Mar 15, 2013

Siapa nak breakfast Egg McMuffin free? Baca sini!



hey uols,

Hi guys, so last week I dan fad vever attend satu campaign dekat McDonald's Bandar Sri Damansara branch, jadi adalah a few of Otai Bloggers yang hadirkan diri seperti Beautiful Nara, Cik Epal, Cheeserland, Ky Speaks dan Sixthseal. Semua blogger yang hadirkan diri akan dapat merasakan macam mana berada di kitchen McDonald tu sendiri, lepas tu nak siapkan hidangan tu dalam masa beberapa saat jer.

so let the pictures speak for you ^_^
 Pertama sekali En Shahadan bagi briefing apa tujuan weols datang pagi-pagi buta kat situ, its 9am early in the morning ok, and its sunday some more. Dan kami datang adalah untuk free breakfast dengan penuh gembira haha. Lepas tu pergi kitchen rasa environment dan juga pengalaman mereka menyediakan semua makanan.
 satu persatu kami menyelinap masuk ke dalam kitchen tu, walaupun kitchen tu kecil tapi kita orang tetap berasak-asak untuk feel the tense when peak hour. haha Bila biasanya peak hour tu? during McValue Lunch lah kot.
 semua bahan yang mudah rosak/tak tahan lama disimpan dalam peti beku, dah terasa seperti Snow World Genting pun ada juga. Dan kalau korang nampak yogurt ice cream kat dalam ni rasa macam nak bawa balik sekotak tu je haha
 
dan tiba masanya MOD (Manager on Duty) beri tunjuk ajar dekat cik epal macam mana nak buat McMuffin dengan cara terpantas, sebab once mereka nak buat product (eg: McMuffin) mereka kena estimated time dalam beberapa saat saja. kalau lebih dari masa yang ditentukan product tersebut consider "rosak" expired
 
tadaaaaa tu dia cik epal dengan penuh bangga menyediakan McChicken Burger. 
Eh kata tadi McMuffin, suka hati laaaaaa kita orang nak buat apa Burger sekali pun yang penting siap hahahahaa.



So lebih kurang macam tu je lah pengalaman yang kami lalui, cuaca pagi tu masih lagi sejuk sedap dan nikmat menghirup coffee McDonald's. Pssttt Coffee McDonald's adalah yang terbaik ok kalau korang yang nak berjaga semalaman ^_^
--------------------------------------------------------------------------------------------
Siapa sini nak breakfast FREE EGG McMUFFIN? 
korang hanya perlu pergi dekat mana-mana outlet McDonald's yang berdekatan untuk makan sepuasnya Egg McMuffin tu ingat tau pada 18 March 2013 start breakfast dari pukul 7am-10am

Siapa yang liat nak bangun pagi tu tak salah kalau korang terjaga awal sebab McDonald's menyediakan 5,000,000 Egg McMuffin di seluruh 5,000 outlet mereka bukan saja di Asia, malah di Middle East dan South Africa!
Dan lagi satu kepada mereka yang susah sangat nak bangun tu tengok kat budak morning ni lagi power, dia ada pelbagai statement yang dikumpul oleh satu malaysia tentang kenyataan bangun pagi ni. haha
Laporan McDonald's National Breakfast Day ini dibawa khas untuk anda oleh kiflimally.com
Muah thanx McDonald's kejap lagi nak makan McD kat the curve sebab nak tengok movie The Last Exorcism 2. hehe tunggu review dari akak ok :)

3 comments :

Kifli Mally said...

@Anonymous dari mana pula lah mat salleh sesat ni

YaNa Yassin said...

Lama sudah tak makan McD,.. belum lalu lagi sejak kes GAZA. Haiyaak, emo lebih kan. Hahhahaha.

Kifli Mally said...

@YaNa Yassin wahhh akak sungguh supportive, Saya respect dengan keputusan akak. Tapi kan lebih bagus kalau dia salurkan makanan tu kat GAZA boleh bantu mereka kan ^_^