Food Review: Chilli Rush, Pembakar Mulut no 1 di Malaysia. @ Jaya One Petaling Jaya

hi anak anak,

As you'll know that, last night I ada posted something on my Instagram @kiflimally.
Siap menangis2 aku dibuatnya dalam video insta tu.
Apa yang begitu pedas hingga membuatkan semua orang menangis bila makan kat sini?
aummmm....hah ni lah Nama Restoran yang aku pergi lepak semalam. Feeling katanya nak makan dan enjoy Friday Night with all my besties. 
Tapi end up semua perut mendidih dan bibir kebas akibat mencabar diri Chicken Wing terpedas kat malaysia haha.

Dekat Chilli Rush ni, sebenarnya ada banyak side menu yang boleh korang pilih dan sedap sedap. Cuma the signature yang membuatkan ramai orang datang ke sini sebab nak cabar diri semata nak makan Chicken Spicy LEVEL 10.

Menu set ayam kat sini ada 10 Level. Seperti biasa rate 1 - 10 mengikut level kepedasan yang disukat. Semalam nak try sangat so kami order Level 10
so macam mana? Korang ada berani nak makan? Nampak hitam pun dah tahu ini bukan sebarang ayam. Sekali makan terus kebas scrotum belah kanan. Ko rasa kalau aku makan semua? KOMAAAA!!!! Knock Out!!!

Yesss dan aku akui aku tak makan pun, Only half of the chicken je aku jamah. The rest aku serahkan pada perut besi kawan aku Zu Ri Mie. Kawan aku sorang ni perut dia macam kilang getah so tiada apa yang mustahil untuk perut dia hadam. Kalau biji asam boi tu pun dia buat chewing gum. Ini kan pula setakat tulang ayam pedas.
maaf aku tak dapat jamah smpi habis, sebab sambal dia memang killer.
cuba korang zoom. Dia siap buat caption untuk setiap LEVEL gitu. 
Di sebab kan aku tak tahan tengok zuzu tengah melantak sorang aku pun decide untuk order LEVEL 2. Dimana kepedasan dia hanya seperti kena gigit semut merah. 
nampak tak beza warna Level 2 dan LEVEL 10.

KIFLI ADA CABARAN/GAME KE KALAU MAKAN KAT SINI?
yesss memang ada yer. Cuba korang tengok abang cina kita sorang kat bawah ni. 
Dia sahut cabaran makan lebih dari 5 ketul ayam LEVEL 10 dan kena habis kesemuanya dalam 4min. Kalau berjaya licinkan semuanya, dia akan dapat Tshirt juara dan compliment makan kat sini selama 2 bulan. (kalau tak silap yer) Tapi sayangnya mamat ni tak menang, sebab dia terus lari ke toilet haha. 

Dalam hati aku time aku dah agak daaaaaa bibir ko dah kebas kan!!
mesti jantung ko dah berhenti sebab kepedasan haha
 

 Minuman? Ok minuman aku suka jenis panas, sebab Ice/Cold Water memang tidak membantu untuk menghilangkan pedas.
I prefer amik Cappuccino.
wajah seorang budak yang tak tahan pedas!! YEAY i've made it to have the taste of Spicy.

korang rasa berapa kilo cili dia buat untuk cilikan mulut korang semua yang laha tu. haha 
Kepada kawan2 yang nak sakit hati dengan mulut kawan2 ko yang mulut macam anjing kurap Tempat ini adalah yang paling sesuai ko nak Cili mulut mereka. hahah

TIps: Air panas adalah penebat yang cepat untuk hilangkan rasa pedas. Petua dari keluarga angkat aku kat melaka.


Wesbite: Chilli Rush Malaysia
Facebook: Chilli Rush
 

1 comment :

Kisah Sukses said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.