Apr 7, 2022

Berbuka puasa di Ombak Kitchen @ IOI City Mall Putrajaya 2022

Hi Korang,

Untuk hari ni aku nak bawa korang berbuka puasa di Ombak Kitchen, yer kali ni kita makan seafood pulak ye, kita tukar mood untuk berbuka pula ye, asyik buffet je. Kali ni kita nak try sesuatu yang berbeza. So jom tengok apa yang aku boleh share dengan korang dalam entry dibawah

Agak teruja untuk berbuka puasa di sini setelah sekian lama tidak makan makanan yang berkonsepkan shellout. Namun ini bukanlah kali pertama aku berkunjung ke Ombak Kitchen kerana sudah pernah makan di Ombak Kitchen cawangan Bangsar sebelum ini. Oleh sebab itu aku sangat teruja kerana aku tahu betapa sedapnya hidangan shellout di sini.


Kunjunganku ke Ombak Kitchen kali ini di cawangan IoI City Mall Putrajaya. Cawangan ini merupakan cawangan baharu. Dinasihatkan sekiranya kalian bercadang untuk berbuka puasa di sini supaya membuat tempahan terlebih dahulu kerana ruangnya yang agak terhad. 

 

 

Sempena bulan Ramadan ini, Ombak Kitchen mengadakan promosi set Ramadan yang diberi nama Selera Iftar Ramadan Cajun Seafood untuk penggemar makanan laut di luar sana. Cukup terkenal dengan jolokan "Best Cajun Seafood Restaurant in Town", ini adalah peluang terbaik untuk kalian merasai hidangan makanan laut yang segar beserta sos cajun-nya yang sedap.

Berikut merupakan senarai harga set Ramadan 2022 di Ombak Kitchen.

Set Shifaa RM239.90++ (2-3 pax)

Appetizer: Baked Cheese Oyster, Breaded Chicken Wing, Sweet Potato.

Combo seafood: Slipped Lobster, Prawn Extra Large, Blue Mussel, White Squid, Potato, Corn and Rice.

Set Najwa RM399.90++ (4-5 pax)

Appetizer: Fried Soft Shell Crab, Fried Chicken Wing, Mussel Heritage, Laksa Sauce.

Combo seafood: Slipped Lobster, Crab XL, Prawn Extra Large, Scallop Shell On, White Squid, Clam Hamaguri, Cheese Sausage, Potato, Corn and Rice.

Set Alisha RM599.90++ (6-7 pax)

Appetizer: Fried Soft Shell Crab, Fried Chicken Wing, Mussel Heritage, Laksa Sauce, Baked Honey Glazed Salmon.

Combo seafood: Lobster Tail, Crab XL, Prawn Extra Large, Scallop Shell On, White Squid, Clam Hamaguri, Cheese Sausage, Potato, Corn and Rice.

Sekiranya rasa tidak cukup, korang juga boleh tambah makanan laut yang ingin ditambah. Harga boleh rujuk poster.


Untuk set Ramadan Ombak KItchen ini, ia didatangkan sekali dengan hidangan pencuci mulut dan minuman secara buffet yang mana pelanggan boleh nikmatinya secara berterusan (free flow). Untuk pilihan pencuci mulut, terdapatnya kuih-muih tradisional, buah-buahan, kek dan macam-macam lagi. Manakala untuk air, biasanya akan dihidangkan beberapa pilihan air berperisa sebagai pilihan. 

 

Untuk berbuka puasa kali ini, aku dan rakan-rakan memilih untuk menikmati kesemua set. Cukuplah untuk kami 10 orang makan di situ. Kenyang sangat ! Puas hati dengan cara dorang masak makanan-makanan laut tu. Ouh ya, lupa nak bagi tahu. Korang boleh pilih sauce apa yang korang nak. Tapi sangat disarankan korang ambil cajun sauce.


Kalau korang bercadang untuk berbuka puasa dekat Ombak Kitchen, bolehlah pergi ke cawangan Ombak Kitchen yang berhampiran dengan tempat tinggal anda. Pastikan korang menghubungi cawangan tu terlebih dahulu untuk buat tempahan, takut kalau korang walk in, tempat penuh, dah kempunan nanti.

Ombak Kitchen Bangsar

12, Lorong Ara Kiri 2, Lucky Garden 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan

Tel atau Whatsapp : 010-240 5946


Ombak Kitchen Bukit Jelutong

No.5.G.01, D’Vida Business Centre, Jalan Bazar, U8/101, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Tel atau Whatsapp : 010-220 5946


Ombak Kitchen IOI City Mall, Putrajaya

Lot GE-15, Ground Floor, IOI City Mall

Tel atau Whatsapp : 010-208 5946


Waktu operasi :

Dine-in berbuka : 6PM hingga restoran tutup, 10.00PM


Website : www.ombakkitchen.my

Instagram : www.instagram.com/ombakkitchen

Facebook : www.facebook.com/ombakkitchen

2 comments :

Sis Lin said...

Kemain muka ko namoak kekupang ekkk.. hahahaha one day laa try makan sini, Sis ni kaki seafood hokay.. ishhh dapnyaaaa

Rawlins GLAM said...

Wah. Dia dah pergi sini. Repeat nak? Macam lazat betul makanan dia kan. Pastu #PakaiTanganJer kan