Acara naik turun tangga UNIKL, mampukah korang?

hye noks2 sekalian alam,

adoiiii malas tol nak update blog, walhal boleh taip je kat lepas tu publish, lepas tu bersawang sebb takde orang nak singgah, binatang sngt kalau perangai mcm tu kannn...1

ok la ni minggu lepas dan minggu ni banyak sangat event yang di anjurkan oleh UNIKL, aku pown tak taw mana dorang dapat idea ni semua, tapi aku tertarik dengan satu acara ni, sebb ianya boleh membuatkan aku terus coma selama sebulan kat HKL,

yer korang tengok kat atas tu, bukan larian amal, bukan marathon dan bukan juga tarian poco-poco, sebaliknya step thon...memang barua kalau korang tak taw apa tu...

meh sini aku habaqkan, mcm ni acara ni weols kena mendaki setiap anak tangga tu dari GFloor ke 23thFloor so sapa yang dapat mendaki naik turun terbanyak secara automatiknya dikira pemenang!

ko rasa ko mampoooo?

aku ni yang naik 3 tingkat dah kena serang asma ni kan pula 23 tingkat, bagi mereka tu yang memang aktif jangan cakap r mungkin peluang untuk mereka menang tu tinggi,

eh eh aku ajak mamat2 GYM dorang tak nak join okkk nampak sngt dorang tak mampo nak menampung berat badan dorang yang bermuscle tu naik tangga hahaha,

harus gigih membilang anak tangga...

dan yang penting bukan itu saja okkkk, dah nama pown bertemakan super hero so kepada sapa yang memakai best dress super hero akan dapat best dress, haiyoooo memang verangan kan acara ni, siap ada best dress gite alamatnya aku kena cari dress super hero la kannnn lepas tu siap ada cabutan bertuah, wah bukan meriah lagi kannn....

yesss! aku yakin dengan dress ini aku akan menang

memang jijik sngt nak pakai dress bagai kan dah lah ketiak air bercurah ni kan pula ada hati nak pakai costume, ouh tuhan :)

lepas tu nasib baik la selang 5 tingkat tu dorang cakap ada orang sediakan Revive untk tambah tenaga, bagi aku bukan saja Revive ubat asma harus ada skali ok kot2 time tu aku pitam golek2 jatuh tangga...

*alaaaa dia bagi masa 8 jam so aku lenggang kangkung naik pown takper :) tak pown aku curi naik lift lagi senang keje aku hahaha....

ok la uols aku dah lmbt nak g training kat tangga batu caves ni, ok daaaaaa

Tips untuk anda jadi pro dirumah. Mudah dan Senang

hye uols,

jolok kedondong di rumah pak senin,
sambil menjolok memakai jubah,
hari selasa hari selepas isnin,
mari intai tips sajian suri rumah,

hari ini aku nak bagi korang tip yang gampang(mudah) kat rumah, tak kesahlah korang ni dok bujang teletak ker? dah berumah tangga ker? duk dengan scandal keR? yang penting tips ni sngt mudah untuk korang nak bagi settle...cantikkkk~

tengok tips kat bawah ni...
masalah ni semua orang hadapi, semut berada di mana saja kann...so cuba letak timun, katanya dalam bahasa omputih tu semut bencikan timun, tapi aku pown tak taw la timun jenis mana? eh cup cup timun ada banyak jenis ker? :)

ni plk bagi jenis cermin korang yang habuk tu dah berlapis2...senang je nak hilangkan kekotoran kat cermin uols dengan alcohol, bagi yang takde alcohol tu jangan la memandai nak g carik yer...

lemon ni plk tolong korang nak putihkan pakaian...so amik satu slice lemon tu dan rendam selama 10 minit kat dalam rendaman kain uols tu,..lepas tu lihat hasilnya :) makin putih ataupun kain putih kuning korang jadi kuning mcm lemon tu haha...

