yang menyertai gruop KKR ni menjangkau 30 orang kesemuanyer....wahhh mesti meriah giler kannn...haish tak sabar pula di buatnyer....dah la ader bermcm2 aktiviti yg dijalankan oleh coordinator ditambah pula dgn dgn hidangan yang sudah pasti memikat selera hehehhe.....well apa pown Qief berharap sngt semuanya akan berjalan dngn lancar tanpa ader sebarang halangan....amin

so u guyssss....sapa2 this weekend tetiba plan nak g Pangsun so jumpa la kat sana erk??? dada


sejuk n nyaman je kannnn....


hurm....suka sngt n tak sabar nak terjun kat sungai tu.....


ni map nk ke Pangsun Hulu Langat u guysssss.....


P/S = so apa2 pown guyssss just tunggu entry berikutnya dari Qief....take care u guysss....dada


1st day in campus + Gift

haish....pejam celik pejam celik....akhirnya Qief dah masuk Degree erk??? cepat tul masa ni berlalu.....hari ni merupakan 1st day aku kat kampus....mmg besh duduk depan lecture mcm2 perasaan ader ngantok, lapar, cuci mata wakakkaka....1st Qief ingtkan agak bosan n keseorangan gak la cause Qief takde mmber maklum la Qief kan dah tukar course dari Networking into Business....so little bit sad n gloomy gak la....tapi Qief yakin tu bukan penghalang QIef untuk berjaya....

Qief tak risau sngt environment kat campus Qief tu sebb time Diploma dah jelajah kesemua tmpt wakakak....lagipun manala luas sngt setakat 31 tingkat tu ahahaha....yang buatkan QIef rasa terkilan skang ni dress up budak2 junior fulamak bukan main lagi....bagi yang lelaki skinny jean n leather jacket dorang tu huhuhuh mcm ader event besar sngt kat kampus plus dgn rambut panjang dorang huhuhu mmg cantik ikal2 bagai (QIef pown sama gak :p)...walhal nak ke kampus jer...bagi kaum wanita plk ehhehe....trademark yuna amat berleluasa....most of them are wearing yuna stylel....walupun ader yang pakai tu mmg tak bersesuaian namun confident tetap ader....heheheh klu nak taw almost student kat campus ni mcm dah boleh wat rancangan Runway show...

lebey2 lagi dari lobby nak ke lift tue mmg jauh skit so kenala catwalk...nak tak nak kena gak hehehehe...."its a compulsory"



abis je kelas Qief trus tunggu budak JIE nie teman Qief g mamam (lunch)



huh ader pown budak kecik tu kan....CMA,JIE n Qief
kita orang lunch kat Dulang restaurant...dekat je dari campus QIef....



lepas tu boleh plk larik ke starbuck klcc.....haishhhh
cuba teka Qief dgn sapa agaknyer....???




lain citer plk....Cma ni kan baru balik dari jepun....so Qief tuntuk hadiah Qief dari dia hehehe....jeng jeng jeng dia bagi apa kat Qief tadaaaa.....




necklace ni la yang dia bagi.....huhuhuh


siap ader nama QIef lagi....hehheeh



thanx cma....cute bangat.....


P/S = best sngt dapat smbung study balik....mcm tak cayer jer....chayo2....study hard.....and also thanx to budak kechik....luv ya....



Roti Canai Kg Medan...

weekend yg lepas as usual Qief n the geng K2R (kanak-kanak riang) lepak kat "Tas"....sebb al maklumla lama dah tak jumpa dorang semua ni.....mcm berabad rasa nyer....hahahha nak dipendekkan citer Qief n the Geng lepak sampai ke pagi kat TAS tu sebb ader hal yg penting yang nak dibincangkan wakkakak.....top secret gak la discussion kita orang ni....adalah dalam kul 4pg mcm tu kita orang pown teruskan perbincangan ala2 PnC tu kat mamak Nazrin....

