OOTD Kifli Mally: Kini Kifli Mally lebih bergaya dengan Sneakers dari Lazada

Hi anak anak,

amboiiii kemain korang kan? hari hari macam ni memang sesuai untuk aku berOOTD.
Seriously aku memang suka kumpul kasut dan kalau boleh semua kasut aku tu ada pelbagai jenis, tak kira lah Unisex  bentuknya yang penting rasa selesa dan cantik dari segi design hehe.

So kali ni aku nak berOOTD dengan kasut baru purchase dari Lazada ni. Hehe korang nampak nice tak?
 boleh dikatakan time tu memang banyak kali terus guna kasut untuk di bawa ke Outing Day.
hehe dah alang2 nak pergi outing tu harus lah aku bawa kasut ni menjelajah sampai ke Bukit belacan uols.
 selain dari itu juga sneaker yang aku pakai memang sesuai dikenakan dengan apa jenis outfit. 
Sebab tu kalau aku sendiri perasan eh! banyak betul kasut aku koleksi warna tu ke arah Brown/coklat. Dah macam marry brown pula kau tengok haha.
 Purfecto ^_^
sangat suka dengan sneakers ni, soft gila tapak dia....

Mana KIFLI MALLY beli sneakers tu?
haha kat mana lagi uosl, kat Lazada lah! kalau korang nak tahu Lazada ni pun salah satu tempat yang memang aku akan buat scanning kasut, orang buat window shopping aku buat browser shopping ^_^ Lazada ni bukan mainly fokus pada shopping dan fashion semata, actually ada banyak kategori yang korang boleh tengok kat Lazada ni.
 Pakaian kerja, semua memang lengkap uols. Casual look.
 tapi kali ni aku more focus onto Sneakers. Jadi korang tengok lah Lazada ada menawarkan pelbagai jenis sneakers dengan harga yang berpatutan termasuklah brand Vans, Converse, Tomaz, Caterpillar, Rip Curl dan macam-macam lagi. 

Boleh check link ni untuk more fashions item untuk lelaki : Men's Fashion
So selamat bershopping ^____^

Menang Voucher RM50 dari Pizza hanya dengan berselfie #JAMPACKEDSELFIE

hi anak anak,

Siapa sini ratu @ raja selfie.
memang sesuai lah dengan habit uols sebab sekarang ni kalau korang nak tahu PizzaHut Malaysia telah melancarkan satu Pizza Baru yang diberi nama Pizza Jam-packed.
wah nampak sangat rasmi pizza baru ni kan. Bukan terletak pada rasmi saja uols, malah rasa dia pun memang sangat sedap hehe. Time lapar memang Pizza adalah makanan paling sesuai untuk korang kerjakan.
 
 Appetizer yang sungguh meriah. Dari segi appetizer rasanya 
 Rahsia pizza Jam-packed kerak limpahan keju 3 rasa yang dilapisi tortilla rangup bersama kepingan pepperoni ayam dan sensasi sos pesto, chicken pepperoni florests, lada benggala, serta hirisan dangan ayam lazat. - wah dah macam iklan sebenar dah kan? ^_^
 kemudian di hidang pula dengan
Cinnamon Twist
 Molten Lava Cake
 ehem ehem En Yusof yang sangat pemalu orang nya. Pemalu dengan ber-titlekan Branch Manager Malaysia.
 En MC kita pada malam tu, memang cukup sporting orangnya. Eh!!! apa lahh nama dia ni? lupa pula kita dibuatnya haha ^_^ btw nice meeting uols
 lihat betapa vogue nya weols berselfie. Kalau nak di ikutkan ada banyak style yang weols buat. Cuma ini je yang sempat tersnap.
 bersama dengan blogger2 makan yang otai gitu ^_^.
tak sabar nak tunggu entry mereka pula.
  
so anak anak sekalian, jangan lupa untuk datang dan berselfie ok. Nanti dah menang tu please ajak KM sekali haha ^_^

Serius aku sangat penat minggu ni.


hi anak anak,

tak sure lah blog aku ni ada lagi tak reader yang setia menanti untuk membaca semua rutin dan penat lelah aku.

aku tak pernah berharap begitu banyak yang penting sorang dua pun aku dah cukup happy like a love song ^_^

kenapa aku penat?
haha soalah bodoh sangat kan? bukan apa uols...lately ni ada job yang masuk bila aku terima job tu bukan ikut kemampuan diri tapi ikut hawa nakfsu yang nak kaut semua. bila sendiri dan tak boleh nak buat time tu baru aku dapat ukur kebolehan dan kepayahan aku tahap dia sampai mana je yang mampu pergi dan aku capai.

