Dec 11, 2013

Food Review: Grafa Cafe restaurant @ Subang Jaya

hi uols,

hari tu pergi ke Grafa Cafe,
Teringin nak tengok apa yang menariknya bila menjamu selera di Grafa Cafe ni,
Agak sukar sedikit nak cari pada awalnya sebab bergantung dengan GPS macam harommm!!! boleh sesat juga dibuatnya ^_^ 
apa pun mek selamat sampai di destinasi yang dituju dan jom kita tengok mek order apa di Grafa Cafe tu.
Korang betul dah sedia ke nak tengok apa yang mek order?
haha mek sebagai permulaan order yang biasa je
Mangga dan tembikai ^_^
sungguh menyegarkan, lebih-lebih lagi kepada mereka yang sukakan buah-buahan
 
Jus Epal yang sangat segar. Korang sendiri boleh rasa keaslian perahan buah epal ni.
   
 tu diaaaaa satu pinggang besar di hidangkan kat mek, dua kali ganda lebih besar dari phone samsung mega mek!
Olive Garlic Pasta - RM18 (Ayam dan daging) 
manakala kalau Seafood RM25
selain dari itu juga mek order 
Coney Dog RM12 - Jumbo Hotdog with sloopy meat sauce with fries

yeahhhh makan pun sudah kenyang, so jom kita tengok persekitaran sekeliling Grafa Cafe ni. 
 
 
 
Wak Doyok pernah buat shooting rakaman kat sofa ni. ^___^
 
kalau korang tengok dari luar ianya nampak seperti kedai biasa, 
tapi bila korang dah terjah kedalam korang akan nampak dekorasi yang sungguh santai, selesai untuk menjamu hidangan kegemaran korang bersama dengan rakan-rakan.

walaupun nampak sedikit pack sebab ruang yang begitu limit. Tapi suasana malam memang nampak seperti underground Cafe #gituuuu
 
 
kepada korang yang nak try tempat dan resepi baru, korang boleh tengok FACEBOOK mereka disini, lepas tu tengok GPS untuk sampai ke tempat dituju

Alamat: No 55 SS15/4B, Subang Jaya     47600 Petaling Jaya, Malaysia 
Mon - Sun: 12:00 pm - 1:00 am
Contact No: +60 3-5611 7600

Selamat menjamu selera uols!! ^_^

4 comments :

Khai Artzfar said...

kuah dia melting gitu mek! sedapnya tengok

Innanie Ariffin said...

sedapnya lahai!!! mengidam~

Kifli Mally said...

@Khai Artzfar not bad juga lah, kalau ada masa korang boleh g merasa ^_^

Hanih Borhan said...

Grafa... Unik nama dia...

Wow, mmg besar betul pinggan pasta tu! Portion pun nampak bley tahan...

Sedap ke tak makanannya?...

Deko tempat mmg hipster habis haha...