pakaian korang kena chewing gum, nah itu mudah dan senang...korang letak pakaian korang kat dalam frizer lebih kurang dalam sejam, lepas tu korang try remove stain tu dengan benda tajam, sbb chewing gum tu dah keras kan so senang nak remove :)

inilah akibatnya kalau gunakan pen murah, kalau dah beli pen jenis bundle tu so sentiasa berhati2 yer sebb pen jenis mcm ni ink dia tak berquality sngt...so cara yang pantas korang terus letakkan ubat gigi such as colgate...tapi jangan dah kering baru uols nak letak...takut tak berkesan plk...
yang ni aku tak taw la pula, sejak bila tikus kecik perosak kat rumah uols tu takut kat black pepper :) hurm so uols klau rasa nampak spot2 tikus kat rumah uols tu try letak black pepper area tu dan...walaaaaa sapa mungkin tahu tikus perosak tu takutkan black pepper,
lebih2 lagi kalau sapa yang stay kat kg baru tu memang nice, sbb tikus jenis naik kerumah kannn :)

petua ni plk bagi mereka hobinya memotong bawang tapi sering kali menangis...usah risau lepas ni uols boleh potong bawang tanpa lenangan air mata lagi, caranya mudah time potong bawang tu kunyah chewing gum hehe

ingin kan rambut berseinar berseri dan berkilau, amik satu sudu besar dan kemudian usap pada rambut :) lepas tu basuh dan lihat hasilnya...
sapa yang try tu kalau berkesan jangan lupa roger2 yer :)

puas tak dengan tips ni...ok daaaaaaaa

KIFLI itu nama makanan tradisi orang Hungarian

Hye uols,

Hari nie aku mengadap PC kat libry unikl, aku stress sebb isnin ni dah start present FYP, lepas aku bertambah stress bila kawan aku semua bagitahu judge yang akan masuk buat evaluation time present tu semua garang2…

Haiyooooo perasaan bercampur baur yer skarang ni, lepas tu stress punya pasal aku boleh plk tertido kat library ni, nasib baikla takde liur basi Cuma berdengkur sikit je volley?

Sebelum g jumpa supervisor aku pown feling2 gak nak type nama aku kat En google tu kot2 ada tersenarai kannn…so aku pown start la type perkataan KIFLI

Alih2 yang keluar kat wikipedia. Wah kelas mak nok, siap masuk wiki gitewwww

Dengan rakusnya aku pown klik wiki tu nak tahu kannn….

tu dia skali tengok KIFLI tu merupakan makanan feveret orang Hungarian

kiranya ini makanan roti tradisi orang kat situ la...ok fine so aku fefiling ke tempat dorang n mention nama aku KIFLI semua orang nak rebut2 nak makan aku haha boleh???

korang apa lagi try r type nama famous uols kot2 dah berada di tangga teratas...contohnya macam kalau ko nak taip nama korang tu makin sikit huruf makin famous uols sebb apa En google sendiri akan bagi key tag atas nama uols tu :)


ok la nak sambung buat kerja ok daaaa....

Tak nak account nombor korang kena hack di Cyber Cafe. Jom tengok sini!


Hal yg sangat penting terutama pada orang... yang suka on9 di Cyber Cafe...
Ok,sebelum korang guna PC..1st Check device ni sama ada disambungkan dekat CPU atau tak..
Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting


eh eh si bedah conteng tuan belog untuk KIFLI MALLY -TQ-

hari nie aku feeling terasa mcm nak bergosip lah, tapi kalau boleh tu aku xnak bergosip kat kedai minum aku nak bergosip ala2 kat padang bola giteew sambil menikmati pemandangan mamat bola tgh main tak pown mamat tengah main ragbi, kelas kannn lepas tu kena bola kat muka percuma jer :)

eh u tak gatal ke nak bergosip kat padang liar ni :)

va va vaaaaa hari ni aku blogwalking kat list blog aku lepas tu aku tertarik dengan si bedah nyer entry taw... sebab dia ada buat satu sketch yang sangat comel untuk tuan2 belog yang pernah beliau tumpang lalu...

