Buffered Earning March. Tak perlu nak fight gila-gila



hey uols,

dah lama rasanya aku tak bercerita pasal buffered earning ni kan? kalau dulu orang bukan main suka lagi dengan keyword BE ni pantang terus akan berusaha keras untuk cari jalan macam mana nak kaut lebih banyak Buffered Earnings masuk kat blog mereka. Takpelah uols rezeki masing-masing.

Tapi bagi aku BE seriously tak bagi effect besar mana pun, no point ko dapat BE mencecah sebanyak 10 kempen kalau BE tu tak dapat stay panjang. Its not worth at all to chased something that really not giving you any benefit.

who says that? adalah orang ni dia panggil diri dia Anonymous!

cara betul nak dapat income from blog is really get ur ass to be highlighted by other company who willing to pay or giving you an extra credit. The reason why am saying this because there a lots of thoudsand company would die to give you a chance to promote their product and advert. Do believe in me.

I've said this before on my previous entry, we do blog cos passionate right? itu dulu boleh lah kawan 2 3 tahun lepas but right now this is 2013 and everyone is skate racing each other to get on the finishing line. ^_^
so just stop pretending yourself "oh am only doing this cos its for my own interest." Bullshit

there is no more people saying that anymore this days!
this what i got from the last few weeks ago. My unique visitor is only reach over 5k and not more than 7k views, so what do ya think? Like seriously orang lain sudah pun mencecah puluhan ribu for god sake. I am really sick for waiting like this "takpe masa uols belum ada lagi sabar yer" 
no I can't stand any longer now, I need to do something that its big where I can change the atmosphere of blogging concept. 

 here what am gonna do! (scroll down please)






















teguk secawan coffee dan teruskan berangan~
haha confirm korang ada yang pissed off dengan mek kan?
kesah pula aku kannnn~
tak payahlah nak fight gila-gila kalau kita tahu kat mana limit diri kita sendiri ^_^
kalau "benda" tu nak datang tak perlu kita cari "benda" tu sendiri akan cari kita.
adiosss~


4 comments :

Rawlins byRawlins said...

Untunglah sampai banyak tu
Saya sehari tak sampai 100 pun...
Huhuhuu

Tolong naikkan UV saya

Kifli Mally said...

@Rawlins byRawlins semua ada jalan uols, g buat keje gila then confirm UV uols naik mencanak haha

farhan said...

untunglah pernah dpt BE..aku tak pernah dpt langsung..bersyukurlah sikit..

Kifli Mally said...

@farhan bersyukur tetap bersyukur dan lepas tu usaha lebih sikit lagi utk dapat cari yang terbaik. Awak patut usaha lagi ok