Feb 22, 2015

#TeamPanAsian: Cerita Kes Penceraian!

 hi anak anak,

kannnn dulu kalau tak silap ada satu trend di mana setiap hari dan setiap minggu semua orang masuk berita, paper dan magazine cover pasal penceraian rumah tangga. Haiyoooo apa yang telah berlaku uols, time tu rasanya memang kebetulan lah! haha

Lepas tu kami pun mengadakan mesyuarat tergempar bagi membincangkan apa yang akan terjadi sekiranya semua wanita dan lelaki bercerai. Dan apa yang menyebabkan situasi ini dari terus tercetus.

bincang punye bincang kami dapat konklusikan seperti dibawah:

1. Perwatakan sebenar pasangan - yer! ini adalah perkara yang perlu di ambil dengan serius kerana sebelum kau mengenali dia dengan lebih mendalam dan tinggal serumah kau merasakan lelaki/wanita itu cukup sempurna untuk di jadikan peneman seumur hidup. Haha berantakan uols bila di kaca TV retis ini nampak cantik bila dah sampai rumah tak larat nak cuci make terus tidur dengan harapan esok pagi bangun seperti Cinderella. 

2. Terlalu mem-plastikan diri - ini sudah menjadi sinonim kepada lelaki/wanita yang terlalu menjaga tingkah laku, kiranya nak jadi Mr and Mrs perfect 10 gitu. Takanak pecah lobang kelemahan diri sendiri di hadapan pasangan. Itu sewaktu bercouple tapi bila dan hidup sebumbung, drama itu terpaksa dihentikan sebab tak larat nak cover rina. Habisssss semua pecah lobangs masing2 kan. Terus sesal separuh nyawa diK!!! bah kata kak alyah haha

3. Alaaa dia boleh terima aku seadanya! - Yer memang betul dik kau kawin bukan dengan bangla atau pakistan, kau kawin dengan orang yang kau sayangi dari dulu lagi, bak kata SEHIDUP dan SEMATI tak begitu? Uols siapa yang boleh terima diri uols seadanya kalau hari2 berak dalam seluar!!! ko cakap dengan aku? kalau sekali kau terberak dalam seluar sebab buat aksi TWERK! itu takpe aku faham, tapi kalau dah berhari2? Pasangan ada perasaan dik? Dont ever take your partner for granted! gituuuu hebat tak pembayang mek! siap pakai taik lagi !hahahahah

4. kau fikirlah sendiri!!!! selebih nya lebih kurang macam video IG aku kat bawah ni ok!!!...





selamat menjalinkan hubungan till jannah!!! anda buat anda tak rugi!!!!

1 comment :

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam