Feb 12, 2016

Apalah sangat kalau nak di ikut dengan paras rupa.

Hi Uols,

hidup ini sememangnya penuh dengan kontra kan uols?
hidup ini penuh dengan dugaan lebih lebih lagi melibatkan hati dan perasaan?
penat dah kalau nak memikirkan untuk menjaga hati dan perasaan orang lain?
tapi kita? untuk diri sendiri? apa yang kita dapat? kenapa susah sangat ke untuk perlu nak menjaga hati sendiri dari terus di landa kemurungan dan kesedihan?


ini petikan yang KM sendiri upload, hasil credit dari friend list di dalam Facebook. KM sendiri pun pernah tergugat dengan paras rupa seseorang, kalau nampak seseorang yang lebih sempurna hingg merasakan diri ini begitu kerdil jika dibanding kan dengan orang lain. Tapi apa kah kita pasti dengan menjadi seperti orang yang kita inginkan tu mampu menjamin kan hati yang tenang?? Bila kau pula berpandukan nafsu semata.

contoh yang boleh di aplikasi kan di dalam perhubungan seseorang itu adalah mereka yang bersihat materialistic dan juga perfectionist. Cuba korang bagi tahu siapa di dunia ni mempunyai hubungan sempurna. Tidak ada seseorang pun yang sempurna dik! mereka yang sempurna di mata kalian itu hanyalah kerana mereka bijak menyembunyikan kelemahan yang ada. 

Jadi adakah rupa masih penting bagi korang????

1 comment :

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam