Kifli Mally: Result Total View Untuk Bulan April 2013



hi uols,

wah dah tak sedar kita dah pun berlalu pergi meinggalkan bulan April, sunguh pantas masa ini berlalu dan yang penting aku tetap maintain 21 years old, ko rasa? haha awet muda sajoooooo~

aku memang kalau boleh tu setiap bulan akan buat counting berapa rate total view yang aku dapat, walaupun ianya tak cukup besar untuk dibanding kan dengan blogger lain tapi tetap bersyukur uols sebab dengan blog cikai aku ni pun still ada orang nak masuk dan baca.

hehe confirm lepas aku tunjuk total view aku ni korang akan tergerak nak check juga kan??? kan betul tak??? ok jom kita bersama-sama check total view kita yer.

pertama sekali aku ada dua source untuk check total page view dan uniquw visitor yang kita peroleh selama sebulan ni. Aku akan check pada dua tempat jer iaitu dari Blogspot dan juga dari Nuffnang. 
 Jadi seperti kebiasaanya kalau korang tengok pada Blogspot belah kanan atas tu "Pageviews Last Month" sebanyak 26k+ tu menunjukkan page view sahaja total mereka yang datang berkali-kali untuk visit entry pada blog aku. Biasanya dari satu link akan membawa ke link lain pada blog kita. Sebab itu pentingnya suggestion link. Tapi aku dah tak pakai benda tu. So biar bagi blog ringan sedikit.
Sehari biasanya blog aku boleh cecah maksimum 1k+ pageviews sahaja, dan minimum 800+
pada weekend pula aku tak aktif untuk udpate entry sebab ramai readers yang tak akan singgah ke blog aku. Sebab apa sebab aku sendiri dah buat kajian dan majoriti weekend orang banyak event/aktiviti dan kurang meng-online kan diri ^_^
 part kedua adalah yang paling best sekali iaitu Nuffnang site. Kalau korang tengok 8k page views je yang aku dapat untuk bulan april ni, dan total unique visitor sebanyak 5k+ iaitu reader dan blogger tetap yang masuk ke blog aku ni. Kiranya unique visitor tu adalah mereka orang yang sama keluar masuk kat blog aku huhu. Tapi itu rate untuk 28April baru yer masih ada 2 hari lagi untuk genap sebulan ^_^

Kebiasaanya aku akan lebih tertarik jika dapat sponsored post dari Nuffnang, dan baru tadi aku dapat email mengatakan aku dapat campaign mereka yang baru tu dipanggil Nuffnang Blogbuster Campaign. So campaign ni kena gigih buat blog pendek je uols. Aku ni dah lah tak kreatif orangnya. Tapi tak at least aku cuba jer.

beralih kepada Buffered Earning (BE) term baru iaitu CPVU biasanya aku tidak terlalu fokus pada BE ni sebab ianya depends pada cara korang letak ads korang pada blog dan macam mana ianya menarik perhatian para readers untuk terus klik TANPA HENTI, continuously clicking

 Yesss biasanya benda ni walaupun nampak kecik je amount dia tapi bila terlalu lama so dari situ korang akan dapat nilai yang agak besar. ^_^ tapi so far BE aku semuanya tak tahan lama kejap je dalam seminggu dua. Ada kalanya aku boleh dapat ongoing BE dalam 4 atau 5. Mungkin korang lebih hebat dapat sampai 10 hehe
 So aku kena buat statistic sebegini untuk setiap bulan ^_^
Post Entry Published = 35 post entry
Blogspot Total Pageview = 26,147
Nuffnang Total Pageview = 8985

so ini total pageview dari mek, uols pula macam mana? confirm lagi letop kan, makan ati mek dibuatnya.

Stay Goddess people ^_^

5 comments :

Teena said...

Saya baru dlm dunia blog nih..boleh share@bagi tips x cmne nk bg org seronok tgok blog kita ?

Budak Nakal said...

Taniah, teruskan usaha untuk berada di tahap yang lebih baik dari sekarang...

Kifli Mally said...

@Teena Tips jangan mudah mengalah, kalau uols minat benda ni fight dgn bersungguh-sungguh ^_^ entry jangan terlalu formal klu uols cerita pasal personel life style melainkan kalu uols mmg nak jenis berinofmative then formal itu penting untuk capai Keyword dan SEO ^_^

Peren Lee said...

wah..banyak tu visitors..tahniah ye..

Ms Qiya Saad said...

Hebat..cuba awk tgk2 kan blog saya mcm mane nk bg org suka bila baca entry yg kite tulis tu..
www.qiyasaad.blogspot.com