kita orang ni klu dah strt jumpa mcm2 aneka n ragam yang boleh terjadi lebey2 lagi klu ader untie gopal (Zaff) tu...wakakaka diala penyeri majlis kita orang....tanpanyer hidup kita orang ni tak bererti umpama tin kosong bunyi je kuat.....huh apa kaitannyer ahhh lantak la....heheheh :p

selepas semua nyer dah kenyang kita orang pown kembali ke HQ.....walupun mata masing2 dah berat namun kerana semangat kegegehan tetap ader....kita orang tetap proceed g TAS....celoteh puyer celoteh tak sedar dah kol 5 pagi....

plannyer mcm ni kita orang semua nak breakfast kat kg medan....sebb kat situ je la tmpt yang sedap n memenuhi citarasa kita orang semua.....walupun jauh namun tu tak menjadi pengalang sebb klu korang nak taw kat situ roti canai dia mmg sedap.....lembut dan empuk.....nyum2....


seblum makan kena la taw sapa dorang semua ni kan....mcm biasa la ahli baru dlm blog Qief kanan skali tu adek ADAM....



ni la pakcik yang bertanggungjawab dlm menyediakan roti tersbut....


tadaaaaaa.....Qief makan 2 keping je n limau ais....hehehe sebenarnya Qief baham 4 keping 2 lagi take away.....tapi klu nak makan make sure roti kosong...baru rasa keasliannyer....coz klu mintak roti telur rasa dah lain.... :P



lain citer WeeN time tu baru je balik dari vacation kat hometown Qief Sabah KK....so skang ni dia lepak2 dgn kita orang.....


ni la souvenir yang WeeN bagi kat Qief n the Geng K2R.....suka sngt boleh wat koleksi keychain....once again thanx WeeN... ;P

P/S = best sngt weekend ni lepak2 dgn korang semua....miss u guys....nanti klu ader masa kita lepak lagi k....dada


HKL into Sunway

Semlm merupakan hari yang amat memenatkan bagi Qief sebb banyak mende kena wat.....pagi2 buta lagi Qief n WeeN g ke HKL wat Medical Check Up n lepas tu proceed plk ke sunway....dgn mmber2 yang lain....but kat time kat HKL tu mmg banyak sngt mende2 lawak Qief n WeeN wat sampai tak kering gusi di buatnyer.....haish apa nak jadi la dgn kita orang berdua ni kan ????

hah so mcm ni la alkisah nyaaa.....



mcm ni la....1st skali WeeN fetch Qief kat umah....terus snap pic....noty sngt 2 budak ni kan....


ni dah sampi kat HKL....skang ni tgh tunggu mmber yang keje kat sini sebb klu ader dia QIef n WeeN tak perlu susah payah nak Q katanyer....hehehhe tapi naik kebas juga la bontot Qief nak tunggu mmber kita orang tu....hehehehe :P



time ni kita orang malas sngt nak tunggu kita orang merayau kejap2 kat HKL tu ala bukan selalu dtg kannnn so nak cuci mata gak....time tu WeeN tak habis dgn kempen prevent H1N1 dia tu....so Qief pown kena lah ikut dia pakai mask tu skali....heheheh Qief mmg taknak tapi WeeN tetap suh gak....kang dia kata klu Qief kena dia taknak bawa Qief jalan2 lagi....so nak tak nak tetap akurrrrr.....huhuhuh (apa yg penting mmg puas cuci mata waakakkak) ni actually otw nak ke Wisma Kayu a.k.a Wisma Rekod on MEO department....