so aku dapat simpulkan aku ni jenis yang tidak boleh fokus pada sesuatu benda itu dengan lebih mahir dan mendalam. Aku jenis yang boleh cover jenis dari luaran saja. Yang penting aku tahu macam mana nak buat sesuatu benda itu je. 

itu je lah yang membuatkan aku penat sebab banyak due date yang perlu di kejar. Serous time planning memang penting kan uols? tengok blogger lain tiptop sebab masing2 well planning gitu. Bukan copy paste je tahu hahaha EH!!!!
cuba kau bayangkan bila aku kat tengah2 tu. haha Baru tension hilang uols

Lepak di hujung minggu bersama anak anak brunei.

Nisa, DK, aku, Miza

Hi anak anak,

hari ni sebagai penutuo tirai weekend. 
Aku bersantai dengan anak anak dari Brunei, amboiii mereka ni happy go lucky semuanya.
meriah btol dapat jumpa dorang ni bertiga. Comel gila!

nasib baik lah zuzu ada always menemani aku kemana jua.
Cadangnya kita orang lepak kat Pavilion dan bercadang untuk tengok cerita yang best selama 3jam Interstellar. Yesss cerita ni sangat best. Siap boleh mengalirkan air mata gitu haha
 walaupun tak dapat lepak lama dan berkongsi cerita di antara brunei dan malaysia, tapi dapat jumpa kejap ni pun dah kira ok ^_^

yang penting mereka semua excited dan enjoy tu sudah memadai kot....ok sambung snap pic lagi haha
 Ok dan aku janji, aku akan datang ke brunei gak satu hari nanti dan pastikan yang kita dapat berjumpa sekali lagi, dan kali ni korang pula jadi tuan rumah haha.

ingat lagi kata-kata aku. Yes saya akan datang ke Brunei dan I will behave. ^_^ 
kenalah behave uols dah datang kat tempat orang kan...hehe

 Sekali Lagi Terima Kasih anak anak

Food Review: Chocolate Mud dia sedap gila @ Bmon Cafe, Petaling Jaya

 credit to HazmanFadzil.com
Hi anak anak,

Selamat datang ke Bmon Cafe yang terletak di petaling jaya ni. Ok kalau korang semua nak tahu Bmon Cafe ni hasil hiasan dalam dan segala decoration kat dalam cafe ni adalah dari hasil seorang pelukis comic local yang sangt COMEL!!!!!

Tanpa buang masa jom kita tengok review makanan dia yang sangat sedap ini ^_^

Set Makan:
 Mushroom dan Tuna Sandwich (RM10.90)
 Hawaiian Chicken dan Mushroom Pizza (RM1.90)
 All Day Breakfast (RM15.90)
Spaghetti Bolognese (Chicken dan Beef) (RM11.90)
 Spaghetti Cabornara Chicken (RM11.90)
Hippo In the Pond (RM12.90)

Set Dessert:
Waffle Chocolate (RM8.90)
Chocolate Mud + Ice Cream Vanilla - INI WINNNNNN!!!!!!!!

Set Beverages:
 Bmon Plants (RM13.00)
 Honey Lemon Tea - TERBAIK!!!!
 Jasmine Blooming Tea. 
kalau nak ikutkan sesetengah tea herba seperti ni memang aku tak boleh nak minum sebab rasa dia yang tak kena dengan tekak ratu aku ni. Tapi sekali tengok Tea Jasmine ni memang terbaik, rasa dia sangat light rasa dia seperti air suam sajo uols. Teruja dapat teguk beberapa cawan. Seperti yang korang tahu Tea Jasmine ni baik utk kesihatan dan buang angin kan????
Eh kemain lagi aku tengah nak lukis...
nanti dia ada bagi lukisan taw, kemudian korang boleh lukis. so tengok lah apa yang aku lukis tu.
hahahahahah terasa bangga kejap bila dapat tengok Bmon Cafe bergabung dengan Kifli Mally. Comel kan????
matilah nok zaman sekarang ni aku jenis kuat puji diri sendiri melambung mencanak pulak tu hahahha....
Zuzu dengan bangganya dapat 30% off mug dia yang sangat comel ^_^
 lepas tu yang penting partition yang disediakan sangat lah best, yang aku duduk dalam ni adalah section Library dimana korang boleh rehat dan abca buku. 

ok kalau korang nak tahu lebih lanjut macam mana aku menggedik di dalam ni korang boleh tengok video aku selama 4 min kat bawah ni. Enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Yeah MAKANNnnnnnnnnnnn!!!!!