jadi tengok kat bawah ni hasilnya jadi KIFLI MALLY

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

inilah dia KIFLI MALLY...so mcm mana comel tak? hehe
style rambut aku skang ni pown memang mcm tu lepas tu beg aku memang smuanya sling bag...
wah kelas ko jah mcm ko taw2 je citarasa hadek2 mcm mak ni kannnn...

eh korang lepas tu dia ada wat untuk Miss CANTEK kita ni...yelah cik cantek lah salah seorang pengunjung tegar blog i taw...korang tengok hasil si bedah lukis


tadaaaa ni lah dia Cik CANTEK...sngt ayu dan sopan...

wah sapa sangka si bedah tu hebat melukis gak kannnn....

yer si bedah ni bukan saja mulut sedikit lancang akan tetapi si bedah ni pandai melukis, nice sngt kannn untung la si bedah ni ada bakat melukis kalau macam aku ni bakat apa yang ada, so far takde lagiiiii sedih taw hahaha...

so anyways saya nak ucapkan banyak2 terima kasih yer makcik bedah...lukisan awak tu saya dah copy hehehe...nanti saya nak ada header baru saya akan panggil awak untuk sketch satu untuk saya k...oleh itu terima senyuman manis dan ikhlas dari sayaaaa...tuan belog KIFLI MALLY

muah salam sayang :0

kalau korang nak tengok click kat sini untuk Conteng Tuan Belog 1 dan Conteng Tuan Belog 2

#okdaaaa~

Celaka betul mamat PAKISTAN ni.

hye semuanya,

kisah ni terjadi kat kawan aku laki la, uols dia ni kelempuk(adik2) biasa je kot, dia takde la comel or hot mana pun tapi ntah lah apsal petang tu nasib dia begitu malang skali sebb kena sexual harassment kat public..

demmit korng berdua nak apa dari aku...

ok citernya macam ni, petang tu dia otw nak ke Masjid Jamek sebab nak beli barang keperluan, petang tu dia gerak sorang2 je sebab kawan dia semuanya busy. Jadi menapak la dia ke station STAR yang berdekatan,

lenggang uols jangan tak lenggang

smpi je kat station tu dia pown duduklah kan, ok fine lepas tu tanpa disedari dia diperhatikan oleh 2 mamat pakistan yang begitu lama memerhatikan beliau, tapi dia ni memang dah tahu mamat pakistan tu just usha2 time tu je kot biasalah orang luar ni memang tak pernah nampak orang malaysia macam kita yang comel nie....comelkah?

ku cu ku cu ku cu~ train pown dah smpi lepas tu dia masuk kat dalam perut train tu dan terus ngadap BB beliau, lepas tu ntah macam mana 2 mamat pakistan tu dah smpi dekat dia...

dup dup~ berderau gak hati kawan aku time tu, dah la sorang tu tinggi dalam 185cm kalau kena lempang skali confirm coma kannn, tapi kawan aku tu buat dek je still diam malas nak layan...

Tiba2 je mamat yang tinggi terus menyapa kawan aku tu, ko rasa time tu nak buat apa? mamat pakistan yang tnggi tu rupa dia ada mirip2 Hitrik Roshan pula tu...lagi lah tak keruan dibuatnya,

elok tak mamat ni, confirm uols taste kan :)

kawan aku nak jerit time tu tap berani pula dia nak menjerit kan ingt dia feling gegurl ker time tu? so dalam keadaan yang sempit nak tak nak kena gak layan mamat pakistan tu bersembang...

sembang punya sembang, mamat pakistan tu makin dekat dengan kawan aku...EH! ini dah melampau lepas dah makin dekat tu dengan tiba2 mamat pakistan tu nak KISS BIBIR kawan aku...tak ke ko rasa time tu petir terus sambar dia kat dalam train...

wah time tu dengan kudrat jantan yang ada kawan aku terus jerit kat mamat pakistan tu

*hoiiiiiii bullshit what's wrong with u man....
(sambil tunjuk buku 5)

semua orang dalam train tu tercengang sebb tiba2 je kawan aku jerit kuat giler babi~ sampai mamat pakistan tu macam dah beranjak menjauhkan diri...