hah ni la dia mmber yang Qief cakap kan tu...orang nyer mmg baik dan teramat peramah....actually ader 2 orng tapi yang sorang g tu segan nak bergambar wakakakk....nama dia Dr Mel....ader sesapa nak ngorat still single n available kot...ngeeeee



klu u guyssss nak taw smabil2 kita orang nak tunggu wat X-ray....Qief n WeeN di tempatkan kat bilik VIP okkkk.....coz tempat tu kira mcm private skit almaklumlah tempat untuk orang2 ternama.....so apa maksud klu budak berdua ni ader kat dalam bilik tu....kih kih kih.....apa pun thanx to Dr Mira n Dr Mel....tanpa korang mmg jenuh la Qief n WeeN nak wat medical check up ni...ye la nak tunggu lama kan....apa lagi time ni la mmber amat diperlukan dan apa yang Qief salute kat Dr Mira n Mel walupun busy dgn patient yg lain....namun tetap ader masa untuk diluang kan dgn kita orang berdua ni.....(friend + ship = FriendShip)




once siap je kita orang nyer Medical Check Up....so tunggu apa lagi terus pecut ke Sunway Pyramid.....otw nak ke sunway tu Qief dah roger mmber dua orang join event kat sunway nie....sapa lagi klu bukan Arien laaaa heheeh.....tapi time tu kita orang lunch kat Wendy's huh lega rasanyer pabila perut ni dah diisi....dah la dari pagi tak makan...kata nak diet!!!! masalahnyerrr Qief n WeeN ni boleh diet ker???? wakkakkaa



makan jgn tak makan.......love Wendy's



hah ni la Arien.....dorang ni saje je pose tngok len tmpat....nak candide katanyer.....ader je dorang ni kannn hehehehe


lepas kenyang tu kita orang kena plk pergi berperang selamatkan sunway ni dari serangan raksasa dgn muka slumber.....wkakakka lama gak Qief tak men game mcm ni.....maklumla sapa tak kenal Qief ni giler game.....klu campak kat mana2 pown tetap idup yg penting ader game....heheheheh



arghhhhhhhhhhhhhhh......KILL KILL KILL!!!! lebey kurang mcm tu la Qief meronta2 mmbunuh raksasa itu....



hah dah tu ingt event kita orang smpi setakat tu je ker??? ohhh tidak.....ni pic Qief n WeeN nak g mana cuba teka...???? apa lagi Ice Skating la u guysss.....ni WeeN nyer pasal lah nak main sngt....hehehe meronta2 mcm budak2 nak jer Qief tinggalkan dia sorang kat sunway ni.....tapi kang balik aku jalan kaki.....haiash nak tak nak kena juga ikuttttttt hehehhe......



Qief n Arien sempat lagi pose n snap pic sebelum masuk gelanggang ice tue....tapi time ni mmber sorang lagi tak datang lagi coz dia baru bangun tidoooo haish apa nak jadi dgn mmber QIef sorang tu wakakakka.....Ayieb nama budak tuu.....kejap lagi nampakla muka dia tu....sabar erk



ader lagi Qief ni haish....apa tunggu lagi masuk je la cepat.....orang lain dah tunggu tue...



hah dah masuk dah....best taw....sebb banyak kali jatuh wakakaka :P
practise make perfect taw....



aik ni plk apsal....heheh bukan apa sedar tak sedar time's up.....dah kul 6 lebey.....so tunggu apa lagi balik2....



hehehe ader je WeeN ni....nak tolak je ketepi time tu tapi takle.....dia juga yang suggest g men ice skating ni....yang pentig have fun.....tapi seyes mmg badan Qief semua sakit.....bak kata Ayieb....

Qief = ish apsal tangan aku sakit je ni....
Ayieb = bak meh aku tngok....oooo patut la tisu ko bengkakkk.....
WeeN n Arien = gelakkk sampai pecah perut....

ntah la ayieb ni....mmg sengal skit wakkakaka no hurt feeling taw ayieb gurau2 jer...peace



then last but not least....kita orang g yogi2 nak hilangkan dahaga....hah u guys tu la Ayieb on my left side.....sempat lagi Qief sakat kakak ice cream tu....hehehe cian kat dia.....



mari2 beli ice cream pasti korang takkan nyesallll wakkakaka.....ice cream ni saki baki dari ice skating tadi..... :P





P/S = best sngt semlm taw Qief mmg sayang semua kawan Qief....thanx to kak Mira,Mel,Ween,Arien,Ayieb mmg have fun sngt... Sory la entry kli ni panjang sngt....wakaak larikkkk