Tickling My Tastebuds

hye uols,


Ok anak-anak ibu sekalian, siapa sini yang pernah jejak kan kaki ke THE HUMBLE CHEF kat Pusat Bandar Damansara, me and my humble friend teringin sangat nak merasa. Kata mereka cafe tu nampak klasik dan elegant walaupun cafe tu nampak kecik tapi makanan dia yang membuatkan orang tertarik untuk terus berkunjung ke cafe itu.
  
ni lah dia budak yang bertanggung jawab untuk merasa makanan di The Humble Chef Cafe ni.
So edisi kebulur kali ni diterjah oleh Kifli Mally sendiri. Sedap tak sedap mari kita tengok dan rasa yer anak-anak sekalian. Umi sendiri akan pastikan makanan kat sini berbaloi dengan khabar angin diluar sana itewww~. 
 
 Berkonsepkan deco yang bersahaja dimana ada banyak art frame digantung bagi memeriahkan suasana cafe tersebut.
 abang tu yang serve kita orang time tu. Bila korang sampai korang kena terus ke kaunter untuk membuat order kerana order straight away akan dihantar ke Meja bersama No Pesanan korang ^_^ ada faham semua? okay good
Pesto Chicken/Lamb Blended with herb sauce - RM5
 Carbonara Chicken/Lamb with special Creamy Milk Sauce - RM5
 Omelette Beef/Lamb/Chicken (eggs with Mozarella Cheese) - RM2.50
Bolognese - RM5
 Humble Chef's Pita Beef/Lamb/Chicken with special mustard sauce - RM4
 CheeseCake - RM5
Brownie with Ice-Cream - RM6

Kesimpulannya - makanan kat sini SEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAPPP sangat YUMMY!
kepada korang yang belum pernah ke sini, amatlah dialu-alukan untuk mencuba kerana ianya bukan saja murah uols~ malah makanan yang sungguh lazat serius. Malam tu aku makan dua Carbonara Chicken & Lamb. 

Pesto with herbs sauce tu lagi menyelerakan ^_^ 
herbs sauce yang sederhana jer rasa dia, tak terlalu mint dah tak terlalu tawar. Saya gerenti uols puas!


Opening Hours: 
10 a.m. to 3 p.m.
6 p.m. to 12 a.m. 
(Mondays to Saturdays) 
Sunday - Closed

Entry dibawah ni untuk submission for Nuffnang Tastebuddies
 
 Kehadapa Brownies Ice-Cream yang ku sayangi,
Terlebih dahulu aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menjadi teman dalam hidup ku ini. Di kala aku bersedih tekstur mu yang lembut itu mampu mencairkan hati aku bersama dengan aliran coklat yang mengalir menghiasi tubuh mu. Dikala aku kepanasan terima kasih kerana sudi untuk memberiku kesejukan dari bentuk aiskrim yang menjadi penghias mu (Topping) Setiap gigitan yang aku berikan akan ku kenang sehingga keakhirnya~
Kerana dirimu begitu berharga "Brownie with Ice-Cream" my new baby angle ^____^ teehe