Wow masakan KIFLI MALLY sangat high Taste di Philips Ultimate Cook-Off @ Aeon Big Subang Jaya


Hi Uols,

Amboiiiiiiiiiiiii kemain korang yer, mentang2 mek dah jarang update blog langsung takde visitor nak masuk haha ^_^ jangan lah mcm ni uols. Mek dah penat masuk contest memasak ni untuk uols. Nah bacalaaaaa:

berminggu2 sudah mek hadirkan diri ke Aeon Big Subang Jaya sebab ada contest Cook-Off yang dibawa khas oleh kekasih mek PHILIPS. Korang baca tak entry lepas pasal AirFryer Philips  “Lose the Oil, Not the Taste” / “Hilangkan Minyak dan Bukannya Rasa”

So kali ni mek sendiri dan juga partner mek berjaya untuk menggunakan Airfryer yang tiptop ni.
Sebelum kita orang start memasak atau hamburkan cooking station ni, Chef Zam sempat buat short demonstration bagaimana untuk handle Airfyer Philips ni. Kalau uols nampak bentuk dia yang comel tu sesuai dengan user friendly function. Hanya ada 4 button saja untuk start masak makanan kegemaran uols. ^_^

Kalau korang nak masak kena pre-heat bagi panas untuk seketika. Alaaaa dalam 5 minit sudah lebih dari cukup uols. Tengah uols gentel2 masakan uols tu boleh dah panaskan Airfryer ni.
Kenal kan my partner. Hon Sing.Marketing Manager Las Vacas. Dia memang terror masak. Mek berbangga sebab dapat collaborate bersama dia. ^_^
kalau korang nak tahu dia ada hantar 5 resepi kat Philips untuk masuk pertandingan ni. Dan dia terpilih di antara dari 10 orang. Wow!!! tiptop

Menu masakan kita orang more into Seafood. Diversity of Seafood so kita orang bebas untuk masak jenis seafood sekali pun ^_^ dan hon sing memilih untuk memasak Udang. We named it Summer Prawn!
begitu tekun mek tolong dia kupaskan kepala udang tu. Walaupun mek hanya tahu menulis tapi setakat nak kupas udang itu perkara kecil uols. Hahaha

Kalau tak silap, masa yang diperuntukkan kepada setiap pasangan peserta adalah 45minit tops.
so mek dan hon sing memang kalut time tu. Tapi apa pun we all manage to served the judges with high taste of culinary ^_^
Tadaaaaaaaaaaaaaa our Summer Prawn!!! I mean the Chef Menu not mine! hahaha
Chef Zam dan Chef Marina meamng suka semua masakan, dan tak lupa juga dengan sedikit kritikan yang membina #Gituuuu

Korang boleh tengok masakan peserta lain seperti dibawah ini yer anak-anak haha
kemain kan masakan dan hiangan resepi masing2. Tak sabar rasanya nak tahu siapa pemenang dia kan ni kan ^_^
Me and my partner hanya dapat consolidation prize yang bernilai lebih RM300 iaitu pressure cook Philips.

Terima Kasih Philips.

Dan ini adalah wajah pemenang. WOhoooooo
tahniah uols. Dari awal lagi mek dapat rasakan dia adalah pemenang sebab cara masakan dan presentation beliau sangat well done. Both of the judges compliment much on the dish ^_^ #GoodJob
 Kepada uols semua yang nak tahu lebih lanjut tentang produk tersebut sila ke Official Website Philips - The Airfryer
Jangan lupa untuk like updates terkini dari Philips Facebook Fanpage.

Till we meet again yall!!!!!


2 comments :

careno said...

bestnyer... lps ni turn kitorang nak kena masak2... mati laaa... pisau pun pegang tak betul ni... huhuhuh...

Carrie Morin said...

I love how high-tech Philip's products are :)