Jun 16, 2010

SHISHA LEBIH BAHAYA DARI ROKOK

cool tak pakcik ni....kembung asap dibuatnyer....

godek punye godek akhirnya jumpa lah risalah ni dari Maskulin...."Shisha lagi bahaya dari Rokok" yesss aku mmg dah agak crita ni mesti kuar punyer la....sebb tiap kali aku lepak-lepak kelawar(kol 12am keatas) dgn mmber kat mamak sure dorang akan pesan shisha kat table klu takde shisha tak lengkap aturcara lepak malam tu MyEm0.Com

cerita nyer macam ni makcik pakcik sekalian Shisha ni berasal dari zaman Dinasti Mogul kat india ader banyk gak nama Shisha ni seperti hookah, sheesha, okka, kalyan dan banyak lagi bergantung pada nama asal tmpt tersebut...

kandungan ShiSha ialah Tembakau ,Sirap pekat dari buah-buahan dan lain-lain dan Arang. Korang dapat tngok kan apa kandungan yang sama dgn rokok "Tembakau" cuma yang membezakan dari segi penyediaan...klu rokok tembakau tu kena asapkan baru sedut manakala ShiSha tembakau diperam terlebih dahulu baru boleh disedut smpi kering....

bakar dulu baru boleh sedut.....

"Kajian daripada Department of Health and the Centre for Tobacco Control, mendapati bahawa shisha lebih berbahaya berbanding rokok. Pada tingkat yang sangat parah, shisha lebih berbahaya 400 hingga 450 kali daripada rokok biasa!"

kesian ko kena paksa kan....


THE END.....

Photobucketp/s : Shisha mmg murah tapi effect buruk pada korang mmg kuat....so pandaila2 korang decide sendiri....


10 comments :

Anonymous said...

ko ingt ko chantek ker..ltk entry psl shisha..

Farihah Ahmad said...

ho really??

KiFli MaLLy said...

anonymous : ko ingt ko anony aku tak kenal ko ker???

farihah : yesss really

eLLa said...

hurm ape kaitan shisha dgn cantik?

nk order shisha x?kat cni murah2..hehe..

arun said...

kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers
kanchipuram silk sarees Manufacturers

puffingbird said...

Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations? Quartz Banger

bosqqpro said...

This will be the proper weblog if you really wants to check out this topic. You are aware of much its virtually challenging to argue along with you (not too I just would want…HaHa). You certainly put a different spin on the topic thats been written about for a long time. Excellent stuff, just wonderful! 420 Teleport

bosqqpro said...

Can I just now say such a relief to discover one who truly knows what theyre dealing with on-line. You actually know how to bring a concern to light and earn it important. Lots more people have to look at this and see why side of the story. I cant think youre not more popular because you certainly develop the gift. Ash Catchers

bosqqpro said...

Can I simply say exactly what a relief to get someone who actually knows what theyre dealing with on the internet. You actually know how to bring a difficulty to light and make it important. The diet must see this and fully grasp this side on the story. I cant believe youre not more common because you undoubtedly hold the gift. Carb Caps

bosqqpro said...

Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work. Enail Kit