"Flawless Kulit Muka kamu" Apa rahsianya?

"Licin jer kulit muka ko apa ko guna erk?"
"nok kongsi la produk apa ko guna?"
"selalu buat treatment/facial ker?"
"ker ko cucuk vitamin?"
tu salah satu soalan yang aku selalu dapat...bukan fantasi tapi realiti ok, bukan aku nak kata yang muka aku ni flawless seperti Tok Iti dan juga mana2 artis lain dan bukan juga aku nak riak or sombong diri itu semua tolak ketepi dan HATERS kat luar sana sila jangan baca entry ni kalau tak suka sila off lappy tu dan buat keje lain tapi sebelum tu like entry ni dulu yer hahaha...mengong :) dan yang penting aku ni sebagai student memang takde maknanyer nak g buat facial n treatment bagai...lepas tu nak g cucuk vitamin n collogen tu lagi la tak mampu...alamatnya tunggulah kerja kang, so sekarang ni kita guna kaedah "student beauty"

lu jgn tuduh bukan2 baca entry ni smpi abis :)

dan yang penting ada budak kat kampus tu cakap aku guna foundation tiap2 hari sebelum aku ke kelas...*ngangaaaa besar2, tu pun dapat tahu dari housemate aku sendiri....seakan2 tak percaya kan ada orang cakap aku ni pakai foundation n makeup bagai sebelum ke kelas walhal aku banyak berhabis wang ringgit kat rambut...tang muka ni aku memang tak amik port pun kalau ada pun produk tu semua lapisan masyarakat mampu membelinya di watson LOL

buat shading hidung kejap uols...

ok kalau tang produk tu korang just stick into one jangan pula tiap2 bulan tukar produk...dulu aku pernah guna safi rania untuk beberapa bulan dan hasilnya memang nampak...macam mana korang nak sure produk kecantikan yang korang guna tu berkesan dan menampakkan hasil?? hah ni nak bagi tahu kalau ada orang tegur muka korang lain dari yang lain maksudnya produk yang korang guna tu memang sesuai dengan muka uols...faham tak??? contoh kalau macam kalau kat kampus or office for sure la ada orang yang akan perasan perubahan muka uols tu so bila sesetengah orang ni tak boleh nampak perubahan for sure dia akan keluarkan statement mcm ni Eh Eh!!! muka ko nampak lain lah??? so apa lagi berbangga lah uols hahaha *guraw je taw :)

lepas tu aku suka minum soya dan air suam a.k.a air masak...serious ok, kira macam tu satu prinsip aku lah untuk nampak sedikit flawless dari yang biasa...walaupun ada ura2 mengatakan soya tu tak baik untuk lelaki tapi ada aku kesah yang penting prinsip aku soya itu mempunyai khasiat yang tersendiri dan mampu mencerahkan kulit lebih2 lagi kalau soya tu home made memang sangat berkhasiat n my mum memang rajin buat soya sendiri kat rumah...dan kalau minum air masak tu pula sebab bagi peredaran sistem darah tu berjalan lebih lancar tu jer...so kalau darah berjalan dengan lancar so kandungan oksigen dalam darah banyak dan sekali gus membuatkan muka uols segar bugar :)

i like air suam i like air suam i like air paip :)

hurmmm lepas tu aku selalu berkira soal tidur...contohnya kalau aku tidur malam akan amik masa 7 or 8 jam itu statement dalam ni...tapi realiti nya 12jam tidur pun masih lagi ngantok macam mana tu??? haha actually tidur memang mempegaruhi structure kulit wajah uols semua...contoh nya la kalau korang tidur malam diantara 7 hingga 8 jam...so amalkan cara korang tu dan lagi satu bagi mereka yang selalu berjaga dimalam hari sebab study or buat assignment so masa tidur korang dah terpinjam so apa yang perlu korang buat ialah sila bayar balik waktu tidur itu pada belah pagi or petang :) kata nak tidur dalam waktu yang seimbang kannn~

nak comel mcm baby ni sila tidur dalam waktu yang cukup :)

dan juga kalau uols ada masa sehari dalam seminggu (weekend) tak salah kalau uols nak manjakan muka anda dengan belaian treatment sendiri...kan skang ni banyak kaedah yang boleh digunakan contoh mcm timun n tomato uols blend lepas tu letak madu or zaitun then tempek kat muka hah kan senang...tapi tu bagi mereka yang betul2 ada masa lah :) sebab once kita selalu manja kan kulit muka dengan treatment2 macam tu nanti muka uols akan jadi sehalut kulit bontot baby hahaha...gebu je bila di tepuk laju2 gaga....

ingin cantik seperti saya, gunalah masker tiap2 minggu :)

apa lagi erk yang aku selalu amalkan??? o yer hampir terlupa...tapi sebelum tu aku nak tanya kat korang semua...korang mesti pernah dengar Foot Detox Patch kann?? so kepada korang yang guna or amalkan benda tu aku sangat menyarankan, sebab salah satu muka bermasalah adalah disebabkan dari kandungan asid di dalam badan *tu diaaa dah mula berceramah pulakk~ ok2 baikla aku tak nak berleter panjang nanti korang kena migraine plk kannn :) aku janji nanti aku buat satu entry pasal tu...tapi apa pun guna Foot Detox Patch tu sngt bagus sebb boleh buang bahan kimia kat badan...so amalkan la yer =)

so aku rasa setakat ni tu je la kot kekdah2 yang selalu aku amalkan untuk selalu nampak tomey *pitam tiba2 puji diri.... tapi aku sure wanita2 n lelaki2 blogger yang lain sure ada tips sendiri...so aku dah curahkan tips aku ke ladang gandum kamu bila plk??? so sapa ada tips sila mention kat aku so boleh sharing is caring haha...adiossss~

akhir sekali salam sayang+flying kick dari budak comot Kifli Si Dolce....kecantikan luaran tak penting jika dalamnya busuk umpama bunga taik ayam...

13 comments :

K.zoe said...

mane gambarnye.?? hehehe

KiFli si Dolce said...

@K.zoe baru nak update uols :)

Azham Vosovic said...

patutla muka cantik ajer hehehe

cantekk said...

aduh,,,
apsal lebey mulus dpd i ni...

i takde tips,,
asik tuko2 produk, tu yg jadik mcm planet bulan ni..

annenyss said...

ish dalamnya lesung pipit. cantik yuuuuuu. haha :))

Izz Latif said...

~wow~
huhu..
no wonder lah chantek kulit!

www.izzlatif.blogspot.com

KiFli si Dolce said...

@Azham Vosovic hehehe takde la biasa2 je la :)

KiFli si Dolce said...

@cantekk hahaha sama la nok...i pown planet dari bumi ni gakkk :)

KiFli si Dolce said...

@annenyss thanx dear :)

KiFli si Dolce said...

@Izz Latif eh ko izz :) aku tengok ko ari tu kat Q-b segak jer hehe...

kau kesah ke?? said...

patut la noks. aku pakai fair n luvly.. dulu la. skang i pakai air wuduk je...*capai tudung

alexa yussida said...

perghh dalam giler lesung pipit ko..mmg aset lah..^^

Anonymous said...

I'd like to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I really hope to view the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal website now ;)

Feel free to visit my webpage payday loans