Ellie Lim Mei Li pemenang Kronenbourg 1664 L'Aperitif Fashion 2013 @ Majestic Kuala Lumpur

hi uols,

Sudah lama rasanya mek tidak munculkan diri dalam event fashion, so kalau ni mek datang dengan cerita baru bagi mereka yang suka berfashion ^_^

Pada event yang lepas Kronenbourg 1664 L'Aperitif Fashion Grand Finale 2013 telah berlangsung di Majestic Kuala Lumpur. Satu majlis yang sangat best kalau korang dapat sertai mek ^_^

Fashion competition ni adalah satu pertandingan di antara student yang memang mahir dalam bidang fashion design, ada 9 peserta yang mencuba nasib untuk melayakkan diri untuk mendapat title sebagai Winner Kronenbourg 1664 L'Aperitif Fashion 2013 sekaligus dapat melanjutkan internship di London bersama dengan pereka terkenal dunia Nicolas Georgiou

mek pasti setiap dari 9 peserta ini tidak akan mudah mengalah dan mereka pasti akan menghasilkan sesuatu design yang dapat menarik perhatian para juri, yang penting yer, Datuk Prof. Dr. Jimmy choo turut sama memeriahkan event kali ini. 

jom lah tengok hasil rekaan para peserta ni.
 Designer: Shin Mei Chian
Theme: Pure Evil
 Designer: Ivy Kerk Mee Sian
Theme: Further 
 Designer: Michelle Soong
Theme: Love Antoinetter
  Designer: Nigel Chia Kay Thuan
Theme: Le Fantome D L'Opera
 Designer: Lorenzo Peh Chin Yee
Theme: Corsetheus
  Designer: Alice Ng Sheng Min
Theme: Charme De Ligne
 Designer: Ellie Lim Mei Li
Theme: L'Art
 Designer: Phuna Boon Yi
Theme:Clermont - Ferrand
 Designer: Laura Yep Ai Mei
Theme: Quasimodo
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

And all big congrats to Ellie Lim Mei Li for winning herself the Kronenbourg 1664 L'Aperitif Fashion 2013. 
siapa sangka dia adalah peserta favorite para juri pada malam itu. apa pendapat korang? design dan corak yang dihasilkan nampak lebih elegant dan juga rona warna putih membuatkan ianya lebih nampak suci dan ekslusif, tak gitu ^_^ suci macam mek tak? haha
Sekali lagi tahniah buat Ellie (Ellie berdiri sebelah Datuk Prof. Dr. Jimmy choo)
make malaysia proud ^_^

last but not least the only fashion blogger yang datang hadirkan diri pada malam itu ^_^
picture credit by Isaactan.net
 selepas ini pasti ada lagi fashion event yang akan datang ^_^
tunggu yer mek yang gojes ni akan hapdet more fashion event untuk tatapan semua.
Love uols

Stay goddess fashion blogger ^_^