Nov 15, 2016

Mengidam Masakan Asam Pedas ala Melaka? Jom ke Restoran Asam Pedas Sungai Buloh.

Hi korang,


Memang sah aku ni merupakan salah satu peminat tegar asam pedas claypot, dan kali ni aku nak bawa korang pergi makan dekat Restoran Asam Pedas bertempat di sungai Buloh. Aku sampai di restoran ni lebih kurang pukul 3 dan time tu hujan renyai, perghhh ini menambahkan lagi selera aku untuk makan Asam pedas terbaik dari melaka ni. 


menu hardcore dekat sini dari pagi sampai ke malam korang boleh order asam pedas, tapi belah malam tu Restorang Asam Pedas SB juga ada masakan panas dan goreng-goreng. Jadi tak menjadi masalah kalau korang nak makan asam pedas pada belah malam beb.
Asam pedas ayam harga dia memang fixed dah hanya RM10, tetapi kepada asam pedas jenis ikan bergantung pada saiz ikan tersebut. So far aku memang tergilakan asam pedas pari dan ayam. Slurpppppppp
Kemudia ada special menu yang diberikan oleh tuan kedai. Ini adalah salah satu signature yang memang ramai orang order selain dari asam pedas. 
Signature drinks di Restoran Asam Pedas.

selain dari itu korang korang boleh juga beli pelbagai jenis product kesihatan serta makanan tambahan dari bumiputera kita sendiri.

Waktu Operasi : 10pg-11malam

Buka - Selasa hingga Ahad
Cuti - Isnin

dari tepi jalan korang boleh nampak signboard dia sebesar alam. Senang nak nampak sebab kombinasi Merah Dan Hitam menyala gitu.


Alamat: 
Restoran Asam Pedas Sungai Buloh

No.89-G Jln Nautika AU 20/A,, Sungai Buluh, Malaysia
Facebook official: https://www.facebook.com/seleraasampedas/

Call untuk tempahan: 03-6143 5260

2 comments :

Nadia Johari said...

tu dia..sedap betul tengok..lagi2 asam pedas ikn pari tu

Adam said...

berselera.
tempatnya pun bersih.