kisah praktikal: Makcik ni gembira bile aku tolong dia.

ni salah satu menatang[server] yang aku kena godek2

yer aku ingt lagi time aku tgh praktikal dekat sebuah company yang tidak kurang hebatnyer di celah2 bukit bintang tue...huh time tu aku amik course networking so tempat praktikal aku ni pown kenalah berkenaan dgn network kannnn...walaupun keje ni memenatkan  aku gegeh untuk menamatkan praktikal ni selama 4 bulan yer...aku ni pown budak baru belajar yang ingin menimbah ilmu dgn sebanyak yang mungkin...dan banyak peristiwa yang aku lalui contohnya seperti ada sorang makcik tu asyik2 call aku beritahu PC dia ada problem tak boleh nak on...so dgn muka tawar aku datang lah...godek punyer godek PC makcik tue aku terus tekan punat monitor dan screnn pown dah nyala lepas tu dia terasa teruja sebb aku dapat tolong makcik tu haha.... lagi satu mereka ini ada juga yang tidak tahu apa itu mouse dan juga keyboard...kalau aku cakap tetikus kang ingt aku perli cakap tikus kat dia haha
yeay kamu memang hebat kifli si dolce

yer mereka ni yang kebanyakan tak tahu pasal IT adalah golongan2 yang dah berumur so apa yang dorang tahu mereka nak semua benda itu telah disediakan automatik...kalau mereka department Finance or Admin for sure dorang tak amik kisah pasal IT nie kan...aku selalu dapat on call pasal penggunaan email Microsoft Outlook...menatang tu memang selalu bagi aku bengang kena godek sana godek sini lepas tu kalau tak jadi tak pasal kena marah dgn dorang mencik taw...tapi lepas aku dah otai kat situ hehe semua tu kacang jer...pengalaman mematang kan aku :p



P/S : kita dah melangkaui zaman IT dan Teknologi yang begitu pesat membangun tapi bukan semua orang tahu apa itu IT.

3 comments :

saya_arief said...

it..
ade ag yang xtaw ape itu it..
:D

akiss ferrero. said...

ooooo.. prektikel eh skrg. leh banje nih ;p

tulun menulun amalan mulia. ;p

alinac lover said...

a.a..kdg2 xsmua yg tahu..

nk on pc pon xthu~