Perbezaan Vlog antara Cantik dan Hodoh



hey uols,

ok siapa sini cantik? raised your hand!
siapa sini hodoh,buruk,hazab? no need to raised your hand! unless kalau ada lah hehe

Aku tertarik dengan dua hadek-hadek ni, haha sorang bercerita tentang Kecantikan dan sorang lagi bercerita tentang Fesyen dan siapa yang tak suka kecantikan dan fesyen pada masa yang sama dua-dua ni amatlah penting.

So what is all about with the title entry Beauty and the Ugly? ohh tu saje je sebab teringin nak letak macam tu haha. GregoryGorgeous siapa yang tak kenal dia ni korang g minum LIVITA 10 tin, haha dia salah seorang yang dah lama famous dengan tips kecantikan dia menggedik tu. Dia ada fashion tapi tak berapa ditonjolkan kerana dia lebih selesa kalau dilabel sebagai Beauty Person.

sekor lagi ni kalau korang tak kenal pun takpe still boleh dimaafkan. P'Trique, yup betul Patrick so hodoh haha, sebenarnya dia takde lah hodoh mana pun aduhainya pun. Ini kerana Obsessed dia terhadap fashion dan menggelarkan dirinya sebagai Chic fashion, dan even semua outfit yang dia pakai tu ada brand. ko ada? mak sendiri pun takde hokay. Agak meletup juga sebab dia pernah buat vlog dia bersama dengan Cik Tyra Banks ^_^ ini confirm korang semua tak mampo kan? haha
and for me, i decided to choose the ugly instead of beauty, walaupun in the real life kita tahu beauty is aware  important than the fashion industry. Because of what? Because of Beauty is a natural born with gifted, kalau you dah sedia kala cantik then pakai apa outfit pun still tetap nampak astonishing. Am i right girls?

Like seriously am I not that pretty enough? ko rasa mak cantik tak?
ko nilai lah sendiri ^_^ 
mak confident diri mak cantik walaupun bersaiz gajah, so am more attract  to fashion thingy.
dan seperkara lagi uols just now one of may college mate tag I di facebook wall ada budak junior ni pakai Compact Power setebal alam khayalan. Biasalah tu uols junior 1st masuk study semua nak nampak cantik jer, sebab mek pun feeling macam tu selagi takde orang nak keji selagi tu dia akan confident jalan dengan muka berminyak. Kalau nampak muka dia silau bukan sebb nur uols sebab foundation dah terlalu pecah minyak lama sangt kalau lalat lalu je confirm jadi lalat goreng uols.

nanti dia naik sem depan tu pandai lah dia bergaya dan touch up diri dia :) 
the most important is "Less is More"
you are such Totes amaze

4 comments :

Yuyu Zulaikha said...

huhuhu. setebal alam khayalannn :p

Kifli Mally said...

@Yuyu Zulaikha kannnnn bukan main tersirat lagi komen ko nok.

Izz Latif said...

hahaha
silau sbb bukan nur!
lol
;p

Kifli Mally said...

@Izz Latif hihihi nakal kat statement :)