Apalah sangat kalau nak di ikut dengan paras rupa.

Hi Uols,

hidup ini sememangnya penuh dengan kontra kan uols?
hidup ini penuh dengan dugaan lebih lebih lagi melibatkan hati dan perasaan?
penat dah kalau nak memikirkan untuk menjaga hati dan perasaan orang lain?
tapi kita? untuk diri sendiri? apa yang kita dapat? kenapa susah sangat ke untuk perlu nak menjaga hati sendiri dari terus di landa kemurungan dan kesedihan?


ini petikan yang KM sendiri upload, hasil credit dari friend list di dalam Facebook. KM sendiri pun pernah tergugat dengan paras rupa seseorang, kalau nampak seseorang yang lebih sempurna hingg merasakan diri ini begitu kerdil jika dibanding kan dengan orang lain. Tapi apa kah kita pasti dengan menjadi seperti orang yang kita inginkan tu mampu menjamin kan hati yang tenang?? Bila kau pula berpandukan nafsu semata.

contoh yang boleh di aplikasi kan di dalam perhubungan seseorang itu adalah mereka yang bersihat materialistic dan juga perfectionist. Cuba korang bagi tahu siapa di dunia ni mempunyai hubungan sempurna. Tidak ada seseorang pun yang sempurna dik! mereka yang sempurna di mata kalian itu hanyalah kerana mereka bijak menyembunyikan kelemahan yang ada. 

Jadi adakah rupa masih penting bagi korang????

No comments :