May 14, 2013

Cik Gay-ah: Baik tak payah couple kalau macam tu!

Hi uols,

ouh akhirnya hari tenang sangat, hanya dengar deruan angin yang masuk ke dalam rumah mek ni melalui tirai besi disetiap sudut tingkap. Semua housemate keluar bergembira dan aku pula yang forever alone ni duduk kat depan laptop sambil menaip entry. Di selang seli kan dengan kentut berirama merdu. Ko mampo?

hari ni kan mek nak kongsi cerita tentang kisah cinta terhalang oleh pasangan cik gay-ah ni. Walaupun ianya haram jadah segala tapi takpe kentalkan hati ok.
Kawan aku ada lah cerita hari tu ada lah pasangan cik gayah ni duduk serumah setelah dorang declare masing-masing couple of the year. So semua liku-liku kehidupan sebagai pasangan loving couple dorang lalui seperti manusia lain, pagi keluar pergi kerja malam balik rumah dan begitulah seterusnya

tapi berlainan pula kali ni bila salah seorang dari mereka telah berlaku curang. Bila api yang marak disimbah pula dengan minyak! apa lagi dorang ni kalau bergaduh sebijik feeling macam suami isteri, si isteri akan baling all the pinggan mangkun and cutting board. Lepas tu semua furniture yang dorang beli such as pasu IKEA habis berantakan. 

cik kiah sudah lah tu, bawa mengucap

Dorang ni jenis yang suka beli banyak furniture lepas tu cik gay-ah kan jenis yang suka deco rumah dengan kreatif. Tapi bila bergaduh tu yang furniture kena beli baru sebab semuanya dah melayang. Kawan aku cakap siap acu pisau segala lah! isk tak pasal bawa ke kes polis. Yang penting yer jiran tetangga pun akan turut tengok apa yang berlaku, dah duduk pun apartment so jiran akan lebih cepat concern. Kan???

Lepas semuanya dah settle kemas rumah dan beli pasu baru letak atas TV senang skit nak capai dan campak gituuuu~ Hurmmm tak faham betul aku cara dorang ni kalau bergaduh, tapi perlu ke sampai nak pecahkan satu rumah. Apa kata korang pergi ke tasik permaisuri lepas tu korang tarik rambut lah kat sana takde orang kisah pun.
 habis kusyen dibuatnya, korang makan ker?
uols area Cheras dan Ampang ni adalah lubuk cik gay-ah ok. Hari tu area cheras permaisuri aku ada nampak couple tu bertumbuk tepi jalan. EH!!! dah kenapa nak minta perhatian sangat ker? choiiiiii~ mek time tu dengan kawan dalam kereta tak boleh nak berhenti, Kalau tidah confirm nak tengok apa kesudahannya.
 yang penting mak cantik uols.
Tak kira lah korang ni bercouple ker? bercinta ker? feeling couple of the year ker? tu semua tak jadi masalah. Yang jadi masalah bila korang tak boleh nak letak kepercayaan sedikit pun kat pasangan korang. At least 20 percent of trust pun sudah memadai. Setiap masalah ada jalan penyelesaian kan? Tak gitu?

Stay goddess people~

4 comments :

cikmisi leen said...

Hahahaa ~ datang follow sini sambil klik2 jambu tu ~ ^_^

tenku butang said...

1144

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Kifli Mally said...

@cikmisi leen Thanx ye cik misi

Kifli Mally said...

@tenku butang wah tengku butang dah follow kita ^_^