KDU Info Day with Lawrence Wong and MayJune 陈美君 the celebrities sharing session.



48hours Sponsored Post


 
hey uols,


Sabtu yang lepas mek pergi ke KDU Damansara Jaya Campus, buat apa kat sana? Apa ingat mek ni dah tua dah tak boleh nak sambung study ker? Kalau dapat enroll kat KDU College tu mek akan ambil Bachelor of Communication in Corporate Communication okay ^_^ baru related sikit dengan aktiviti berblogging mek ni, betul tak?


ok cut the crap out, mek ke KDU Damansara Jaya Campus tu sebab attend KDU Info Day Event dimana ada 2 Selebriti yang memang hebat di dalam industri hiburan ni, pengalaman mereka yang bertahun tu cukup membuatkan mereka bertapak di dalam industri hiburan. 
memperkenalkan kepada korang 2 selebiriti yang hebat dan professional dalam bidang media hiburan.
Lawrence Wong merupakan seorang Pelakon dan Pengacara. Manakala MayJune seorang pelakon dan juga pengacara. Mek pernah nampak dalam majalah dan juga cerita dalam 8TV dan juga NTV7 ^_^
Sebagai seorang selebriti kehidupan mereka lebih banyak memberi semangat dan dorongan kepada mereka diluar sana, ada soalan dari seorang uncle tu
"Bagaimana pula dengan umur seperti saya sekarang ni? adakah ianya terbatas untuk saya turut serta dalam industri"
 ini kata dari mereka berdua  MayJune and Lawrence Wong
"Umur dan rupa tidak penting kerana apa yang korang perlukan ialah MINAT dan Semangat korang untuk survive, sekarang ni pelbagai watak dan karakter yang diperlukan untuk memenuhi setiap watak yang diperlukan contohnya seperti Dennis Chan dia tiada rupa dan umur lanjut still masih boleh untuk terus menjadi seorang pelakon yang hebat"
 Banyak cerita yang dikongsikan dengan weols dalam Sharing Session tu, dari mula mereka bertapak dari bawah (start from scratch) so power~ banyak dah pengalaman yang mereka lalui tidak kira lah sukar ataupun manis mereka tetap lalui dengan penuh bersemangat.
Yang penting minat, kerana jika kita minat akan sesuatu perkara for sure kita akan bersungguh-sungguh untuk capai hasrat tersebut. Setuju?
 Di antara mereka yang turut sama hadirkan diri ke Sharing Session tu untuk berkongsi rahsia bagaimana mereka berjaya di dalam karier yang diceburi oleh Lawrence Wong dan MayJune
yeah finally Kifli Mally taking a potrait photo with MayJune and Lawrence Wong.
 Semoga korang berdua sukses selalu ok ^_^
Mereka ada Library yang sangat luas, dan selesa untuk menelaah, wah kalau study kat dalam suasana libry yang besar macam ni confrim dean list tiap-tiap sem haha. Maklumat dan Buku Rujukan juga tersusun rapi memudahkan student untuk membuat ulang kaji
apa yang meriah sangat dengan The Black Box ni, teringin satu hari nanti dapat masuk ke dalam haha
ok untuk korang yang ingin tahu lebih lanjut tentang KDU Info Day korang boleh refer pada link dibawah ni

Facebook page: https://www.facebook.com/kdu.universitycollege
Official Website: http://www.kdu.edu.my/ 
Contact Info: +603 7953 6688 / +603 7728 8123
Email: best@kdu.edu.my 


So kalau korang rasa tertarik untuk melanjutkan perjalanan Universiti, KDU Damansara Jaya Campus menyediakan berbagai jenis perjalanan karier yang korang boleh ceburi, dan salah satu ialah seperti Communication Majors, dimana korang akan belajar di dalam menambah confident korang di dalam Corporate Communication ^_^ Gud Luck guys~

new entry scroll down  ^_^

No comments :