Damn You Uncle! - Cam World Berjaya Times Square

hey uols,


huh? what? am I saying to harsh to that uncle? well he deserved it better. yessssss and I do really mean it this uncel is so rude!.
and I don't really care if am offended my self. as being a customer i do really need a service not that flabby old face.

urghhhhh serius mak geram sngt dengan uncel apek cina tua nak mampos sorang ni. Alah tak kisah lah ngko muda lagi ke tapi aku nampak muka ko dah berkedut macam tunggu masa je.

pagi tu aku dah lupa bawa charger and aku takde power bank which is I totally out of battery source to charge my battery. I rush ke sana kemari area time square tu untuk mencari kedai yang boleh charge battery, then i jumpa lah satu kedai ni where i believes he sold same camera which is a brand of mine PANASONIC LUMIX,  
then i try to approach just incase kalau dia ada buat service to charge my battery. Dapat 2 bar pun jadilah. I confident boleh buat macam tu sebab kawan I pernah buat hokay, dan mereka ambil range price dalam RM10 charge till full.

Biasanya kalau aku terdesak untuk mencari source macam tu aku sanggup bayar 3 kali ganda untuk satu battery. serius am dead men. Sebab aku perlukan battery power untuk snap gambar time Nuffnang Birthday Party minggu lepas.

The Incident happened as below:
Ok bila aku masuk ke dalam tu, actually aku tak masuk pun sebab mereka tengah duduk betul2 kat depan counter then I terus approach apek tua ni sambil tunjukkan battery model. 
"Hi Uncle, do you got battery charging service here." 
 I was expecting he will said yes cos definitely kedai dia ada jual camera yang sama brand dengan i which is Panasonic LUMIX LX7 (see i repeated it again)
he said "NO~ muka ketat" 
 sambil geleng kepala tengok tempat lain dan makan kuaci kulit berterabur.atas lantai.
dan aku tunjuk muka merayu, dan aku approach sekali lagi but then dia tetap dengan mimik muka minta tapak kasut vincci aku

SCREW U OLD MAN~

macam mana aku nak respect kau sebagai orang tua kalau kau sendiri tiada respect dekat anak muda, dan anak muda penyayang macam aku ni yang selalu menghormati orang tua dan yang penting lebih dikenali sebagai your CUSTOMER ko buat macam tu memang tak layak untuk dihormati.

 dan aku ingat aku sorang je yang kena rupanya ada juga mamat sorang ni kena tapi dia lagi teruk kot, smpi kena halau keluar dari kedai tu


"CAM WORLD BERJAYA TIMES SQUARE!!!! 
Please pardon my anger!!
I went to Berjaya times square to send my Pentax lens for servicing this afternoon.. on the way down to the parking area, i stop by this shop down at the ground floor called CAM WORLD.. i went inside, tengok-tengok, then this dude, around 40's years of age came asking with a stare :-

dude: YESSSS????
me: hye! tgk2 ah.. eh tanya u ar, u ada jual itu converter ka?
dude: apa converter?
me: wide/macro converter..
dude: HOW MUCH ARE YOU WILLING TO PAY???
me: err...i survey saja dulu..

he went behind the counter took this converter put in front of me.

dude: this one rm550.
me: wah! beyond my budget lah..
dude: u want i give u 350 plus free filter..
me: err.. ok.. but i survey dulu ni..
dude: no need survey, take NOW i give u 300.
me: alamak uncle, i survey je dulu ni.. good deal. but let me think about it first..
dude: ok2 la.. 250 last price..
me: its ok..now no money.. i survey dulu..
dude: point finger at my face and say " GO!! U DON'T COME BACK HERE!!!"

i was like, WTH man???!!!! utterly stunned!! speechless.. i just walk away shivering with anger!!

with this kind of service, its just a matter of time la, until close shop!

REALLY PISSED MAN!!!!

anybody encountered this kind of service with the same shop before??"
LOSER~

6 comments :

Izzy Izzudin said...

OMG....how could they treat de customer like dat? even kita x beli pn, skrg2nya biarla servis tu elok skit...ni x, sumpah psni jgn dtg lg kdai cmtu...buang mser jek

siti rabiatul senduk binti ahmad sudu said...

Lain kali ludahkan.... libas rambut... trus catwalk sambil tunjuk fuck kat muka dia.... opsss lupa rambut uolllsss x sampai sejengkal...

Kifli Mally said...

@Izzy Izzudin serius uols jangan datang. Kedai dia tak menarik langsung pown. It just luckily they located at GF so senang orang nak usha.

Kifli Mally said...

@siti rabiatul senduk binti ahmad sudu kannnnn walaupun rambut kita pendek tapi tetap akan sarung wig, feeling libat kat apek TUA tu

amirnawawi said...

Tu jenis2 orang yang malas nak meniaga la tuh. hadoi! Apek ni main marah2 plak. Mesti gaduh ngan isteri la tu..haha

Kifli Mally said...

@amirnawawi yolah tu kot, benda personal jgn bawa time keje gituuu haha