Food Review: Makan Salmon Raw di The Fish Bowl Malaysia @ Bandar Sunway

food review kali aku begitu excited, sebab apa? sebab my dad came along during the food review di The Fish Bowl @ Bandar Sunway last week. 

So since my dad is joining, aku gerak dari kajang all the way ke Bandar Sunway. Banyak juga la kita orang berborak sepanjang perjalanan tu. Kita orang plan nak gerak awal sebab risau nak cari parking space, maklum lah kan hari sabtu, peak season pula tu. 
Bila sampai kat area The Fish Bowl ni, takde lah crowded sangat nak cari parking space tu boleh je.

Jadi tunggu apa lagi? LET'S MAKAN!!!!
ok nampak tak pamphlet di atas?
The Fish Bowl dah bagi korang option untuk memudahkan korang buat pilihan, kalau korang jenis yang tak tetap pendirian tak tahu nak makan apa haha (common Problem)
so kami decide untuk custome made, untuk my dad, aku pilihkan protein Chicken bersama dengan Honey Herbs,

lepas isi ni korang bawa borang ni ke kaunter dan buat payment serta merta, korang boleh tengok macam mana mereka siapkan menu korang. Clean and clear.
kekerapan untuk mereka replenished semua protein tu bergantung kepada permintaan dari customer.
Selain dari itu mereka ada juga sediakan fresh fruit, pati buah yang di extract terus dari buah. So korang boleh minta atau request pada bar menu.

biasanya mereka yang suka jenis Shashimi, memang sesuai makan kat sini sebab Salmon dia memang raw. Pergh penggemar Salmon sure suka dengan portion dia yang sangat banyak.
 Tu dia, my dad cakap sungguh banyak dan sedap sampai dia nak habiskan pun ambil masa haha. Slow down dad semua portion tu untuk daddy :)
 and as for my self, memang tak boleh nak di bendung lagi. Aku memang salah seorang penggemar Soft Shell Crab, rasa dia yang sungguh fresh membuatkan aku kekenyangan sampai tak mampu nak order kali ke dua haha.
 Tadaaaaaaaaaaaaaa, my dad siap nak tapau kan untuk my mom. Sebab my dad suka gile rasa dan portion dia yang banyak ni. Dan of course la my mom suka...
Outlet The Fish Bowl korang boleh lawati di 

@ One Utama
@ Bandar Sunway
@ Pavilion - coming soon-

Operation Hour:
0:30AM - 10:00PM


contact03-5612 9992

ok jumpa korang semua dalam next event....daaaaaaaaaaaa

No comments :