kau nak pergi makan je kot kat Q-Bistro!

hey uols,

"wey ko nak pegi makan je kot kenapa ko perlu nak bersiap macam nak ke club"

confirm tersentak seketika kepada mereka yang pernah melalui statement diatas, yer aku tahu korang nak pegi makan tapi bersiap nya macam nak pergi kenduri kahwin. Ok scope penceritaan aku adalah di Qbistro Bandar Sri Permaisuri Cheras seperti yang korang tahu kat area ni begitu pesat dengan tumpuan rumah tak kira jenis dari flat ke condo. Dekat sini sentiasa sesak dengan pelbagai jenis orang dan boleh dikatakan macam bandar kedua selepas Bukit Bintang haha :)

dan kalau korang nak tahu kat Qbistro tu la menjadi tumpuan orang nak bersantai siang dan malam 24jam (24/7) tiada henti mereka meneruskan operasi wah gituuuuu. Apa yang penting asal kalau sebut je kedai Mamak orang akan teringat Q-Bistro area cheras, aku pun tak tahu saka jenis apa yang dia pakai hinggakan pengunjung berkunjung tanpa henti.

pada belah malam time tu lah korang boleh nampak gelagat hadek-hadek yang feeling cantik verangan diva, sure korang pernah pergi restoran tu aura dia nak jejakkan kaki kat marmar pertama restoran tu semua mata melihat ko siap pandang atas bawah lagi. Ko hingat ni pertandingan ratu cantik, ko nak makan je taw bukan nak bertanding dress sapa lagi cantik berlabuci bagai.

akak datang macam ni ko mampo saingi akak?

Rumah kat mentari court je eh silap mentari court tu mahal sngt, ah tu dia cendara apartment betul betul berdepan dengan Q-Bistro ni, dan yang penting kalau budak2 ni nak turun beli makanan confirm dress up tak hingat dunia walaupun tapau bawa balik rumah kan, apa barang uols order makan kat situ makan kena control sebab ada je mata2 binatang liar memandang tingkah laku uols,

makin mereka memandang makin diskru nyer jalan dia, kalau tak asalnya melenggang mak jemah ke pasar kannn. Gitulah kesah kehidupan hadek-hadek yang suka meroyan kat situ.

----------------------------------------------------------------------------------------

Seriously from point of my view aku tak berapa suka or not prefer to lepak hari2 kat situ sebab:

1) aku student dan aku sendiri dan tahu range harga makanan dia takdelah mencekik darah tapi kalau hari2 ko makan kat tempat clust seperti itewww mau rabak juga kocek bank ko dhek :)

2) Suasana dia yang kurang selesa, bagi aku kat situ sedikit panas kerana dia bukan jenis open air, lepas tu ko nak cari tempat duduk memang susah ko datang sorang dua jangan harap dapat duduk, dia macam kena datang dengan rombongan nak meminang baru ko akan rasa selesa sebb kawanan ko ramai dan ko boleh tunjuk belang.

3) scandal dan bekas scandal, hah part ni yang paling best sebb kat situ ko boleh nampak scandal2 ko merata tempat dan ko pernah date dengan budak ni ko toleh belakang ko pernah date dengan budak ni, ewwww pelach sngt diri ini dilabelkan :) (obviously lah bukan aku hokayyy)

4) parking dia masyaAllah, nak cari tu ko kena macam tawaf satu bangunan tu barulah ko boleh jumpa parking yang sesuai :) kalau tak pun siap ada yang park kat hujung lepas tu melenggang lah, serius sngt pack ok area B-Bistro ntah la saka apa dia pakai aku pown tak taw.

5) ko mampo yang penting orang datang sana nak online semata2 lepas tu sejam seringgit kan sesuai dia kenakan charge macam tu bagi mereka yang menggunakan socket. Masing tak nak mengalah nak show off sorang pakai lappy brand ni dan sorang lagi pakai gadget ni, dengan alasan kat rumah tadi "mak tak sempat nak charge la nyah"

6) 7) ada banyak lagi uols sendiri taw kan....

dan yang penting yer Pappa Rich kat sebelah tu meraung sebb customer semua lari ke Q-Bistro haha lepas ni bukan pappa rich dah pappa kedana :)

sedih pakcik dhek :)

#sekian dari budak Q-Bistro



-psssst jangan lupa usha pic kat bawah ni ok barang baik punya-



2 comments :

Hiddy Asri said...

Weh, aku bdk BTR..Btol apa ko tulis tu..hahhaha..

Kifli Mally said...

@Hiddy Asri taw xper hihihi