KAUM HAWA YG MENJAGA AURAT KINI HARUS BERHATI2....TOLONG SEBARKAN!!!!

Ya rabbi !!!!......aku tergaman seketika ketika membaca blog BEN mengenai entry aurat wanita bertudung mudah dieksploitasi dengan hanya menggunakan aplikasi moden masa kini (body scanning) ini lah masalah kita sekarang semakin dunia kita maju semakin banyak idea2 yang tak dapat diterima akal....yerrrr aku akui negara barat mmg 20 30 tahun lebih maju dari negara kita tapi perlukah mereka sampi nak edit picture orang yang tak bersalah....arghhh aku pula yang geram....

klu boleh kaum wanita muslim diluar sana berharap sentiasa berhati2 ketika upload gambar peribadi korang kat lama web sosial tak kiralah Facebook,Blog,tagged,twitter,friendster dan mcm2 lagi.....apa yang merunsingkan lepas ni takut je anak2 muda kita pown dah mula terjebak....lepas ni ramai la budak2 ni yang berusaha gigih nak belajar "menatang" tu dan wat sebagai koleksi peribadi mereka....harap2 idok la yer....cukupla gambar dibawah ini menjadi pengajaran wat kita semua.....

speechless uolsss....

pada asalnya gambar ini bertudung litup habis yer.....tngok apa jadi picture bawah ni

hah!!!! senang2 jer orang skang ni nak edit(body scanning)

untuk entry berkaitan sila rujuk dibawah


THE END.....


Photobucketp/s : klu pompuan kena yang laki ni keberangkalian kena ada gak huhuhu dan mcm mana pula bagi mereka yang tak tutup aurat???? hurm fenin2 :P

18 comments :

MiSs FaiRlaDy JiM said...

yang tak tutup lagi lah senang sket jer editnya...moga kite dapat menghasilkan jalan penyelesaian

esyam said...

huh mcm2 skang ni,brhati2 la wahai kaum wanita...

Syukie said...

macam mana nak buat tu...huu bahaye tol a mcm ni -_-"


Sila lah melawat blog saye :D

QieFLy si Dolce said...

miss fairlady ; hehehe tol tu

esam : yer saling ingat mengingati...

QieFLy si Dolce said...

syukie : hurm ntahla saya pown tak taw...

eLLa said...

sje je nk memalukan org..huhu

QieFLy si Dolce said...

ella : taw takpe...

Ery Farieha said...

hadoi
takotnye

Farihah Ahmad said...

takotnya!! keji la si pelucah tuh!!

dianna said...

ya Allah ape ke teruk sgt perangai. ;(

NiZaM Limited said...

thanks utk peringatan ni qief..
lepas ni saye akan lebih berhati2. haha..
macam la ade org nak scan gambar aku..=p

MahaMahu said...

gambar laki tak leh scanning ker kalau mcm tu kena pakai baju besi lah hehehehehhe...

suezensuzanna said...

uiks.....boleh kan mcm tuh..pelik2

syahira ariff said...

sudah dilit semua gmbar dkt fb
kalau kat blog kena dilit jugak ker?

niesz said...

takut nye..np la skang ni manusia jd mcm tu..np mesti pk bnda2 bodo mcm tu..xsuke nye!!!!!!!!!xpasal2 pompuan jd mngsa..lg2 yg tutp aurat!

QieFLy si Dolce said...

kepada semua : yesss tak kira la kat mana skali pown korang penah upload pic klu bolh delete...just letak pic muka berukuran passport je huhuhu.....

||| PöJìé PööH ||| said...

Ini keje org2 xde otak.. Orang dah molek bbaju btudung litup bagai nk dibogelkan.. SAkit la org macam nih

Love,
PojiePooh Abdullah

rara :) said...

bahaye nye -,-