NEXT STATION MASJID JAMEK...train dah smpi kat station masjid jamek dia pown kluar dari tren tu terus tunjuk JARI HANTU kat mamat pakistan tu....dengan marahnya kawan aku berlalu pergi~


demmit aku hampir dinodai...fuck u...

*tapi nasib baik kat dalam train tu mamat pakistan nak buat sexual harassment tu orang tak berapa nak ramai dan takde sapa yang nampak, orang ramai terkjut bila kawan aku tu tengking mamat pakistan binatang tu....demmit...

#okbaiiii~

Siapa ada duit yang berkepul-kepul dalam account Nuffnang tu hulurkan seadanya.

kannn betul tak cakap aku so sapa yang baca entry aku ni for sure dalam account korang tu berkepuk2 kannn smpi nak melimpah ruah...patutlah aku tengok kat timeline twitter aku Nuffnang dan adiknya sibuk bertweet pasal #Promise Me Season 2 #Rumah Aman...


#churp2

tapi kan ari tu ada gak TLC ni buat campaign tapi aku tak amik port sngt, so mungkin season kedua ni aku boleh involve kan diri dengan cara macam ni jer, dengan cara macam mana? hah ni yang aku nak share korang semua...

penat mek buat title entry hari ni "Siapa ada duit Nuffnang yang berkepul-kepul dalam account tu hulurkan sikit. "

so kepada mereka yang memang realitinya ada banyak duit dalam account Nuffnang or Churp2 tak kesah lah yang penting korang ikhlas...sebelum ko nak cop yang aku ni tak ikhlas sebb nak menunjuk2 maaf la yer...kalau aku tak ikhlas baik aku duduk diam dan bertapa dengan harapan earning aku tu membuak2 sampai melimpah ruah...takde makne nya hanj ko dari sini... :)

kalau boleh aku nak bagi tahu kat semua orang dengan cara inilah kita dapat tolong theyols tu korang tak rasa tersentuh melihat dorang tu anak yatim piatu, dari mana lagi dorang dapat sumber keperluan kalau bukan setengahnya datang dari kita sebagai BLOGGER ni kannn...

so caranya sngt mudah korang tengok kat bawh ni, alahhh seumpama makan ice cream potong buka n terus ngapp~ budak kecik pown tahu buat mcm mana haha....

hah ni account dari #Nuffnang

dan ini pula account dari #Churp2

senang kan..korang just pilih nilai yang korang nak dermakan tu ada RM1 RM5 RM10 , then klik butang submit..

kat situ dorang akan mention current earning uols...agak korang rasa berbaloi bagi la RM10, alaaa mana tahu ari nie ko bagi RM10 tup2 esok datang berguling berlipat kali ganda...hah mcm mana tu?

takpe kalau korang rasa liat nak derma tu at least bagi la RM1, tapi kalau satu hinggit tu pun ko rasa susah nak klik, aku cadangkan ko tak yah derma ko just tadah kedua tangan ko dan doakan lah kesejahteraan mereka semua kat RUMAH AMAN tu ahaha...

*inilah gunanya kita sebagai Community Blogger, selain dari menyebarkan informasi dan juga berkongsi cerita, kita boleh juga melakukan amal jariah kannn,

apa perasaan bila korang semua dapat melihat senyuman yang terpapar kat wajah adik2 kita ni :) kesat air mata dihujung baju...boleh??? fefiling kejap

untuk keterangan menyeluruh korang klik je link nie...SINI YO!

1Malaysia 1Blogger


*okbai

Terjadinya "A Ring Around The Moon" 9 Oct 2011, Dato Siti turut sama mengambil gambar.

