May 24, 2013

Semua orang pernah alami!



hi uols,

benda ni selalu terjadi kat aku time kecil dulu, even sampai sekarang masalah yang sama sering kali terjadi uols~ Aku memang jenis yang pelupa so kalau ada barang yang penting nak dibeli ataupun ada event yang kena attend harus simpan dalam buku nota ku yang kecil, or else am gonna totally blow those away from my mind~

sini ada video dimana aku dan zuzu buat ^_^
Pernah tak korang alami situasi seperti ini?

time kecil dulu bila aku bawa payung ke sekolah confirm tak hujan, 
nak pakai time balik sekolah semata2 nak elak matahari ish tidak lah, aku rela terbakar dari pada pakai payung sorang2 hahaha
ironik nya bila sehari je aku tinggalkan payung kat rumah, tu diaaaaa hujan lebat bukan main lagi haha.
it same goes when you apply to any other important thing that you want it to be done, so the solid things you need to do is to make sure you always get prepared with notes, either sticker notes or mini notebook so that you can carry all the way you want it to be. 

Aku prefer nota kecil instead of saving all my important things on phone. Tapi takpelah sebab setiap orang mempunyai cara masing-masing, as long you guys boleh job down all the information down and make it to be done, itu sudah memadai betul tak?

gila tak betul? memang apa yang aku cakap kan ni semuanya betul ok! haha

stay goddess people~


2 comments :

Cikya said...

kifly,

haha, kalau aku jot down note atas kertas kiut kecil comel cenggitu,

high chance utk hilang.
lalu aku hilang ingatan dan tak terbuatlah kerja...

add on memo je dalam phone.
balik nt jot down balik important things. sticky note it is

Kifli Mally said...

@Cikya yesss betul tu cikya ^_^