Sep 18, 2017

Food Review: Dessert Ice Bucket Malaysia. Wow Besarnya!!

Ok kali ni review yang sangat best, dapat menarik perhatian dan tekak aku, haha 
Korang pernah try makan desert dekat @ice bucket malaysia? Siapa yang tak pernah try lagi tu ok, mari sini aku bagi review baik punya dekat korang. Lepas tu aku akan recommend apa yang betul-betul sedap kat tekak aku ni.
Di Ice Bucket Malaysia ni, bukan tertumpu pada dessert semata, kalau korang lapar nak makan heavy kat sini pun boleh menjadi pilihan utama korang. 
Apa signature Ice Bucket Malaysia yang menjadikan mereka ni special di dalam penyediaan dessert? Haha korang kena lah tunggu sampai penghujung entry ni, dah nama pun dessert haruslah di served kan pada penghujung menu. Jadi sekarang ni korang tengok je menu-menu utama yang turut di hidangkan dekat Ice Bucket Malaysia ni.
Terdapat 3 jenis Burger:

Burger Ayam: RM 15.90
Burger Daging: RM 17.90
Burger Kambing: RM 19.90
kemudian 3 jenis mee curry: 

Mee Kari Ayam: RM 11.90
Mee Udang: RM 11.90 (Highly Recommended)
Mee Asam Laksa: RM 11.90
Bebola Ayam Home made RM 15.90 (8pcs)
Spaghetti terdapat dalam dua hidangan:

Ayam Roasted Spaghetti: RM 17.90
Ayam Black Paper Roasted: RM 17.90
Nasi Lemak Ayam: RM 9.90
Chicken Pop RM 9.90
 Potato KrissCut: RM 13.90

Ok now result yang korang nantikan, di mana Ice Bucket Malaysia Dessert yang paling aku suka dan boleh recommend kat dekat korang semua  
 ini lah dia signature Ice Bucket Malaysia yang super gigantic tu. 
Asal nya mereka menyediakan 3 flavour yang berlainan.

Ice Fruit Bucket / Ice Chocolate Bucket / Ice Strawberry Bucket
dan terbaru mereka menyediakan Oreo Bucket.

Setiap bucket berharga RM 29.90
dan aku amat menyarankan untuk korang rasa flavour OREO BUCKET ni, serius tak rugi dan korang tak akan rasa membazir. Rasa nak tambah untuk kali ke dua lagi ada lah haha.

info: bila pesanan bucket korang tiba, pelayan akan terus gaulkan kesemua bahan yang terdapat dalam bucket yang super huge tu. Rasa kena sebati betul2, then baru korang boleh start menjamah :)

Info tentang Ice Bucket Malaysia
Ok untuk pengetahuan korang @Ice Bucket Malaysia ada 3 outlet so far dekat malaysia: 
Aeon, Ipoh Klebang
Aeon Mall Shah Alam
IOI City Mall, Putrajaya 

Operating hours: 10am-10pm (last order 930pm)

Contact: 012 900 2366

1 comment :

Rabiatul Adawiyah said...

Kejamnya blogpost ni. Huwaaaa. Rasa nak telan Kifli sekali. Hahahaha. Sedapnya burger, ayam pop, gigantic ice bucket tu kongsi berapa org sesuai tu. Termenung makan berdua ngan pasangan kan. Kena bawa kawan-kawan sampai sugar crush. Hahaha