Salam semuanya,

semalam dalam kol 11pm sesy ada bbm aku katanya cepat tengok keajaiban yang berlaku kat bulan, so aku pun gigih keluar tengok apa yag terjadi aku try untuk berjongket dikaki lima namun hampah tak nampak, so aku decide untuk turun bawah dengan hati yang berdebar2...

sampai je kat bawah tu aku ternampak satu gelungan yang sngt besar mengelilingi bulan, dan bulan betul2 terpacak kat atas kepala aku time ni...

tanpa berlengah aku terus inform kat semua tak kiralah FB, Twitter, BBM dan juga text, serius sampai aku boleh call adik aku yang berada kat UPSI tu :) lepas tu aku siap call Chin sebab dalam otak aku ni dia sorang je yang always 24/7 dengan camera power dia tu :) indeed yes i admit he was talented photographer also..

cantik tak bulan kita yang bergegar ni....

serius aku tak berapa nak bangga sngt dengan camera bb aku ni sebb hazab skit haha, siap shaking pula tu! nampak sngt time tu tengah nervous haha...

dan yang penting aku request gambar dari dorang ni terus dapat ok :) ada yang dah siap tukar jadi profile pic kat BB lagi haha...korang tengok la pic yang aku request dari sesy n chin sangat nice juga qualitynya...

credit by sesy

credit by Chin

thanx to sesy n chin hehe sebb on the dot terus sent pic tu kat aku, huh kalau tak silap sesy pakai bb gak kan, asal pic ko nice compared to my bb haha biasalah aku pakai bb cikai kot :) anyway thanx a lot guys...

dan yang penting kat twitter ramai yang mekar berbunga dengan bulan malam tu, serius memang romantik gila la contohnya tweet mcm mereka berdua ni...


ok lepas tu Dato Siti tak nak ketinggalan juga dengan mengambil gambar bulan...so sapa nak tengok pic bulan yan di snap oleh Dato Siti :)

hah mcm mana nice tak bulan tok iti kita :)




ISI PENTING!!!!

yer ramai di antara mereka yang bertweet dan berfacebook girang malam tadi, bagi mereka keajaiban semalam tu merupakan petanda yang baik...tapi sayangnya tu semua adalah petanda yang kurang baik..baca petikan dibawah ni...

Cincin di seluruh Bulan adalah disebabkan oleh pembiasan Moonlight (yang tentu saja dapat dilihat cahaya matahari) dari kristal ais di atmosfera atas. Hasil bentuk kristal ais dalam memfokus cahaya ke dalam cincin. Sejak kristal ais biasanya mempunyai bentuk yang sama, iaitu bentuk heksagon, cincin Bulan hampir selalu saiz yang sama.

Cerita rakyat bahawa cincin di sekitar bulan menandakan cuaca buruk akan datang, dan dalam banyak kes ini mungkin benar. Jadi bagaimana cincin di sekitar bulan boleh menjadi peramal cuaca akan datang? Kristal ais yang meliputi halo menandakan ketinggian tinggi, tipis awan sirus yang biasanya mendahului depan yang hangat oleh satu atau dua hari. Lazimnya, arus udara panas akan dikaitkan dengan sistem tekanan rendah yang biasanya dirujuk sebagai ribut.

Adalah dipercayai bahawa bilangan bintang dalam halo bulan menunjukkan bilangan hari sebelum cuaca buruk akan tiba. Memberikan satu cuba masa depan anda memerhati halo bulan.
*So marilah kita beramai2 berdoa agar bencana dan tragedi lepas tidak menimpa negara kita lagi...sekian Wasalam...

#okbai

Santai Hujung minggu di JJ Maluri

hola peoples,

Asal tujuan sebenar nak datang JJ Maluri ni hanya satu je sebab semuanya dah malas nak masak kat rumah so kita orang lunch kat KFC JJ tu jer :) masalhnya weols tak masak pown haha...ok since hot ticket ramadhan ari tu dah kumpul banyak so before expired 15oct ni baik cepat g claim klu tak sayang je korang buang

as usual lah sapa lagi kalau bukan sexy brownie yang datang amik kita orang kat rumah miss ChangkatBukitBintang...

