Mudah untuk berkongsi segala kelemahan pada kawan. Awas! jangan terpedaya

Si A : eh B ko taw tak ari tu aku mcm2 ni

Si B : ouh yeke? Lepas tu apa jadi? Sedap ker? Lama ker?

Si A : tanpa banyak curiga terus bercerita

Sure korang semua kat luar sana tahu apa yang aku ingin cuba sampaikan dimana bila kita rasa ma├žam tak selesa mula lah kita mencari tempat untuk meluahkan semua yang berkarat kat dalam hati uols kan.

Tapi pernah uols semua fikir orang yang korang harap2 simpan semua benda tu akan confirm gerenti takkan tersebar, are you sure? Kannn sure ko menggeleng kepala gak kan? Memang dimata uols kawan uols tu semuanya baik macam boleh simpan rahsia laaa tapi at the end kalau uols bergaduh keburukan uols tu gak orang akan gunakan sebagai senjata untuk menjatuhkan uols

amik kaw tarikan sukma dari aku :)

so aku nak cadangkan kat uols semua kalau nak bercerita tentang pasal diri tu atau keaiban diri tu boleh jer tapi korang pun kena berpada2 bukan semua orang sekarang ni baik taw. Kadang kawan ko tu tengah borak bergosip dengan tiba2 je rahsia uols boleh jadi bahan kannn~ lepas tu ko menangis air mata darah sekali pun tak berguna uols..

tapi nanti kalau tak cerita masalah i kat kawan boleh jadi gila nak tanggung sorang2 uols?

Yer aku tahu orang skang ni feeling2 kalau tak cerita maka makin sarat la masalah uols tu bersarang kat hati kan, boleh uols cerita kat kawan2 uols semua macam kat :

PILLOW TALK : time ni uols dress pijamas n feeling2 gegurl dan bergossipla uols smpi ke pagi. Tapi dah nama pun pillow talk sure ramai orang akan share or mengadu masalah kan? So aku suggest berpada2 sahaja…

Sistem Barter : kalau ko nak cerita pasal masalah ko make sure dia pun kena cerita pasal diri dia. So nanti kalau dia attack uols takde la uols boleh berdiam diri, uols boleh attack balik kannnn

Baling heels kat muka : hahaha ni part paling aku suka, kalau ko carut2 tak berkesan gak ko terus amik heels pacak kat kepala dia terus masuk ICU uols pun masuk penjara pudu hahaha :)

heels ni sesuai kalau aku pacak kat kepala ko :)

Itu saje tok kali ni ok bai~

5 comments :

C I K . F Y Z A said...

kawan??? hipokrit ja semua tu.. mulut bau longkang [~~]

LADYHEART said...

bese la 2..byk kengkawan yg hipokrit,..kene la sntiase berhati2 ddlm pshbtn..

Umie Artoqiemie said...

susah nak cari kawan yang benar2 kawan nowdays

KiFli si Dolce said...

@C I K . F Y Z A dah lah puasa bertambah longkang mulut they ols :)

KiFli si Dolce said...

@Umie Artoqiemie kanzzz betul tu uols....so adalah selamat untuk mempercayai diri sendiri sahaja :)