Aug 6, 2015

heaven juga masak sendiri untuk makan malam kan?

hi anak anak,

yes memang heaven terasa bila kita dah mula berjinak nak terjun ke dalam dapur walau hakikatnya selama ni semua tu hanyalah angan2 semata. Tapi hari ini KM dan bersiap sedia untuk masak mengikut selera dan perut untuk menjamu juadah di malam hari. 
 
muka baru lepas mandi, segar bugar rasanya. 
Kebiasaanya KM punya style sangat sempo dan tersangat lah santai. Korang tengok lah schedule kat bawah ni.

1. Transfer Movie ke pendrive sebab nak tengok kat TV screen
2. Siapkan bahan luak untuk makan malam
3. Mandi dan kemaskan bilik
4. Masak 
5. Makan sambil layan movie
6. Update blog / buat video
7. Tidur ^_^

that's it! boleh dikatakn ini adalah routine harian KM selama ini, tapi bukan berpanjangan pun sebab normally kalau ada event KM confirm tak dapat buat semua 7 benda kat atas tu hehe.
KM boleh simpan salad ni paling lama pun dua hari, sebab takut nanti kesegaran daun salah ni tak berubah warna.
KM paling suka buat telur dadar + kacan buncis.
sebab teringat dulu time kecik2 my MOM selalu buatkan menu ni, jadi selama KM 27 tahun ni ini adalah kalau ke 3 buat telur ni sendiri kat rumah ahaha...
KM paling suka goreng bendalah ni sebab instant je. Cuma lebihnya terletak pada tepung goreng adabi tu je. Bukan nya susah pun. 

 hurm ni dah menjadi satu tabiat KM kat rumah sebenarnya kan, KM bukan nya nak makan dinner sangat pun tapi tangan ni menggedik nak masak dan makan hasil tangan sendiri, so lepas ni tak perlu lagi lah beli juadah malam di luar melainkan untuk membeli stock selama seminggu ^_^

orang kata kalau masak sendiri ni jimat? betul ke? mungkin ada betulnya...
ok lah esok KM nak teringin masak apa pula ye? hehehe tunggu !!!!!

1 comment :

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam