Malam ini dia menangis di bahu kiri ku.

Entah lah apa yang membuatkan aku teringin nak update satu entry untuk malam ni. Mungkin sebab terlalu banyak perkara yang terjadi dalam hidup lately ni.
contohnya seperti malam ni, dalam perjalanan balik aku teringat kat seorang member ni, bila aku text untuk bertanyakan khabar.

"U kat mana? sihat?"
"U boleh tolong ambil i tak kat McDonald Taman Tenaga?" sedikit rush kedengaran.
"Ok U tunggu situ i datang pick you"

tanpa memikirkan apa2 aku terus pecut ke lokasi. Sampai je parking McDonald tu dalam selang beberapa minit dia terus melulu masuk sambil menangis teresak-esak. 

"Kenapa Ni?"
"Aku malu lah wei?, aku just nak berkawan je, tapi lain pula yang terjadi!"
"Cuba cerita apa yang telah terjadi?"

sepanjang dalam perjalanan balik tu aku pun dengar luahan isi hati member aku sorang ni di susuli dengan tangisan.Cerita nya macam ni, dia kenal dengan sorang chatter ni di laman social. Kemudian mamat ni minta dia temankan dinner sambil nak buat slide presentation dekat McDonald taman tenaga tu.

Bila sampai di McDonald budak ni paksa kawan aku ni treat dia dinner, bukan tak nak belanja tapi member aku ni terlupa nak bawa wallet. Niat member aku ni nak temankan dia untuk siapkan kerja. Tapi end up dia di malukan depan orang ramai. Member aku di tengking plus dengan handphone dia di campak ke lantai. 

OH MY GOD!!! lucky i bertanyakan khabar, if tak? tak sia2 menanggung malu di layan dek orang yang berhati binatang seperti mamat ni. 
 haha habis basah bahu kiri kita dengan linangan air mata + hingus member aku ni. 

aku pun bukan lah sehebat mana di dalam memberi nasihat, tapi aku pun pernah alamai perasaan suka dan duka ni, jadi siapa tahu nasihat aku ni sedikit sebanyak dapat meredakan hati member aku yang tengah melara tu.

bila kita bersungguh untuk jadi yang terbaik, pasti kita di uji dengan ragam manusia yang berbagai ni. bila orang tu ikhlas dan ada hati yang baik, tapi kenapa sering berjumpa dengan manusia yang berhati binatang??

Jika ada yang baik pasti akan ada yang jahat.
begitu juga hitam dan putih
Yin dan Yang.

Siapa member aku tu? biarlah rahsia. 
selamat malam and signing off from me Kifli Mally & Kyuubi.

3 comments :

Anonymous said...

yaaa.. tu dia..kisah seorang gayboy (PLU) dikecewakan.. kahkahkhakahakah

Sally Samsaiman said...

hmm...kadang tu kecewa dengan manusia..tapi rasanya kalau dia berhati-hati..insyaAllah ok.. :)

Anonymous said...

memantat jubor...