Mar 20, 2013

Sejak bila pula Facebook kena bayar kalau sent Mesej?



hey uols,

ouh god comeeeeee on like seriously, this is what we called madness since when facebook charge price on every random message that we sent to a person who barely we don't know. 

hurmmm ini sangat menjengkel kan haha semalam aku ada terselak dengan blog Bro dan dia ada mention kalau nak hantar mesej tu kena bayar sebanyak RM0.48 sen 

eh eh tapi asal Bro kena charge sampi RM7.00 lebih, aku setakat 50sen jer ^_^ tu beza otai dengan cikai macam aku ni hahaha. Opsssy~

well that's is not the main thing yang kita nak discuss kan
masalahnya sekarang ialah Facebook dah start kenakan bayaran dengan menentukan certain amount sebelum menghantar mesej. Wahhh dah makin pandai si Mark Zuckerberg cari duit kan, tak cukup-cukup lagi ke duit yang dia dapat seblum ni.

Betul kata Bro cara ni dah tutup periuk nasi aku juga hahahahahha
so kalau korang ada masa jemput usha koleksi season Clutch yang aku jual kat sini

 terkejut kita wak bila malam tadi PM dengan salah seorang customer aku lepas tu dapat pula prompt mesej macam tu dari facebook terus sentap kita kejap wak sambil pakai bedak sejuk bagi reda skit marah ni

so korang pula berapa rate yang dikenakan?
try lah sent mesej pada seseorang yang random kat fb tu ye ^_^

6 comments :

YaNa Yassin said...

OoOoO, dah try. Belum di kenakan charge lagi. Waah, lepas nie memang nak msg kena wassap or wechat lah gamaknyaa.

beckhrooy said...

itu disebabkan setting orang yang di set oleh orang itu,,,kalau dah friend, free jer

Kifli Mally said...

@YaNa Yassin eh eh awak patut try taw, hehe nak gak tengok berapa rate charge awk kena hahaha

Kifli Mally said...

@beckhrooy kalau dah mmg dalam friend list tak perlu bayar, kalau nak sent pada orang lain (bukan friend)kena bayar.

Anonymous said...

ye ke noks.. mssg yang dalam inbox ker..huhaaii

Kifli Mally said...

@Anonymous ye lah uols, tak tipu okay :)