me with my nerd housemate :)

sampai2 je mak aiiii ramai benor orang tgh Q, dan yang penting aku pown dok usha mamat kat depan kaunter tu dia pun nak claim hot ticket kalau sikit takpe ni banyak plak tu :)

for sure korang semua tahu kan KFC skang ni ada new flavor "KFC TOMYAM" yesss memang kena pada masanya weols g lunch kat kfc ni sebab ada flavor baru :)

serius rasa kfc tomyam ni sangat sedap yer, memang terasa keaslian tomyam dia tu nyum~ tapi lain outlet lain juga rasa kfc ni taw sebab bukan semua adunan mereka sama..btulkannn? so far kita orang makan kat KFC JJ Maluri ni memang nice sapa yang berdekatan area maluri or cheras u guys should try..not bad~

what wrong with her face? haha yeah i taw rasa tomyam tu memang
kaw tu yang teruja sngt...

hurm apa yang aku perasan pekerja KFC kat sini semuanya tembam2 comel belaka haha...

ok pose sexy for McDonalds ice- cream

dah semuanya kenyang melantak kfc skang ni beli dessert McDonalds Ice-Cream cadbury plk memang sedap, serius aku tak taw plk chocotop ada flavor Cadbury maybe baru lagi kan, tapi mcflurry milo tu dah lama i assume dari bulan lepas lagi :)


nice KFC just opposite with McDonalds, agak2 macam mana persaingan dorang tu erk? kalau tempat duduk aku lebih prefer KFC tapi kalau dessert n ice cream i prefer McD, so setiap orang mempunyai taste yang berbeza hehe...

so ni la hasilnya bibir #tweety

abis je beli ice-cream weols cari port baik punye kat luar JJ tu sambil bercitcat,
dah lama rasanya weols tak keluar hanging mcm ni lepas tu bergossip tu sudah lumrah hidup la ada yang siap meluah perasaan bagai, cerita masa silam fefiling lebih kannnn...

*eh yang penting miss changkat ni demam ok tapi confident pakai shortpants n makan ice cream...ok get well soon..

#okbai~

Invitation ke Real Steel Screening dan Buffered Earning

Date : 12 October 2011 (Wednesday)
Time : 9.30 pm
Venue : Cathay Cineplex, e@Curve
hye uols,

yessss akhirnya citer yang aku tunggu slama ni dah nak release pown minggu depan kannn, tapi dengan kuasa bulan aku dapat tengok awal dari sebb dah nama pown screening :) citer ni memang best sebb ada kaitan dengan robot yang mantap2 ni for sure aku akan kaitkan dengan Transformer...

so time aku comment kat Blog Nuffnang ni aku pown tibai lah cerita pasal Transformer konon2nya mak ni berkawan dengan Bumble Bee noks~ haha...

How you would build your own fighter robot?

Love to answer this part, My fighter robot are just exactly a copycat of Bumble Bee and I called it as "Bumble Steel" but mine own creation did not have to embedded a weapon, by the way who need a weapon inside the ring. My Bumble Steel are fully made by High speed steels(HSS) that came from 1.1% carbon which is the toughest steel in the world ever. Plus Bumble Bee also giving me a metal which is came from their world so the result my fighter robot are unstoppable. Now let's make some noise ($_$).

*yeah forgot to mention Bumble Bee are friend of mine haha.


kalau kebiasaanya aku selalu je ajak TKG CREW (Tak Kering Gusi) member Sazry tapi just incase kalau Sazry tak dapat join last minit at least aku ada backup untuk teman aku hehe Ejay dan Aizat Ahmad harap korang bersiap sedia dapat panggillan kecemasan taw :)

last but not least sebelum aku menapak ke kampus semalam aku check account Nuffnang aku dapat 2 BE(Buffered Earning) wahhh~suka suka suka melonjat kemeriahan aku dibuatnya..
inilah rezeki namanya :)

Thanx Nuffnang Thanx Cathay Cineplex, e@Curve


*wah nampaknya isu pasal member aku kena samun tu still jadi perbualan hangat kat FB, so sebetulnya penyamun2 durjana tu ada lah mamat endon...
so berhati2 la yer :)

PENTING: Perhatian kepada semua student UNIKL(MIIT) dan KLMU please beware.



hye y'all hurmmm macam mana nak start cerita ni erk...so semalam kawan aku kena samun yes i repeat dia kena samun...so as a student blogger i should spreading this message to all...

