3 Video pekerja KFC tumbuk customer di i-City Shah Alam


hye uols,

sebelum hadek2 diluar sana nak kejis blog akak harap dimaklumkan yang akak ni nak buat ulasan jer tak lebih dari itu so please be nice in my blog ya...jangan smpi aku pula tumbuk muka ko...

tak sangka pula yer isu ni tak abis2 lagi, for sure lah skang ni tengah ramai yang menceritakan apa yang berlaku kat I-City Shah Alam beberapa hari yang lepas, isu nya dimana customer ni dah tunggu lebih kurang sejam lepas tu ayam dah abis hurm biasalah KFC ni pown antara fast food yang terlaris kat malaysia ni,

so maybe time tu bad luck customer ni tak dapat makan ayam then naik angin dia pun apa lagi mengomel dan terus mengomel, tu yang terjadi pertengkaran...tapi sebagai pekerja seteruk2 mana pun customer tu kita tak boleh nak tengking customer apatah lagi nak pergi tumbuk libas dan pijak muka customer tu...

Customers is always right!

aha betul sngt lah tu, customers always right...tapi customer pun jangan la melampau smpi pijak kepala mereka yang membekal kan service kat uols semua, lepas tu terjadi lah pula hal seperti berikut

"abg duduk dulu nanti saya hantarkan ayam yer"
lepas tu dia calit lah perisa taik kat ayam ko lepas tu dia serve kat atas meja dan ko pun akan makan dengan lahapnya...ko taw ke ayam tu dah dicalit dengan seribu kemanisan tak kan???

sesuai dengan muka customer yang cerewet mcm taik...


mamat tu mmg dah hilang sabar kaw2...


tak pasal pasal orang atasan ni kena berucap famous kejap cina ni...

itu bukan masalahnya yang penting isu perkauman tak akan timbul dan apa yang pastinya aku baca komen2 majority cakap Melayu dan CIna bukan punca nye, masalhnya ialah toleransi tu kena ada...tapi sayang pekerja dan staff yang terlibat time tu sure terus kena buang keje dan black list kann? ko rasa?

tapi dalam kita berduka dengan pergaduhan tu aku tertarik dengan mamat ni hebat dan berani dia buat video dimana membuktikan bukan semua orang keje kat KFC kaki pukul haha...bro ko mmg terbaik lah, video ni kira mcm latest lah juga..


amacam? cool kan?

p/s : korang jangan lepas pandang benda perkara macam ni sebb siapa tahu satu hari nanti korang pula diperlakukan sebegitu tak pun korang jadi customer yang cerewet alamatnya kaki aku bagi kat korang...sesuaiiii muka ko

#sekian

No comments :