Tutorial


hye uolssss....hari ini aku nak share tutorial mcm mana visitor klu datang ke blog kita then dorang klik link tu terus ke new tab...tapi make sure web browser yang korang pakai tu Mozila Firefoz, IE 8 or Google chrome....bukan apa uolsss ni akan memudah kan korang gak...coz setiap kali orang klik link pada blog korang takde la terhegeh2 visitor tu nak buka blog korang semula....tak pasal2 visitor korang blah mcm tu jer...hahaha tapi aku sure uolsss blogger famous...no hurt feeling ok klu tak aku balut korang dgn toilet tissue nie
MyEm0.Com


so kita proceed...korang g ke DASHBOARD > LAYOUT > EDIT HTML > tapi korang kena backup template korang dulu taw.....just in case takut terjadi sumthing plk....lepas tu baru korang ctrl F dan cari "head" nie smpi dapat ok klu dah jumpa tu korang amik code ni korang copy and paste selepas "head" tersebut so lepas tu korang save....

hah lepas ni uolsss apa2 pown link yang korang letak kat blog korang sure akan ke tab yang baru...hurm tak caya sila klik sini CICI n CIKO

tapi klu korang rasa menjengkelkan korang boleh g semula ke EDIT HTML tu dan carik "head" dan remove......selamat mencuba yer....



THE END......


Photobucket
p/s : yeahhh makan malam....

4 comments :

wan said...

kurangkan amalan ni..

biasakan guna <a target="_new"></a>

diterima pakai pada semua browser.. hehe ;)

QieFLy si Dolce said...

wan : heheheh da siap guna pown...thanx wan

Sharinginfoz said...

thanks for sharing

NiZaM Limited said...

beze ke target "blank" ngn target "new" tu?