alkisahnya start macam nie...semalam kawan aku tu actually dah nak balik rumah dalam kol 1 coz dia dah habis kelas bagai...semalam kan area kl hujan so all the way dari unikl ke monorail medan tuanku tu sunyi dan gelap even though kereta lalu tak henti but for sure orang tak perasan langsung apa yang terjadi kat tepi dalam tu...

so dalam perjalanan kat pedestrian roof tu member aku ni ada ternampak 4 lelaki tengah bersandar tepi tiang tu dan yang pastinya mereka bukan student sebab dorang dalam lingkungan 30an-40an (memang dah kertu hazab plk tu)

gambar hiasan je uols..

ok fine lepas tu member aku ni buat dek je so dia pown lalu lah macam biasa kan, tapi sebelum tu mamat puaka berempat ni dah perhatikan member aku jalan sorang dorang scanning atas bawah...sama ada mmber aku ni berpotensi untuk di samun kan!!

once member aku dah dekat dengan mamat berempat tu ada sorang tegur "adik meh sini kejap" dia panggil r member aku ni tp member aku tak layan dia buat dek je...member aku cakap yang tegur dia tu mcm leader dorang kot sebb dia yang paling tinggi plus dengan body dia mcm body builder...

hey adik mari sini kejap....

bila je member aku pass by time tu la pergelutan berlaku uols, member aku kena grab dari belakang serius aku cakap time tu 4 versus 1 ko rasa dah nyawa korang kat hujung tanduk tak?

1st guy : dia grab member aku dari belakang
2nd guy : dia selongkar beg galas dia
3rd guy : dia tgh berusaha untuk amik phone dalam genggaman member aku tu
4th guy : dia jaga line clear or tak...kot2 kalu ada orang turun dari monorail tu..

ko bayangkan kalu dah 4 orang serang ko sorang agak2 hidup lagi tak? tapi aku rasa bersyukur sngt sebb kawan aku tu takde pape dan dia sempat pertahankan semua barang bernilai dia termasuk wallet n handphone...

mcm mana dia terselamat uols? sebab time tu 4th guy yang dok jaga line clear or tak perasa ada sorang pakcik tu turun dari tangga monorail menghala tempat kejadian so time tu dorang kalut dan blah time so disebabkan dorang tak dapat apa2 dorang bagilah "cendramata hati buat kenangan" kat belah kanan mata member aku tu sebanyak dua kali...maksudnya penumbuk buku 5 lahh...

tersungkur kawan aku sorang2 kat tempat kejadian...

terus update status kat fb uols...sian kat dia...trauma dah...

time tu dia tak jadi balik rumah dia terus ke kampus sebb tunggu aku nak balik sama2, so weols pown pergi la buat report kat kampus then ke balai polis dang wangi....

sesampai je kita orang kat balai polis tu selang berama jam kemudian dalam kol 5 ada lah budak KLMU yang datang nak buat report pasal leptop dorang kena snatch by mamat motor, no plate motor dia cover so memang tak dapat nak detect...

so i assume that orang yang lepas samun member aku kat area UNIKL dorang terus proceed mencari mangsa kat area KLMU plk...so aku berharap sangat lepas ni korang yang student tu untuk berhati2, kalau korang ada perasan orang yang mencurigakan better uols just prepared urself takut ada benda yang buruk terjadi...lagipun doranf tahu yang kita ni student so ada banyak macam gadget yang dorang boleh dapat such as camera, phone, wallet, ipad, mp3 dan banyak lagi...

info penjenayah :
lelaki indon 4 orang dalam lingkungan 30-4an, 3 dari dorang tu crew cut dan ada sorang botak, berkulit hitam manis, ada misai tinggi dalam 172cm dan ada salah seorang dari mereka yang pendek...

lepas ni kau kena bawa senjata lah, tak pown kena pasang 2 bodyguard uosl :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

*aku baru dapat update dari budak2 campus yang lain mamat berempat tu ada warga negara indonesia...aku bangga kerana bukan melayu or orang malaysia yang melakukan perbuatan keji tu...

ni bukti student yang lalu sebelum member aku kena samun tu ....