Maxis 4G Bloggers Blaze contest di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.


48 hours sponsored post


hi uols,

Maxis dengan penuh bangganya kali ini membuat satu contest buat blogger terkenal tanah air untuk menyertai contest ala-ala treasure hunt di sekitar kuala lumpur dan Selangor.
Korang mesti tak percaya mek satu group dengan siapa, Cuba teka? Mereka ni merupakan blogger terkenal di Malaysia tahu! Siapa lagi kalau bukan Pen Merah, Budiey dan juga Henry
Seawal jam 8.30pagi lagi mek sudah pun ber”date” sakan dengan hakaq Rawlins kita ni. Kaedahnya nak satu group senang sikit nak berkolaborasi di dalam satu team tapi sayangnya kami terpisah atas cabutan undian.
 PenMerah, Budiey, Henry Lee & KifliMally

Terus siapa menyangka mek tersambut ke dalam Team Leopard. Rawrrrrrrr!!!
Event Maxis Q4 Bloggers Blaze ni bertapak di The Curve Laundry CafĂ© Damansara. 

Ramai juga yang join event ni tolak tambah dalam 40++ blogger dan penulis yang turut hadirkan diri ^_^ ada muka yang familiar dan ada juga wajah baru. Jadi bertambah lagi lah kenalan mek sebagai seorang blogger lifestyle fashion yang picisan ini
diawal pagi masih mencari siapa gerangan bertuah satu group dengan mek "Team Leopard"
Kami disediakan dengan 4 Challenge dimana kami kena siapkan dengan masa yang terpantas, penuh dengan stratergic masing-masing.

Challenge/Cabaran



Tugasan Pertama:
Laundy Cafe The Curve,

Setiap kumpulan di berikan satu Gadget Samsung Smart Phone untuk digunakan sepanjang tugasan ini berjalan. Pertama kami kena scan barcode di dalam code yang melekat pada balloon. Result akan beritahu ke mana kita perlu tuju. Sama ada ke Sunway atau pun Wangsamaju


berpusu-pusu mereka nak masuk ke dalam tu, banyak juga dummy code yang disediakan hahaha.
 Team Leopard adalah peserta ketiga yang berjaya scan the barcode successfully.
Apa lagi terus pecut ke Sunway Lagoon. Tugasan menanti di sana.

Tugasan Kedua:
Water Theme Park @ Sunway Lagoon – subang jaya
Address: 3 Jalan PJS 11/11, 46150 Petaling Jaya, Malaysia
Phone:+60 3-5639 0000
Credit by: +Shannon Chow 
Di Sunway Lagoon Theme Park kami diberi dua task yang untuk diselesaikan dengan mengumpul mata yang terbanyak. 
Tugasan pertama kami ke Download dan Install Drag Racing Android Game pada samsung note 2 dan kemudian main game tersebut untuk mendapatkan markah yang terpantas. 

kemudian kami kena berlari ke task yang kedua dimana kami kena berentap untuk Go Kart session. Dua kumpulan akan berlumba untuk mendapatkan masa yang terpantas hehe ^_^  fuhhhhh mek drive mengalahkan alex yong. VrooommmM!!!

Tugasan Ketiga:
Madmonkeyz Climbing Gym – Wangsamaju
Address: 19-1 & 19-2, Jalan Metro Wangsa, Section 2 Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, 53300, Malaysia
Phone:+60 3-4142 0698

 Credit by: +Povy Teng 
Check point yang kedua bertempat di WangsaMaju area. Sudah penat memandu di sunway laggon sekarang masa untuk "memanjat dinding" pula. Di check point ni pun kami kena record video rock climbing. Task dia ialah seorang rakan kena ambil bendera di puncak kemudian seorang lagi akan pasang kembali bendara tu dan masa terpantas akan direkodkan ^_^
salah seorang instructor memberikan panduan dan tips bagaimana untuk memanjat dinding bila turn kami tiba, siapa kata Team Leopard tak hebat? kami dapat selesaikan semua task yang diberikan kurang dari 2minit ^_^

Team Loepard awesome. #RockClimbing #Madmonkeyz
muka bahagia berjaya selesaikan tugasan dengan pantas dan cepat ^_^

Tugasan keempat:
Laundry Cafe The Curve

Berbalik kepada tempat pertemuan dimana semua blogger perlu menunjukkan stratergi dan skill mereka di dalam memakan buah tembikai terpantas. Masing-masing sudah pun mengasah skills. Kiraan mata berdasarkan team mana yang berjaya habiskan tembikai dengan pantas.




nampaknya masih ada lagi budak yang kelaparan buah tembikai *pengsannnnnn


 kami berjaya melengkapkan semua tugasan yang diberikan dengan masa yang mencukupi ^_^

 pada mulanya cuak juga sebab ramai peserta blogger yang hebat-hebat belaka. Apapun Team Leopard dah berikan 100% 
dan sekarang sudah sampai masanya untuk lihat siapa pemenang tempat pertama dan kedua


and the winner is:
(Drum rolls)
^_^


































1st Place: membawa pulang Samsung Note 3 dan LTE Wifi Modem from Maxis

2nd place: membawa pulang Ipad Mini 16GB dan LTE Wifi Modem from Maxis


Thank You so much kepada Maxis kerana menganjurkan event yang sungguh meriah ini, cuma nak tambah sedikit, sepanjang berlangsungnya contest merentas desa ini ^_^ kami hanya menggunakan coverage 4G dari maxis, dan boleh dikatakan semua data plan yang disalurkan tersangat lah pantas, so far mek sendiri pun tak pernah lagi alami sebarang coverage problem. All thanks to Maxis. Mek adalah pengguna setia Maxis. kini 4G ada di mana-mana saja.

The End!!!!!



3 comments :

mama tisya said...

tahniah..menang tmpt ke2..tahniah gk team rawlin jd juara

Khai Artzfar said...

jelesnyyyyyaa korang menang besar tu

Marou Apple Hijau said...

untung makan tembikai cepat2 dapat ipad sebijik. tahniah..